הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מישהו יודע מה זה ?

Mathi Tik

משתמש מתחיל
138
9
נק' מוניטין:
25
138
9
אוקיי. חשבתי לעצמי לפני שהעליתי את הפוסט הזה - איך אני הולך להסביר את התמונה הזאת ? ואז אמרתי לעצמי, רק שנייה, אולי ניתן לגולשים להראות מה הם יודעים, כי אני בעצמי לא ממש סגור על זה.

אז זה הולך להיות פשוט - בתמונה יש מוצר מזון שקניתי בחנות טבע. מישהו מזהה ?

קבצים מצורפים

• IMG_20131128_131819[1].jpg
    IMG_20131128_131819[1].jpg
    KB 112.6 · צפיות: 301
  • פותח/ת השרשור
OK. אז ההגדרה הצרכנית של הדבר הזה (על פי "ניצת הדובדבן", שם קניתי) היא - "פתיתי סויה" (כבוד ליהושע60).

העניין הוא שלטענת האינטרנט (http://www.free.org.il/nut/skira/bon.html) הדבר הזה פשוט מדהים מפתחי גוף (אל עף שקראתי פה בפורום שלא כל החלבון נספג).

המחיר נמוך, קליל לבישול, אפשר לגוון בטעמים (תלוי איך מתבלים) , מתאים לצמחו/טבעונים והכי חשוב - חלבון. הרבה.

נשמע טוב, לא?

OK. אז ההגדרה הצרכנית של הדבר הזה (על פי "ניצת הדובדבן", שם קניתי) היא - "פתיתי סויה" (כבוד ליהושע60).

העניין הוא שלטענת האינטרנט (http://www.free.org.il/nut/skira/bon.html) הדבר הזה פשוט מדהים מפתחי גוף (אל עף שקראתי פה בפורום שלא כל החלבון נספג).

המחיר נמוך, קליל לבישול, אפשר לגוון בטעמים (תלוי איך מתבלים) , מתאים לצמחו/טבעונים והכי חשוב - חלבון. הרבה.

נשמע טוב, לא?
ידעתי מה זה מהסיבה הפשוטה שגם אני קניתי את זה פעם. הבעיה היא שלא הצלחתי למצוא שום צורת הכנה שטעימה לי מספיק כדי לחזור על התרגיל (לא שהתעמקתי יותר מדי; אני לא אוהב להתעסק עם בישולים והכנת אוכל. אולי אנסה שוב עם המתכון שהופיע באתר שלינקתת ונקרא "שוארמת סויה", הוא נראה פשוט וקל). בעניין הספיגה, בניגוד לצמחים אחרים ספיגת חלבונים מסויה היא גבוהה, בערך כמו הספיגה של חלבון מהחי (נדמה לי שזה כתוב גם באחד המאמרים בפורטל), ומאחר ובסויה אין כולסטרול היא מהווה מקור טוב לחלבון מלא עבור אנשים מסויימים.

זה ניראה קצת כמו קורנפלקס כזה שאפשר לנשנש....טעים ללא בישול?
וזה שורד בלי מקרר?....אני אולי אנסה לקחת לצבא

• פותח/ת השרשור
למה קנית את זה??
למה לא קנית אבקת חלבון?

קניתי את זה כמקור טוב לחלבון לימים בהם אני מנסה לצמצם צריכה של מוצרים מן החי. אין לי מושג למה לא קניתי אבקת חלבון. אבל אני קשה לי להאמין שהאבקה מתחרה בפתיתי סויה מבחינת מחיר (קילו ב14 ש"ח בערך ....)

אולי אנסה שוב עם המתכון שהופיע באתר שלינקתת ונקרא "שוארמת סויה", הוא נראה פשוט וקל

לך על זה. אני תיבלתי (אחרי השרייה) בשמן זית ושמן רגיל ותבלין לשאוורמה. "צליתי" את זה על מחבת עם גמבה ובצל. יצא, לפי דעתי, למשהו שמאוד מזכיר שווארמה (מתכנן לעשות טעימות עיוורות בעניין). לפי דעתי חבל לוותר על האפשרות הזאת בגלל טעם. שווה לנסות שוב, זה יוצא לא רע בכלל.

זה ניראה קצת כמו קורנפלקס כזה שאפשר לנשנש....טעים ללא בישול?
לדעתי לא ... אבל זה אכיל ואני גם רואה שבפורום יש אנשים שאוכלים את זה כחטיף לא מבושל, אז זה כנראה עניין של טעם. הבנתי שכל עוד זה לא עבר השרייה במים, בפורמה היבשה, זה יכול להישאר מחוץ למקרר דיי הרבה זמן.

קלטתם כמה אשלגן ומגנזיום יש בדבר הזה?!?! אבל מה לגבי האסטרוגן?

מה זה בעצם אומר ? ...

מה זה בעצם אומר ? ...
יש בסויה חומרים דמויי אסטרוגן, ולפיכך יש חששות מסויימים מהשפעות אפשריות על המאזן ההורמונלי, ביחוד אצל ילדים. מסיבה זאת לא הייתי מבסס את כל התזונה שלי על סויה, אבל בכמויות סבירות אין שום הוכחה (למיטב ידיעתי) שנגרם נזק כלשהו, גם אם יש מליון אתרים שטוענים אחרת.

יש בסויה חומרים דמויי אסטרוגן, ולפיכך יש חששות מסויימים מהשפעות אפשריות על המאזן ההורמונלי, ביחוד אצל ילדים. מסיבה זאת לא הייתי מבסס את כל התזונה שלי על סויה, אבל בכמויות סבירות אין שום הוכחה (למיטב ידיעתי) שנגרם נזק כלשהו, גם אם יש מליון אתרים שטוענים אחרת.
מהי כמות סבירה?

וואי זה נישמע לי ממש אדיר להוסיף לתפריט שלי....קשה לי להגיע לערכים בחלבון אז אני אנשנש את זה בין ארוחות....
תודה! D=

מה הכוונה שינויים במאזן ההורמונאלי אצל ילדים?
לא בטוח שהתעניינת לעומק העניין אבל אשאל בכל זאת: עד כמה זה גרוע לתת לתינוק לאכול חלב על בסיס סויה מאשר מטרנה\סימילאק על בסיס חלב?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית