הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית תזונת + אימונים

omerh84

משתמש קבוע
1,411
485
נק' מוניטין:
1,467
1,411
485
היי חברים 😃

סופסוף הרגע המיוחל הגיע והתחלתי להתאמן בחדר כושר.

אז ככה, אני בן 19, שוקל כ-82 לאחר ירידה של כ-50 קילו בשנה האחרונה. גובה 186 ס"מ. מבנה גוף גדול יחסית, שרירי וחזק מאוד יחסית לבחור שלא מתאמן. לצערי יש גם עור עודף עקב הירידה.
בכל אופן, כמו שבטח הבנתם, בתקופה האחרונה תזונה מלאה לא בדיוק הייתה בראש מעייני וירקות, חזה עוף, טונות במים וקצת גבינה זה מה שהזין אותי ביום יום, למעט ימי שישי שבהם אכילה זו מצווה ;-)

תפריט תזונה:
ארוחה 1 - על הבוקר:
כוס וחצי קורנפלקס של אלופים + כוס חלב

ארוחה 2 - כ-3 שעות אחרי:
כריך עם גבינה לבנה + 2 חלבונים של ביצים קשות.

ארוחה 3 - ארוחת צהריים:
כוס אורז, המון ירקות חיים/מבושלים והבשר הוא כמות בשר יפה מהבשר שמוגש באותו יום בחדר אוכל (שניצלים (שאני כמובן מקלף מהם את הציפוי), חזות הודו, רבעי עוף) - מה שבא ברוך הבא.

ארוחה 4 - כ-3 שעות אחרי:
מנת פרי

ארוחה לאחר האימון:
טונה במים + פרוסת לחם

ארוחה 5 - כשעה וחצי לאחר האימון:
כוס אורז + חזה הודו (כמות יפה, לא מדדתי כמה)

ארוחה 6 - לא תמיד יוצאת לפועל, תלוי עד מתי אני ער:
כוס קורנפלס + כוס חלב

לגבי התזונה - מה אתם אומרים? המטרה שלי היא עלייה במאסה כמובן אבל מן הסתם מאסה נקייה כמה שיותר, ככה שאני לא מפוצץ פחמימות בצורה מטורפת אלא בצורה מתונה יותר. חושבים שחסר משהו? שיש יותר מידיי ממשהו? כל החיים שלי הייתי בחור שמן מאוד והדבר האחרון שאני רוצה הוא להיראות חזרה שוב שמן.

לגבי תוכנית האימון - כרגע בשבוע הרצה - עושה FBW כאן מהאתר, אבל עם הרבה תוספות כי אני מרגיש שאני לא ממצה את הגוף באימון FBW פשוט בלבד.
עכשיו ככה, הדילמה שלי היא כזאת - לאיזו תוכנית כדאי לי להיכנס - ל SS או להמשיך עם FBW?
הבעיה היחידה שלי היא שאין לי אפשרות לסקאווט חופשי במכון אלא רק בסמית' משין.

לגבי האירובי - עושה כ-20-30 דקות ריצה בסוף האימון, קצב מהיר יחסית.

מה דעתכם לגבי התזונה ולגבי תוכנית האימון?

משהו לשנות? המלצות? דעה לגבי בחירת התוכנית (SS או FBW)?

עריכה: זה פחות או יותר התפריט שלי מבחינת ערכים תזונתיים (הודו אני אוכל כל יום. לפעמים הארוחה הבשרית השנייה היא לא חזה עוף שזה המועדף כמובן אלא רבע עוף או משהו בסגנון אז בכוונה בחרתי שוק כמקרה קיצון)
http://vvcap.net/db/rJcowFRqm6LOZxMFLEgK.htp

תודה רבה! 😃 אגב, משהו להוסיף. האחוז שומן שלי לא נמוך, אבל גם לא גבוה בשמיים. רואים היטב את השרירים בידיים, בחזה ואפילו קוביות עליונות בבטן ניתן לראות בבירור, אבל בבטן התחתונה ובצידי הגוף יש לי הצטברות של יותר שומן ועור עודף משהייתי רוצה, ובטח שלא הייתי רוצה שיתווסף לשם עוד שומן. יש משהו ספציפי לעשות עם האזור הזה?

נערך לאחרונה:
נתחיל בזה שאתה לא תגדל עם התפריט הזה, פשוט מאוד הנייטרלי שלך (RMR) הוא כ2300 קלוריות ואתה אוכל 1900. אתה נמצא בגרעון קלורי. בישביל לגדול בצורה "נקייה" יחסית אתה תצטרך לאכול לפחות 2600 קלוריות.
בקשר לתוכנית אימונים, אין ספק שSS תתן לך את התוצאות הטובות והמהירות ביותר. אין לך כלוב במכון? תמצא פיתרון יצירתי אין תחליף לסקוואט, יש לך מקבילים במכון? אתה יכול לשים את המוט על המקבילים זה מה שאני עשיתי במכון הקודם שלי.
אל תעשה חצי שעה אירובי אחרי האימון,אתה רוצה לגדול וזה לא רק מגדיל את השריפת קלוריות שלך אלא גם יפגע לך בהתאוששות. אתה אוהב אירובי? תעשה את זה בימי מנוחה בעצימות נמוכה. לגבי השאלה האחרונה שלך, אל תתעסק בשטויות, אתה תצבור במקומות האלה שומן זה בלתי נמנע, אל תפחד מזה בחיטוב אתה תוריד את זה יהיה בסדר

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה 😃

אז ככה, לגבי התפריט - פשוט להעלות עוד פחמימות? כי חלבון אני חושב שיש לי די ויותר ושומן אני מעדיף שלא להעלות במכוון.
איך זה כתפריט?
http://vvcap.net/db/nchG88iKGBar9dRM50vS.htp
צריך כמובן לזכור שלזה מתווספים גם ירקות וכן גם שמן בכמות לא מבוטלת שבא ביחד עם רוב האוכל בצה"ל, לכן אני חושב שאותו התפריט אפילו עם שתי כוסות של אורז פחות יספיק. מה אתה אומר?

לגבי הסקאווט - אני אעשה בסמית' מאשין - אין אופציה אחרת. אין לי על מה להעלות את המוט, פשוט אין.
מתחילת שבוע הבא אעבור ל-SS.

לגבי האירובי - מה לגבי אכילה של פחמימות וחלבון מיד בסוף אימון הכוח, ואז לעשות אירובי בעצימות נמוכה למשך כחצי שעה?
בימי מנוחה זה קצת יותר בעייתי לי.

אגב, אני מתאמן בימים א', ג' וה'.

נערך לאחרונה:
קודם כל תודה 😃

אז ככה, לגבי התפריט - פשוט להעלות עוד פחמימות? כי חלבון אני חושב שיש לי די ויותר ושומן אני מעדיף שלא להעלות במכוון.
איך זה כתפריט?
http://vvcap.net/db/nchG88iKGBar9dRM50vS.htp
צריך כמובן לזכור שלזה מתווספים גם ירקות וכן גם שמן בכמות לא מבוטלת שבא ביחד עם רוב האוכל בצה"ל, לכן אני חושב שאותו התפריט אפילו עם שתי כוסות של אורז פחות יספיק. מה אתה אומר?

לגבי הסקאווט - אני אעשה בסמית' מאשין - אין אופציה אחרת. אין לי על מה להעלות את המוט, פשוט אין.
מתחילת שבוע הבא אעבור ל-SS.

לגבי האירובי - מה לגבי אכילה של פחמימות וחלבון מיד בסוף אימון הכוח, ואז לעשות אירובי בעצימות נמוכה למשך כחצי שעה?
בימי מנוחה זה קצת יותר בעייתי לי.

אגב, אני מתאמן בימים א', ג' וה'.

התפריט בסדר, הייתי מעלה קצת שומן אבל לא קריטי. SS בלי סקוואט חופשי, לא יודע , זה פשוט לא מסתדר. זה כמו לנסות לבנות בניין עם בוץ במקום עם בטון (דוגמא קצת קיצונית אבל הבנת את הכוונה) לגבי האירובי נשמע בסדר.

• פותח/ת השרשור
אבל אין אופציה, פשוט אין. מה לעשות? אני בטוח שהתוכנית מאוד אפקטיבית גם ככה, אולי מעט פחות אבל עדיין תראה תוצאות יפות, לא חושב?

Back
למעלה תחתית