הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קיבלתי צו גיוס,שאלה בקשר לממרם

מיקי

משתמש מתחיל
213
0
נק' מוניטין:
97
213
0
קיבלתי צו גיוס (שני)
ועכשיו רשום למטה גם:
"לידיעתך! קורס תכניתן ייפת ב- 10/09/2009.
הודעה על זימונך לקורס תישלח בנפרד."

זאת אומרת שעברתי סופית לממרם????

כל הכבוד, ממרם זה אחד הטובים 😃. זה היה הרצון שלי, אבל.. :{

מה כל ההתלהבות מממר"ם? אתה תקוע 6 שנים בצבא ואתה יוצא בלי תואר,עדיף כבר עתודה למרות שגם זה לא מומלץ.
ממליץ לך לעשות 3 שנים וזהו אחי

מה כל ההתלהבות מממר"ם? אתה תקוע 6 שנים בצבא ואתה יוצא בלי תואר,עדיף כבר עתודה למרות שגם זה לא מומלץ.
ממליץ לך לעשות 3 שנים וזהו אחי

כי תואר קובע הצלחה בחיים?

אתה יוצא שלוש שנים מוקדם יותר ממה שהיית יוצא אחרי עתודה. אתה יוצא עם ניסיון בתחום שמעניין אותך, מה שמסלול העתודה לא מבטיח.
לא מעט אנשים מסיימים תואר גם בזמן המסלול בממר"ם.

אל תמליץ על דברים שאין לך מושג בהם.

קיבלתי צו גיוס (שני)
ועכשיו רשום למטה גם:
"לידיעתך! קורס תכניתן ייפת ב- 10/09/2009.
הודעה על זימונך לקורס תישלח בנפרד."

זאת אומרת שעברתי סופית לממרם????

תבוא להגיד שלום כשייטחנו אותך בקורס.

נתחיל מזה שממר"ם ייתן לו הרבה מאוד ניסיון, חברות ההייטק מאוד מסתכלים על ממרמניקים כאל תוכניתנים טובים מאוד.

בזמן הקבע, כדאי כבר להתחיל לימודי הנדסה, ככה שאם תצא לאזרחות, כבר תהיה עם תואר מהנדס תוכנה, הניסיון שצברת בתור ממרמניק, יסדרו אותך עם משכורת לא קטנה בכלל 😃.

הניסיון שצוברים בממר"ם לא שווה הרבה היום,אף אחד לא מתרשם מממר"מניקים,עצם זה שמישהו נמצא בממר"ם אומר שהוא לא היה מספיק טוב כדי להתקבל לגאמ"א,תוכניתן ממר"ם הוא תוכניתן סוג ב'.
עתודאים למדעי המחשב בדרך כלל משתבצים הרבה יותר טוב מתוכניתנים לכן הניסיון שתצבור יחשב הרבה יותר מאשר אם היית סתם תוכניתן,אף אחד לא כובל אותך לתפקיד התוכניתן בקבע לכן יש לך הרבה יותר אפשרויות של מה תעשה ואיזה ניסיון תצבור ותוכל לעשות תואר שני בקבע.
הכל בהנחה שתקבל שיבוץ טוב,למרות שאתה שאתה יכול לקבל שיבוץ גרוע שלא יתן לך כלום,אי הודאות לגבי השיבוץ היא אחת הסיבות המרכזיות של למה עתודה אינה מומלצת.
בכל מקרה לא מומלץ להתחתן 6~9 שנים עם הצבא,והאפשרות לעשות 3 שנים שאחריהן אתה חופשי לעשות מה שאתה רוצה ואתה לא תלוי באף אחד עדיפה בהרבה על ממר"ם\עתודה.
איך שאני רואה את זה עדיף לעשות 3 שנים,להתחיל תואר במדעי המחשב ותוך כדי עשיית התואר להתחיל לצבור ניסיון.

הניסיון שצוברים בממר"ם לא שווה הרבה היום,אף אחד לא מתרשם מממר"מניקים,עצם זה שמישהו נמצא בממר"ם אומר שהוא לא היה מספיק טוב כדי להתקבל לגאמ"א,תוכניתן ממר"ם הוא תוכניתן סוג ב'.
עתודאים למדעי המחשב בדרך כלל משתבצים הרבה יותר טוב מתוכניתנים לכן הניסיון שתצבור יחשב הרבה יותר מאשר אם היית סתם תוכניתן,אף אחד לא כובל אותך לתפקיד התוכניתן בקבע לכן יש לך הרבה יותר אפשרויות של מה תעשה ואיזה ניסיון תצבור ותוכל לעשות תואר שני בקבע.
הכל בהנחה שתקבל שיבוץ טוב,למרות שאתה שאתה יכול לקבל שיבוץ גרוע שלא יתן לך כלום,אי הודאות לגבי השיבוץ היא אחת הסיבות המרכזיות של למה עתודה אינה מומלצת.
בכל מקרה לא מומלץ להתחתן 6~9 שנים עם הצבא,והאפשרות לעשות 3 שנים שאחריהן אתה חופשי לעשות מה שאתה רוצה ואתה לא תלוי באף אחד עדיפה בהרבה על ממר"ם\עתודה.
איך שאני רואה את זה עדיף לעשות 3 שנים,להתחיל תואר במדעי המחשב ותוך כדי עשיית התואר להתחיל לצבור ניסיון.

בתור עתודאי שמשרת עם תוכניתנים אני אומר לך שאתה חי בסרט.

אחוז העתודאים שמשתבצים למקצוע טוב הוא כל כך קטן שזה לא שווה את המאמץ בכלל.

לגבי ממר"ם מול גאמ"א - זה בולשיט.

מסכים, עתודאים אקדמיים משתבצים למקצועות יחסית זניחים, יש לי חברים שממש התבאסו על איפה שהם שובצו, הם מהנדסי תוכנה/אלקטרוניקה.

אני יכול לומר שכן תוכניתני ממר"מ נחטפים ע"י חברות היי-טק, עדיין שירתי ביחידה שבה היו תוכניתני ממר"מ, אני רואה טוב מאוד מה הולך איתם היום. אצלהם אין דבר כזה מיתון.

איך אתה יכול להגיד שזה בולשיט? ואם כבר אמרת לפחות תסביר את עצמך.
תשים לב שאין מגבלת פרופיל כדי להתקבל לגאמ"א,מי שטוב יתקבל גם עם פרופיל 97 בניגוד לממר"ם ששם יש דרישה לפרופיל עורפי (או יג'),משמע ממר"ם מלכתחילה לא לוקחת את מי שטוב באמת,אלא את השאריות שלא הצליחו להתקבל לגאמ"א.
כדי להתקבל לממר"ם אין צורך בידע מוקדם,כל מה שצריך זה לעבור מבחן שבודק קצת היגיון ואתה בפנים,ואז מלמדים אותך הכל מהתחלה,כל מה שאלו שמתקבלים לגאמ"א כבר יודעים וגם הרבה יותר מזה.גאמ"א מחפשים את אלה שבאים עם ידע מוקדם שכבר אין הרבה מה ללמד אותם,מחפשים את הטובים ביותר בתחומם.
המעסיקים מודעים לכל מה שרשמתי,ויש הבדל עצום בין איך שמסתכלים על יוצא ממר"ם ועל יוצא גאמ"א.

תשים לב שאין מגבלת פרופיל כדי להתקבל לגאמ"א,מי שטוב יתקבל גם עם פרופיל 97 בניגוד לממר"ם ששם יש דרישה לפרופיל עורפי (או יג'),משמע ממר"ם מלכתחילה לא לוקחת את מי שטוב באמת,אלא את השאריות שלא הצליחו להתקבל לגאמ"א.
כדי להתקבל לממר"ם אין צורך בידע מוקדם,כל מה שצריך זה לעבור מבחן שבודק קצת היגיון ואתה בפנים,ואז מלמדים אותך הכל מהתחלה,כל מה שאלו שמתקבלים לגאמ"א כבר יודעים וגם הרבה יותר מזה.גאמ"א מחפשים את אלה שבאים עם ידע מוקדם שכבר אין הרבה מה ללמד אותם,מחפשים את הטובים ביותר בתחומם.
המעסיקים מודעים לכל מה שרשמתי,ויש הבדל עצום בין איך שמסתכלים על יוצא ממר"ם ועל יוצא גאמ"א.

פרטים מאוד שוליים. יש אנשים בממר"ם עם פרופיל 97 גם. גם הדרישות של הידע המוקדם זה לא קריטריון טוב כל כך. ראיתי את המבחנים של גאמ"א. הם לא בדיוק מתבססים על זה שיש לך הרבה ידע.
אפשר לעבור את המבחנים בגאמ"א בלי לדעת את "כל מה שמלמדים אותך מהתחלה" בקורס תכנות.
המועסקים אולי מודעים למה שרשמת, אבל תאמין לי שאין ליוצאי ממר"ם בעיות תעסוקה.

קודם כל, קורס תכנות יותר ארוך.
בנוגע לידע מוקדם, למדתי 5 יחידות מחשבים. בשבועיים הראשונים של הקורס עברנו על כל החומר הזה ועוד הרבה מעבר...
תוכניתנים מחויבים ליותר זמן, אמנם זה אומר יותר זמן בצבא, אבל זה גם אומר הרבה יותר ניסיון כשאתה משתחרר.
יש אפשרות להגיע לקורס תכנות עם פרופיל קרבי, אבל צריך להיות ממש מוצלח בשביל זה, כדי שלא יהיה סיכוי שתיפול מהקורס ותגיע לתפקיד עורפי עם פרופיל 97. לחלוטין שיקולים של שיבוץ בחיל הירוק.
גאמ"א נחשב יותר בחוץ? איפה? בחברות של יוצאי מודיעין אולי...
זה בכלל לא משנה מי נחשב יותר, בסופו של דבר בוגרי שני המסלולים לא מסכנים.

יש הבדל עצום בין לעבור את המבחנים הראשוניים לבין להתקבל,המבחנים הראשוניים משמשים רק ככלי מיון ראשוני כדי לראות מה אתה יודע ולאיזה מסלול למיין אותך לפי הידע שלך ומה לבדוק אצלך בראיונות שבאים לאחר המבחנים, ששם בודקים מה אתה שווה באמת.מסלולים מסוימים בגאמ"א דורשים המון ידע ואחרים דורשים הרבה פחות.
לגאמ"א יש עדיפות גבוהה יותר מבחינת הצבא,מי שמתמיין לגאמ"א לא יכול להתמיין לממר"ם,רק אלו שלא הצליחו להתקבל\להתמיין לגאמ"א יתמיינו לממר"ם מלכתחילה.
אין מה להשוות בין גאמ"א לממר"ם.
בכל מקרה להיות בממר"ם לא יתן לך משהו מיוחד שלא היית יכול להשיג בלי זה,מי שבטוח שהוא מעוניין לעסוק בתחום בעתיד ומעוניין להתחתן עם הצבא יכול ללכת לממר"ם...

יש הבדל עצום בין לעבור את המבחנים הראשוניים לבין להתקבל,המבחנים הראשוניים משמשים רק ככלי מיון ראשוני כדי לראות מה אתה יודע ולאיזה מסלול למיין אותך לפי הידע שלך ומה לבדוק אצלך בראיונות שבאים לאחר המבחנים, ששם בודקים מה אתה שווה באמת.מסלולים מסוימים בגאמ"א דורשים המון ידע ואחרים דורשים הרבה פחות.
לגאמ"א יש עדיפות גבוהה יותר מבחינת הצבא,מי שמתמיין לגאמ"א לא יכול להתמיין לממר"ם,רק אלו שלא הצליחו להתקבל\להתמיין לגאמ"א יתמיינו לממר"ם מלכתחילה.
בכל מקרה להיות בממר"ם לא יתן לך משהו מיוחד שלא היית יכול להשיג בלי זה,מי שבטוח שהוא מעוניין לעסוק בתחום בעתיד ומעוניין להתחתן עם הצבא יכול ללכת לממר"ם...

אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל אתה ניזון משמועות.

להבדיל ממודיעין ש התקבלת=סיימת , בקורס תכנות ממשיכים לבדוק אותך במהלך כל הקורס, ולא כל מי שהתקבל לקורס מסיים אותו. אז גם אם רף הקבלה נמוך לטעמך, עד היום האחרון של הקורס עוד אפשר לעוף.
אני תוכניתנית בממר"ם, יש לי חברה מגאמ"א. יש מה להשוות. המסלול אמנם יותר מוצלח מבחינת תנאים והתחייבויות (בטח לבנות), אבל לבוא ולהגיד שמבחינה מקצועית המסלול יותר טוב זה חסר שחר.

בעצם, מתאים להתנשאות של מודיעין. רק בגלל האנשים המסריחים חרא ללכת לשם. :bad:

• פותח/ת השרשור
בא אלינו אנשים שהיו בכל מיני יחידות מובחרות קרביות (לעודד גיוס וזה) דיברתי עם אחד מהם והוא סיפר על חבר שלו שסיים ממרם וישר קיבל משכורת של 20 אלף בחודש אחרי השחרור,לא רע נכון?
ממרם אתה יכול להשלים תואר תוך כדי,ככה שזה 6 שנים בצבא,3 שנים שאתה תקבל משכורת פלוס מינוס בסדר בקבע,תואר ראשון ו5 וחצי שנות נסיון.
כן לגאמא דרוש ידע קודם גבוה יותר,אבל זה בכלל לא קשור,ממרם לומדים את כל זה וגם תוך כדי שירות אתה לומד,בסוף יוצאים עם ידע ונסיון דומה.
אני עם פרופיל 97 ואני הולך לממרם.
ללכת לצבא ורק אחרי זה ללמוד לתואר לבד? ואתה יוצא בלי נסיון מה יוצא לך? אני מכיר אנשים שעשו ככה והלכו למשרות של 6-7 אלף בחודש,למה? כי אין נסיון.
השוק דורש נסיון.
להתחתן עם הצבא? לפי התנאים שאתה מקבל זה לא נשמע לי כזה גרוע.

נתחיל בזה שממרם זה לא כזה להיט כמו שחושבים, מניסיון יש יחידות מחשבים הרבה יותר טובות שאין צורך לפרט עליהן, אבל בכל זאת זה יכול לתרום המון באזרחות שזה בין הדברים היותר חשובים.

בא אלינו אנשים שהיו בכל מיני יחידות מובחרות קרביות (לעודד גיוס וזה) דיברתי עם אחד מהם והוא סיפר על חבר שלו שסיים ממרם וישר קיבל משכורת של 20 אלף בחודש אחרי השחרור,לא רע נכון?
ממרם אתה יכול להשלים תואר תוך כדי,ככה שזה 6 שנים בצבא,3 שנים שאתה תקבל משכורת פלוס מינוס בסדר בקבע,תואר ראשון ו5 וחצי שנות נסיון.
כן לגאמא דרוש ידע קודם גבוה יותר,אבל זה בכלל לא קשור,ממרם לומדים את כל זה וגם תוך כדי שירות אתה לומד,בסוף יוצאים עם ידע ונסיון דומה.
אני עם פרופיל 97 ואני הולך לממרם.
ללכת לצבא ורק אחרי זה ללמוד לתואר לבד? ואתה יוצא בלי נסיון מה יוצא לך? אני מכיר אנשים שעשו ככה והלכו למשרות של 6-7 אלף בחודש,למה? כי אין נסיון.
השוק דורש נסיון.
להתחתן עם הצבא? לפי התנאים שאתה מקבל זה לא נשמע לי כזה גרוע.
עזוב אותך מספרים של משכורות בחוץ, אתה לא יודע מה יהיה רלוונטי כשתשתחרר בכלל.
במידה ואתה משלים לתעודת טכנאי בזמן החובה, המשכורת בקבע ממש יפה. ולא מדובר במשהו מסובך בכלל.
תוכניתנים הם בין היחידים בצבא שיש להם אישור ללמוד לתואר ראשון כבר בשירות חובה. תלוי באיזה מסלול אתה בוחר (מכללה או או"פ) אבל אפשר לסיים תואר ראשון, או כמעט לסיים.
אתה לא מתחתן עם הצבא, והמסלול הוא מסלול טוב.
הויכוח פה בין יחידות המחשב מיותר, בגלל שהתקבלת לקורס תכנות, ולא לשום מקום אחר.
אם יש לך שאלות בקשר לקורס/למסלול/לשירות בתפקיד אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי. אני אשמח לעזור.

המון בהצלחה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית