הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כל כך הרבה מידע, תוכניות אימונים, דיאטות, מדריכים, אנשי מקצוע - למי להקשיב?

DanaPOWER

משתמש מתחיל
2
1
נק' מוניטין:
1
2
1
היי חבר׳ה

קודם כל אני רוצה לומר שאפו על האתרים שלכם, שיחקתם אותה!

דבר שני אני לא מצליחה להבין מכל המידע שיש כאן ובמקומות אחרים מה עושים בתאכל׳ס...
אני לא עצלנית וכן ישבתי וקראתי עשרות מאמרים גם בפורטל קילוגרם ובמקומות אחרים, אבל יש הרבה ניגודים שאני לא מצליחה להבין.
אחד אומר להתאמן עם הרבה סטים ומעט חזרות, השני אומר להתאמן עם הרבה סטים והרבה חזרות, השלישי אומר לא להתאמן משקולות כלל (במובן שכולם מתכוונים אליהם) אלא לעשות אימונים ״פונקציונאלים״ כגון קרוספיט ודומיו - אז מה כן לעשות?
לגבי דיאטות אותו הדבר, אחד אומר בלי פחמימות, השני עם פחמימות, השלישי עם שומן, הרביעי בלי שומן.

אני משתגעת!!!!!
הצילו

ברוכה הבאה לעולם המופלא פיתוח גוף. לעולם הזה כמה מאפיינים מעניינים, והנה השניים הכי חשובים להתמצאות:

1. לאף אחד אין מושג מה קורה.
2. כל אחד בטוח שסעיף 1 נכון לכל האחרים, אבל הוא היוצא מהכלל שיודע בדיוק כל מה שקורה.

דבר ראשון, הגדירי את המטרה שלך (העלאת מסת שריר? הרזיה? כושר אירובי?). בחרי לך אסטרטגיה ("תוכנית") שנראית הגיונית על סמך מה שקראת ושאלי שאלות בפורומים - לא רק בפורום הזה. הצליבי את התשובות שתקבלי אם אותם מאמרים שנראו לך, ותקבלי תמונת עולם ראשונית על מה שנראה לך הכי הגיוני, סביר וישים עבורך. למשל, אם מישהו ממליץ לך לאכול כמו חזיר בשעה שאת נאבקת לאכול שלושה פירורים, עברי ליועצת הבאה. תני דגש מיוחד לתשובות של נשים שהשיגו את המטרה שלך, או לפחות מתקדמות יפה בכיוון, ומספרות מנסיונן האישי. זה לא בהכרח יוכיח את עצמו עבורך, אבל זה, כנראה, הכיוון הכי מבטיח. אחרי זמן מה כבר תהיינה לך אינטואיציות לא רעות לגבי איך הגוף הספציפי שלך מגיב לתוכנית, ותוכלי לשנות בהתאם.

אני דווקא הופתעתי לגלות, כשהתחלתי להתאמן, כמה מדע בסיסי יש בספורט ואני מסכימה לחלוטין עם יהושע נקודת הפתיחה היא המטרה שלך.
כשהתחלתי, המטרה שלי היתה הצרת היקפים. התכנית שלי היתה בהתאם ותוך שלושה חודשים הגשמתי 90%. סביב ה-10% הנותרים (שהם ההארד קור) אני משייטת כבר 4 שנים כשבדרך הפכתי למכורה קשה (עד אותו רגע הייתי עושה יוגה/פילאטיס/ריקוד ומעולם לא נכנסתי לחדר כושר).
הבעיה היא שאת חייבת למצוא מדריך/כה שאת סומכת עליו ושילווה אותך. זה בלי ספק החלק הקשה. בכל השנים בחדרי כושר שונים נתקלתי רק בשניים (!) כאלה, מקצועיים בלי חרטא ובלי חנחונים (גיליתי למשל זן נפוץ של מדריכי כושר שעושים קריירה מפוארת מהיחס ה"מיוחד" שהם נותנים לנשים).
פשוט תסתכלי סביב - אם פגשת את המבט שלו חזרה, זה לא המדריך שאת רוצה.. ;)!

הבעיה היא שאת חייבת למצוא מדריך/כה שאת סומכת עליו ושילווה אותך.
צודקת בהחלט, הבעיה היא שלא קל לבחור. הבחירה נעשית על סמך האינטרקציה האישית שהיא ברובה בלתי מודעת ולא קשורה יותר מדי למידת הידע של המדריך (אם כי היא כן יכולה לנבא כמהנחמד יהיה לך לעבוד עם המדריך הזה, וזה מאד חשוב בפני עצמו). הדרך לסנן היא לשאול הרבה שאלות, ביחוד לגבי נושאים שקראת עליהם ואת יודעת שאין תשובה חד-משמעית ברורה לכל. המדריך האידיאלי הוא זה שעונה לך לא פעם "לא יודע, אני אבדוק" ולשם שינוי גם חוזר אליך עם תשובה, רצוי יותר מתשובה אחת, אחרי שבדק את העניין. אם אחרי זמן מסויים הוא גם אומר לך מדי פעם "נראה ש XYZ לא עובד טוב בשבילך, בואי ננסה גישה אחרת" זכית בכל הקופה. הסיכוי שלך למצוא מדריך כזה טיפה גדול יותר מהסיכוי שלי לזכות בפיס (אני לא קונה פיס).

ככה אני מסננת, מסתכלת על אימונים פרטיים בחדר הכושר,(וסליחה שהכל בלשון זכר ) -
אם הם עובדים רק ליד המכונות - נכשל (על סעיף שעמום)
אם הוא מפטפט עם כל העולם ואישתו - נכשל (על סעיף "לא מעניין אותי האימון שלך")
אם אני מכירה את כל התרגילים והוריאציות שהוא מציע - נכשל (על סעיף העדר יצירתיות)
אם הוא כל רגע הולך לאנשהו (נשבעת שאני לא ממציאה) - נכשל
אם הוא רואה שקטן עליך המשקולת 5 ק"ג שהביא ועדיין לא טורח ללכת להביא 7 ק"ג - נכשל (ראה סעיף 2)

מצד שני
אם הוא נותן תוך כדי האימון הפרטי שלך המלצות או תיקונים לאנשים שמסביב - עובר בגדול!!
חוש הומור (כולל עצמי) - חובה

אם מצאת אחד כזה.. פשוט אל תעברי דירה!!

אין הרבה מה לעשות חוץ מלשאוב ידע ולבוא לכאן ולשאול שאלות ממוקדות לגבי מה שקראת. כל מאמר שאת קוראת, תקחי דף ועט ובסוף המאמר תכתבי את השאלות על הדף. תבואי לכאן ותשאלי מה לא הבנת ממאמר X ונשמח לעזור לך! אני עשיתי ככה במשך כמה חודשים בפורום בחו״ל (עד שגליתי שיש פורום דומה בעברית, חבל שלא ידעתי לפני כן) וזה עבד לי נפלא!

• פותח/ת השרשור
היי,

תודה לכולם. אני לא רוצה מאמן אישי, כי אני רוצה ללמוד לעשות את זה בעצמי ולא רוצה להסתמך על מישהו אחר. יש לי את כל הכוחות ללמד את עצמי דברים לבד ואני לא חושבת שזה מדע גרעיני ואני מסוגלת לעשות זאת (אם כי נראה שזה יקח ״קצת״ זמן).
יש לי מוטיבציה ללמד ולבצע וזה כרגע הכי חשוב 😃

תודה על התובנות החשובות, בהחלט יבוצע.

ד״א, המטרה שלי זה חיטוב(הורדה במשקל), לערך של כ-10 ק״ג ולאחר מכן עלייה במסת השריר (ואז שוב חיטוב ושוב ע לייה במסת השריר, עד שימאס לי).

אין תשובה אחת לדברים האלה זה לא מבחן אמריקאי מקיפים תשובה אחת ... זה להקיף אולי בסגנון אמריקאי "כול התשובות נכונות".

לכן התשובה שלי קצרה וקולעת ל ג ו ו ן !!!! לעשות הכול מכול... הרבה חזרות , קצת חזרות , זמני מנוחה קצרים מידי פעם, לפעמים ארוכים.. בסופו של יום זה המתכון המנצח ... ושיקום הגאון שיגיד שאני לא צודק אני מוריד לו בוקס לעין 😵‍💫🥊

Back
למעלה תחתית