עזרה בספרות-אדיפוס המלך

ron121

משתמש פעיל
944
62
נק' מוניטין:
74
944
62
שלום רב,

אני נמצא בעת תקופת הבגרויות ולא הבנתי כלום מהסיפור אדיפוס המלך,בקיצור יש לי איזה 6-4שאלות שאני צריך לדעת יש מצב שמישהו עוזר לי?

אלה דברים מאוד קלים למי שלמד והבין את הסיפור.(מי שרוצה אני ישלח לו בפרטי )

תודה :D

• פותח/ת השרשור
תפרסם פה אולי אני אוכל לעזור.
אתם לומדים את הסיפור או את כל המחזה ?

גם וגם.

וזה השאלות:

1.כיצד קשור פתרון חידשת הספינקס לתהליך שעובר אדיפוס במהלך המחזה ובעיקר בסופו?

2.מוטיב העיורון הוא אחד המוטיבים המרכזיים במחזה מי עיוור ומי לא? מי מתפכח מעיוורונו וכיצד? הסבר והדגם.

אני יודע רק שאדיפוס הוא לא באמת עיוור פיזי,וטרסיאס הוא העיוור האמיתי

3.תאר את הקונפליקס בין אדיפוס לבין הרועה של ליוס(רועה א'),מה מתברר במהלך הקונפליקט וכיצד זה קשור להיוודעות שאליה מגיע אדיפוס?

4.אדיפוס הוא גיבור טראגי,הסבר והבא דוגמאות הן מהסיפור המיתולוגי והן מהמחזה(ציטוטים)

אני אשמח אם תוכל לענות על כמה מהשאלות האלה,אני חייב את זה תודה רבה רבה!

גם וגם.

וזה השאלות:

1.כיצד קשור פתרון חידשת הספינקס לתהליך שעובר אדיפוס במהלך המחזה ובעיקר בסופו?

2.מוטיב העיורון הוא אחד המוטיבים המרכזיים במחזה מי עיוור ומי לא? מי מתפכח מעיוורונו וכיצד? הסבר והדגם.

אני יודע רק שאדיפוס הוא לא באמת עיוור פיזי,וטרסיאס הוא העיוור האמיתי

3.תאר את הקונפליקס בין אדיפוס לבין הרועה של ליוס(רועה א'),מה מתברר במהלך הקונפליקט וכיצד זה קשור להיוודעות שאליה מגיע אדיפוס?

4.אדיפוס הוא גיבור טראגי,הסבר והבא דוגמאות הן מהסיפור המיתולוגי והן מהמחזה(ציטוטים)

אני אשמח אם תוכל לענות על כמה מהשאלות האלה,אני חייב את זה תודה רבה רבה!
אין לי כלום, מצטער.
אם המורה שלך היא כמו המורה שלי הייתי ממליץ לך לחפש את השאלות בגוגל

• פותח/ת השרשור
אין לי כלום, מצטער.
אם המורה שלך היא כמו המורה שלי הייתי ממליץ לך לחפש את השאלות בגוגל

חיפשתי,אבל בגלל שאני לא הכי בקיא במחזה ובחלק מהסיפור(יש לנו כולה שעתיים בשבוע ואני מפספס כמעט כול שבוע שעה אחת) אז אני לא יודע אם הדברים באינטרנט נכונים,אז אני מחפש מישהו שיודע דבר או שניים.

טוב תודה בכול מקרה 😃

הוא שכב עם אמא שלו ורצח את אבא שלו.
hC106C425

מה הבעיה לקרוא את המחזה?
וממה שאני מכיר, אדיפוס כן עיוור את עצמו כי הוא גילה שקיים יחסים עם אימו

• פותח/ת השרשור
לפי מה שאני זוכר הוא לא עיוור פיזית כמו טריסיאס.
בכול מקרה אין מצב שיש פה משהו שבקיא בחומר?
ויקיפדיה תומכת בזה שהוא כן עיוור פיזית( אלא אם כן הוא רואה בלי עיניים): ״ ואילו הוא, עוקר את שתי עיניו״
הייתי עוזר לך אבל אני למדתי את אנטיגונה ואת אדיפוס אני מכיר לבד לא מלמידה בבית הספר, ועוד לא יצא לי לקרוא את המחזה בזמני הפנוי.. בכל מקרה גוגל הוא ידיד מדהים של שיעור ספרות. מה שכן ננסה לעזור לגבי הראייה- אדיפוס בעצם עיוור גם פיזית( אמנם רק בסוף המחזה ) וגם רוחנית( לא רואה את הקשר בין המגיפה לבין הנבואה לבין אשתו לבין הקרב לבין כל האגדה..)

• פותח/ת השרשור
ויקיפדיה תומכת בזה שהוא כן עיוור פיזית( אלא אם כן הוא רואה בלי עיניים): ״ ואילו הוא, עוקר את שתי עיניו״
הייתי עוזר לך אבל אני למדתי את אנטיגונה ואת אדיפוס אני מכיר לבד לא מלמידה בבית הספר, ועוד לא יצא לי לקרוא את המחזה בזמני הפנוי.. בכל מקרה גוגל הוא ידיד מדהים של שיעור ספרות. מה שכן ננסה לעזור לגבי הראייה- אדיפוס בעצם עיוור גם פיזית( אמנם רק בסוף המחזה ) וגם רוחנית( לא רואה את הקשר בין המגיפה לבין הנבואה לבין אשתו לבין הקרב לבין כל האגדה..)

את הקשר אני יודע,הנבואה זה שאפולון ניבא לו שהוא ירצח את אביו וישכב עם אמו(ינשא לה) וזה אכן קרה לאחר שהוא ניצח את הספינקס הוא התמנה למלך ואז אמו הביולוגית בעצם הייתה ליפני זה מלכה אז הוא מזיין אותו חח.
ואת אבא שלו הוא הרג ניראלי אחרי שהוא הרג את הספינקס הוא במחזה עצמו לא זוכר.

בכול מקרה אני יודע פרטים פה ושם,והמורה שלי רוצה ציטוטים וכול מיני כאלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית