הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימונים אירוביים ודיאטה דלת פחמימות

edenby

משתמש פעיל
313
290
נק' מוניטין:
721
313
290
אני בת 17.5, שוקלת 53.5, גובה 1.70
אני נמצאת בדיאטה דלת פחמימות כבר משהו כמו שבועיים וחצי ובכלל בגירעון קלורי כבר חודש.
כעת משתדלת לשמור על גרעון קלורי כולל של 800 קלוריות ליום. הRMR שלי הוא 1650.
בשבוע וחצי הראשונים לדיאטה דלת הפחמימות הייתי אוכלת 1000-1100 קל' ומתאמנת אימוני ריצה של 400 קל', בשבוע האחרון החלה סוג של עצירה בירידה במשקל, וקראתי שאולי כי עד עכשיו ירדתי במשקל בעיקר בנוזלים, לכן הירידה הייתה די מהירה- 2.5 קילוגרם בשלוש שבועות. (לא כל ימי הדיאטה שלי היו מושלמים כך שקצב הירידה הוא הגיוני מכדי להיות מיוחס לקצב שנחשב מהיר).
בכל מקרה, טיפה נלחצתי כי התחלתי לחשוב שאולי הגוף כבר האט את קצב חילוף החומרים שלי, אבל לא נראה לי שהייתי עד כדי כך קיצונית בדיאטה, ובגלל החשש שכך קרה בשבוע האחרון העליתי את הצריכה מהמזון ל1250 קל'.
השארתי את האימונים האירוביים על אותה הוצאה קלורית ולא הפחתתי בהם, ובנוסף הוספתי אימוני משקל גוף.

השאלה שלי היא כזו: הגיוני שהדיאטה שלי הייתה עד כדי כך קיצונית שממש האטתי את קצב חילוף החומרים? אולי עכשיו באמת החלה תקופת שריפת השומן המאסיבית יותר, לאחר שנפטרתי מכמה קילוגרם נוזלים? אני ממש מפחדת שנקלעתי למצב שבו אצטרך לעשות ריסטארט... ובנוסף, אני נורא מבולבלת לגבי ימי ההעמסות, אני לא יודעת איך לעשות את זה, וכמה פחמימות לצרוך, או אם אני צריכה יום שלם או ארוחה בשבוע כמו שמציעים בכל מיני דיאטות סטנדרטיות למיניהן, אני נורא מבולבלת, אני לא מפתחת גוף, רק מתאמנת אימוני אירובי רבים (200-250 דקות ריצה בשבוע) ועובדת על השרירים בצורה סבירה, כך שאני מבולבלת בנושא הזה מאוד. אם אפשר עזרה בעניין אשמח לעצה.

תודה 😃

800 קלוריות לבחורה בגילך זה מעט מאוד, יש סיבה מיוחדת שאת רוצה לרדת במשקל?

אני מניח מראש שהתשובה שלך תהיה "אני רוצה להיות חטובה", צריך להבין ש"חיטוב" לא תמיד קשור לכמות הקלוריות או לירידה במשקל, אני הייתי מציע להעלות את הצריכת קלוריות(כן כן), להתמקד ביותר חלבון ושומן בריא מאשר פחמימות ובהדרגה להתחזק קצת יותר/להוריד מהאירובי קצת(250 דקות לשבוע זה המון), סביר להניח שאין לך מספיק שריר בגוף בשביל להגיע לתוצאות שאת רוצה

וכן, יש סיכוי שהחילוף חומרים ירד בגלל הגבלה קלורית אם זה משהו ממושך, הגוף מסתגל להכל

בקשר להעמסה:
http://www.kilogram.co.il/3594/העמסת-פחמימות-בדיאטה-קטגונית-מחזורית-ck/

שאלה.
אתה אומר 250 בשבוע זה הרבה לאירובי מדוע?
נאמר במאמר באתר שלכם שבתכנית לאדם שעשה SS והגיע למסת שריר מכובדת ורוצה להתחיל תכנית חיטוב צריך לקצץ את האימון ב2/3 אך לשמור על אותם משקלים(עצימות)
זה אומר שבמקום 3 סטים לסקוואט שעשיתי עד עכשיו עושים סט אחד כנ"ל לגבי לחיצת חזה פווארקלין ופרס, אימון כזה יקח 20 דקות להערכתי .
השאלה מה לעשות בשאר הזמן?
למה לא לרוץ בשאר הזמן עוד 250 דקות אימון אירובי ( 4 פעמים בשבוע 60 דקות כל אימון?)

• פותח/ת השרשור
800 קלוריות לבחורה בגילך זה מעט מאוד, יש סיבה מיוחדת שאת רוצה לרדת במשקל?

אני מניח מראש שהתשובה שלך תהיה "אני רוצה להיות חטובה", צריך להבין ש"חיטוב" לא תמיד קשור לכמות הקלוריות או לירידה במשקל, אני הייתי מציע להעלות את הצריכת קלוריות(כן כן), להתמקד ביותר חלבון ושומן בריא מאשר פחמימות ובהדרגה להתחזק קצת יותר/להוריד מהאירובי קצת(250 דקות לשבוע זה המון), סביר להניח שאין לך מספיק שריר בגוף בשביל להגיע לתוצאות שאת רוצה

וכן, יש סיכוי שהחילוף חומרים ירד בגלל הגבלה קלורית אם זה משהו ממושך, הגוף מסתגל להכל

בקשר להעמסה:
http://www.kilogram.co.il/3594/העמסת-פחמימות-בדיאטה-קטגונית-מחזורית-ck/

הרכבתי לי תפריט חדש שלא עולה על 80-85 גרם פחמימה, מכיל משהו כמו 100-110 גרם חלבון ובערך 40 גרם שומן, אני לא ארד יותר מ1250 קל' מקסימום מקסימום ביום. אני לא עושה כלכך הרבה אירובי כי אני רוצה לרזות, הריצות אצלי הן תמיד היו תחביב גם לפני ההחלטה לרדת במשקל, תמיד התאמנתי המון, פשוט החלטתי לנצל אותן כדי לזרז את התהליך ולא ידעתי שבעצם צריך להוסיף את ההוצאה הקלורית מהאירובי לRMR (כן אני טיפשה ממש אני יודעת, התעסקתי בדברים הכי מסובכים ולא שמתי לב שלא ידעתי את הבסיס כמו שצריך)

בכ"מ הRMR הממוצע היומי שלי הוא 1970 (חישבתי עם כל האימונים), ככה שגרעון יומי של 650-700 קלוריות הוא נראה לי דווקא בסדר, לא קיצוני מדי.
בכל מקרה ב3 הימים האחרונים הפסקתי עם הדיאטה, אם אני אתחיל עם התכנית החדשה, קצב חילוף החומרים שלי יחזור לנורמה והירידה במשקל תלך לפי החישובים, או שאצטרך להמשיך עם ההפסקה עוד כמה ימים ורק אז להתחיל מחדש?

תודה רבה רבה רבה <3 😃

הרכבתי לי תפריט חדש שלא עולה על 80-85 גרם פחמימה, מכיל משהו כמו 100-110 גרם חלבון ובערך 40 גרם שומן, אני לא ארד יותר מ1250 קל' מקסימום מקסימום ביום. אני לא עושה כלכך הרבה אירובי כי אני רוצה לרזות, הריצות אצלי הן תמיד היו תחביב גם לפני ההחלטה לרדת במשקל, תמיד התאמנתי המון, פשוט החלטתי לנצל אותן כדי לזרז את התהליך ולא ידעתי שבעצם צריך להוסיף את ההוצאה הקלורית מהאירובי לRMR (כן אני טיפשה ממש אני יודעת, התעסקתי בדברים הכי מסובכים ולא שמתי לב שלא ידעתי את הבסיס כמו שצריך)

בכ"מ הRMR הממוצע היומי שלי הוא 1970 (חישבתי עם כל האימונים), ככה שגרעון יומי של 650-700 קלוריות הוא נראה לי דווקא בסדר, לא קיצוני מדי.
בכל מקרה ב3 הימים האחרונים הפסקתי עם הדיאטה, אם אני אתחיל עם התכנית החדשה, קצב חילוף החומרים שלי יחזור לנורמה והירידה במשקל תלך לפי החישובים, או שאצטרך להמשיך עם ההפסקה עוד כמה ימים ורק אז להתחיל מחדש?

תודה רבה רבה רבה <3 😃

נשמע תפריט בסדר, הייתי מעלה בעוד 10-20 גרם את צריכת השומן(בהנחה שאת מחשבת עם מחשבון כל מה שאת אוכלת וזה מה שקיבלת, לא סתם מנחשת מהראש)

תני לגוף שבועיים בערך לחזור לפעילות תקינה ולהבין שיש לו אוכל עכשיו ולא צריך לשמור אנרגיה, תחזרי עוד שבועיים ונמשיך משם

שאלה.
אתה אומר 250 בשבוע זה הרבה לאירובי מדוע?
נאמר במאמר באתר שלכם שבתכנית לאדם שעשה SS והגיע למסת שריר מכובדת ורוצה להתחיל תכנית חיטוב צריך לקצץ את האימון ב2/3 אך לשמור על אותם משקלים(עצימות)
זה אומר שבמקום 3 סטים לסקוואט שעשיתי עד עכשיו עושים סט אחד כנ"ל לגבי לחיצת חזה פווארקלין ופרס, אימון כזה יקח 20 דקות להערכתי .
השאלה מה לעשות בשאר הזמן?
למה לא לרוץ בשאר הזמן עוד 250 דקות אימון אירובי ( 4 פעמים בשבוע 60 דקות כל אימון?)

כשתעשה את התכנית כח תבין איך סט אחד לכל תרגיל גדול+תרגיל עזר יכולים לקחת בכיף שעה וחצי(חימום לכל תרגיל לבד זה 20 דקות)
בקשר לאירובי, לעשות שעה אירובי כפול 4 ישרוף לך את השריר, זה הרבה יותר ממה שצריך בתור התחלה, 30 דקות כפול 4 בתור התחלה יספיקו, מה שחשוב בירידה במשקל זה לא כמות אירובי אלא תפריט תזונה

• פותח/ת השרשור
נשמע תפריט בסדר, הייתי מעלה בעוד 10-20 גרם את צריכת השומן(בהנחה שאת מחשבת עם מחשבון כל מה שאת אוכלת וזה מה שקיבלת, לא סתם מנחשת מהראש)

תני לגוף שבועיים בערך לחזור לפעילות תקינה ולהבין שיש לו אוכל עכשיו ולא צריך לשמור אנרגיה, תחזרי עוד שבועיים ונמשיך משם

אז רק עוד שאלה אחת 😃 אם אני אהייה על מאזן נייטרלי במשך התקופה הזו, תהייה עלייה במשקל? ואם כן, היא תהייה מנוזלים או שאני באמת אעלה קצת גם מבחינת שומן?

Back
למעלה תחתית