הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקדמות באימון לנשים

OrshGym

משתמש פעיל
403
17
נק' מוניטין:
23
403
17
מה קורה בנות?
אני התחלתי להתאמן בבסיס לפני בערך שלוש חודשים ממש רציני, למדתי מלא על תזונה אימונים תוספים וכו....אבללל הבעיה היא שמלא בנות ניגשות אלי בחדר כושר ושואלות אותי שאלות על עיצוב..או הורדת משקל וכו....וכל פעם אני אומר להם שאני לא מבין יוצר מידי בכושר לבנות אלא לבנים ומנסה לעזור להם בכל דרך שאני מכיר....
מישהי יכולה בבקשה לקשר אותי למקום שיכול ללמד אותי יותר כדי שאני יעזור להם בבקשה?.
וגם יש אצלנו מישהי שהיא ממש רזה. 1.60 45קג הייתי אומר(מפחד לשאול חחח (סתםם)).
היא רוצה לצאת לקצונה וכדי לצאת היא צריכה לעשות 50 שכיבות שמיכה ו86 כפיפות בטן.
בנוסף לאימונים שהיא עושה שכיבות שמיכה כל הזמן ומנסה להשתפר....אבקת חלבון תעזור לה הגיע למטרה?

תודה מראש D=

אז שלא ישאלו אותך, לטובתם ולטובתך.

יותר עדיף כבר שתיתן להם את הכתובת של הפורום ושישאלו מה שהן רוצות

מה קורה בנות?
אני התחלתי להתאמן בבסיס לפני בערך שלוש חודשים ממש רציני, למדתי מלא על תזונה אימונים תוספים וכו....אבללל הבעיה היא שמלא בנות ניגשות אלי בחדר כושר ושואלות אותי שאלות על עיצוב..או הורדת משקל וכו....וכל פעם אני אומר להם שאני לא מבין יוצר מידי בכושר לבנות אלא לבנים ומנסה לעזור להם בכל דרך שאני מכיר....
מישהי יכולה בבקשה לקשר אותי למקום שיכול ללמד אותי יותר כדי שאני יעזור להם בבקשה?.
וגם יש אצלנו מישהי שהיא ממש רזה. 1.60 45קג הייתי אומר(מפחד לשאול חחח (סתםם)).
היא רוצה לצאת לקצונה וכדי לצאת היא צריכה לעשות 50 שכיבות שמיכה ו86 כפיפות בטן.
בנוסף לאימונים שהיא עושה שכיבות שמיכה כל הזמן ומנסה להשתפר....אבקת חלבון תעזור לה הגיע למטרה?

תודה מראש D=

אהלן,
ראשית, תרגיש חופשי להתעלם מהתגובות הציניות שקיבלת פה...אנשים כותבים מה שבא להם ללא מחשבה....חבל.
שנית, חשוב שתדע- אין כמעט כל הבדל בצורת אימון בין בנים לבנות...אצל בנים משקלי העבודה עשויים להתקדם מהר יותר ולהגיע גבוה יותר לאור פעילות הורמונאלית שונה בגוף...חוץ מזה אין הבדל.
בנות יכולות להתאמן בדיוק כמוך.
שנית, מנסיוני (הייתי קצינה בצבא) שכיבות סמיכה וכפיפות בטן הם עניין של אימון- שתנסה כל יום מחדש לעשות קצת יותר, היא תצליח לאט לאט...זה נטו עניין של אימון.

יום טוב שיהיה.
עלמה. אה...כן...לגבי אבקת חלבון.
מדובר בתוסף תזונתי...אתה יכול להקביל את זה לאם היא תאכל יותר עוף לדוגמא....
זה יכול לעזור אם המטרה שלה היא להעלות מסת שריר ואז היא תצטרך להגיע למאזן קלורי חיובי וייתכן שעוד חלבון יעזור.
אם זו לא המטרה, או בכל עניין מעבר לזה- אין לה סיבה להשתמש באבקה.
זה לא יעזור לה להשתפר בשכיבות סמיכה אם זו השאלה:)

• פותח/ת השרשור
אהלן,
ראשית, תרגיש חופשי להתעלם מהתגובות הציניות שקיבלת פה...אנשים כותבים מה שבא להם ללא מחשבה....חבל.
שנית, חשוב שתדע- אין כמעט כל הבדל בצורת אימון בין בנים לבנות...אצל בנים משקלי העבודה עשויים להתקדם מהר יותר ולהגיע גבוה יותר לאור פעילות הורמונאלית שונה בגוף...חוץ מזה אין הבדל.
שנית, מנסיוני (הייתי קצינה בצבא) שכיבות סמיכה וכפיפות בטן הם עניין של אימון- שתנסה כל יום מחדש לעשות קצת יותר, היא תצליח לאט לאט...זה נטו עניין של אימון.

יום טוב שיהיה.
זה יכול לעזור אם המטרה שלה היא להעלות מסת שריר ואז היא תצטרך להגיע למאזן קלורי חיובי וייתכן שעוד חלבון יעזור.
תודה רבה עזרת לי מלא!
קלעת בדיוק למטרה! חחח
אז שלא ישאלו אותך, לטובתם ולטובתך.
מה זה שלא ישאלו אותי אחי?....
באים שואלים אותי שאלה ואני מנסה לברר בישבילם...אם אני יכול לעזור לבן אדם אז למה לא....
יותר עדיף כבר שתיתן להם את הכתובת של הפורום ושישאלו מה שהן רוצות
לא ניראה לי יש להן זין לקרוא מלא חומר על כושר...שרובו לא נוגע בהם.
הן באות אלי שאני אןהב את הנושא ולומד אותו לעומק לאחרונה ושואלות....בישביל שאני יוכל לעזור להן אני שואל פה....
אבל תודה על התגובה בכל מיקרה אחי...

• פותח/ת השרשור
אהלן,

יום טוב שיהיה.

שלום עוד פעם.
החיילת שדיברנו עליה ממשיכה להתאמן אבל ממש קשה לה שכיבות שמיכה....היא מגיעה לחדר כושר לוקחת מזרון ומתחילה סט ראשון לא מצליחה יותר מ5...סט שני (אפילו אחרי מנוחה ממש אורכה) מצליחה רק איזה 3 שבקושי אפשר לקרוא להם שכיבות מיכה....וסט שלישי אין עם מי לדבר....
מה את ממליצה? איזה תרגיל היא יכולה לעשות כדי לחזק את השכיבות שמיכה שלה?

תודה רבה D=

ממליץ לעשות תכנית מסודרת לשכיבות שמיכה, הבעיה העיקרית אצל נשים הוא עליה איטית במאסת שריר וחוסר במאסת שריר בפלג הגוף העליון, לכן רוצים הסתגלות ליניארית בלי הגבלת זמנים(לנוח כמה שצריך בין סט לסט כדי להצליח)

תכנית לדוג' בסיסית שהייתי עושה למתאמנות שהכנתי לגיבוש טיס/כלשהו בצבא(מתחילות מחזרה חלקית או חזרה אחת מלאה):
שבוע 1-2 סה"כ 10 סטים של 1 שכיבת שמיכה מלאה
שבוע 3-4 לעשות 4 סטים של 1, 4 סטים של 2 ועוד 3 סטים של 5-7 כשהברכיים על הרצפה
שבוע 5-6 לעשות 3 סטים של 2 ו4 סטים של 3 ועוד 2 סטים של 7-10 עם ברך על הרצפה
שבוע 7-8 לעשות 3 סטים של 3 ו3 סטים של 5 ועוד 3 סטים של 10-12 עם ברך על הרצפה
שבוע 9-10 לעשות 3 סטים של 4, 2 סטים מקסימום(6-9 חזרות בשלב הזה) ואחר כך 3 סטים של 5
שבוע 11+ לעשות שכיבות שמיכה רגיל, בתור חימום 2 סטים של 5 ואז 3-5 סטים של מקסימום

* לחזור על כל אימון כזה מקסימום פעמיים בשבוע, בהפרש של יומיים לפחות בתור תרגיל ראשון לפלג גוף עליון

אמורה להגיע אחרי 3 חודשים ממצב של חזרה אחת ל10-12 חזרות, זה עובד מניסיון כל עוד עומדים ביעדים של השבוע הספציפי ולא מרמים בטווחי תנועה
אם היא במצב טוב יותר מחזרה אחת היא תוכל לעלות כמובן לטווח יותר גבוה בתקופה כזו

נ.ב
העברתי בנות לגיבוש טיס שלא יכלו לעשות 20 שכיבות שמיכה, לרוב כל הדרישות בבראור לנשים לא ריאליות אלא אם כן הן היו ספורטאיות.
יש קצינות שלא יכולות לעשות שכיבת שמיכה אחת, שלא תדאג

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
ממליץ לעשות תכנית מסודרת לשכיבות שמיכה, הבעיה העיקרית אצל נשים הוא עליה איטית במאסת שריר וחוסר במאסת שריר בפלג הגוף העליון, לכן רוצים הסתגלות ליניארית בלי הגבלת זמנים(לנוח כמה שצריך בין סט לסט כדי להצליח)

תכנית לדוג' בסיסית שהייתי עושה למתאמנות שהכנתי לגיבוש טיס/כלשהו בצבא(מתחילות מחזרה חלקית או חזרה אחת מלאה):
שבוע 1-2 סה"כ 10 סטים של 1 שכיבת שמיכה מלאה
שבוע 3-4 לעשות 4 סטים של 1, 4 סטים של 2 ועוד 3 סטים של 5-7 כשהברכיים על הרצפה
שבוע 5-6 לעשות 3 סטים של 2 ו4 סטים של 3 ועוד 2 סטים של 7-10 עם ברך על הרצפה
שבוע 7-8 לעשות 3 סטים של 3 ו3 סטים של 5 ועוד 3 סטים של 10-12 עם ברך על הרצפה
שבוע 9-10 לעשות 3 סטים של 4, 2 סטים מקסימום(6-9 חזרות בשלב הזה) ואחר כך 3 סטים של 5
שבוע 11+ לעשות שכיבות שמיכה רגיל, בתור חימום 2 סטים של 5 ואז 3-5 סטים של מקסימום

* לחזור על כל אימון כזה מקסימום פעמיים בשבוע, בהפרש של יומיים לפחות בתור תרגיל ראשון לפלג גוף עליון

אמורה להגיע אחרי 3 חודשים ממצב של חזרה אחת ל10-12 חזרות, זה עובד מניסיון כל עוד עומדים ביעדים של השבוע הספציפי ולא מרמים בטווחי תנועה
אם היא במצב טוב יותר מחזרה אחת היא תוכל לעלות כמובן לטווח יותר גבוה בתקופה כזו

נ.ב
העברתי בנות לגיבוש טיס שלא יכלו לעשות 20 שכיבות שמיכה, לרוב כל הדרישות בבראור לנשים לא ריאליות אלא אם כן הן היו ספורטאיות.
יש קצינות שלא יכולות לעשות שכיבת שמיכה אחת, שלא תדאג

בהצלחה
ואו באמת ממש תודה רבה על התשובה המושקעת ועל העזרה!
תגיד, אם יש לה קצת פחות מ3 חודשים אפשרי לעשות את זה יותר מפעמיים בשבוע או שזה רק יזיק?
ואני מבין שלעבוד על מקבילים או על פולי עליון עם משקל מממממש קל(תרגיל לטריספס כמובן) לא יעיל לעליה במספר השכיבות שמיכה שהיא עושה?

יותר מפעמיים בשבוע= חוסר בהתאוששות ולכן זה רק יגרע מאשר יוסיף
כשרוצים להתקדם כמו שצריך הולכים על תכנון ארוך, באימונים אין בום ונגמר, דברים לוקחים זמן

*שים לב שהתכנית שכיבות שמיכה לוקחת גג 10-15 דקות, זה החלק הראשון באימון פלג גוף עליון, אפשר להוסיף עוד תרגיל-שניים אם רוצים

נ.ב
ערכתי את הכותרת של הנושא שלך, נא להשתמש בכותרות אינפורמטיביות/מתאימות להבא

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יותר מפעמיים בשבוע= חוסר בהתאוששות ולכן זה רק יגרע מאשר יוסיף
כשרוצים להתקדם כמו שצריך הולכים על תכנון ארוך, באימונים אין בום ונגמר, דברים לוקחים זמן

*שים לב שהתכנית שכיבות שמיכה לוקחת גג 10-15 דקות, זה החלק הראשון באימון פלג גוף עליון, אפשר להוסיף עוד תרגיל-שניים אם רוצים

נ.ב
ערכתי את הכותרת של הנושא שלך, נא להשתמש בכותרות אינפורמטיביות/מתאימות להבא

אפשרי לעבוד איתה יום ראשון שכיבות שמיכה יום שני מנוחה יום שלישי בטן יום רביעי קצת רגליים (סקוואטים בקטנה בלי משקל כזה)יום חמישי שכיבות שמיכה וסופש לנוח?

וכן סליחה...באמת כותרת מטומטמת לנושא.
זה היה כי במקור זאת הייתה שאלה לאבקות חלבון בישבילה והשאלה פשוט התפתחה חחח ולא שמתי לב שלא שיניתי את הכותרת

בנאדם...סחתיין על הרצינות.
אני בטוחה שהבחורה מעריכה את זה!

• פותח/ת השרשור
בנאדם...סחתיין על הרצינות.
אני בטוחה שהבחורה מעריכה את זה!
חח כן היא מאוד מודה כל הזמן.
חוץ מזה שאני לא עושה את זה רק בשביל לעזור אלא גם ללמוד ולהחכים לאט לאט....ממש התמכרתי לכל העיניין הזה, אני שומע הרבה הרצעות וקורא מלא מאמרים בזמן החופשי שיש לי....צבא אחרי הכל חחח.
בלעדיכם לא הייתי יכול להחכים ככה על זה תודה רבה עוד פעם D=

Back
למעלה תחתית