הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה בבקשה

קופי

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שאלתי היא כזו- חברה שלי הולכת לחדר כושר לפחות ארבע פעמים בשבוע כבר שנה וחצי. האימון שלה כולל שעה אירובי (45 דק' קרוס, אח"כ רבע שעה ריצה/אופניים וכו') לאחר מכן היא עושה אימוני התנגדות בדגש על ירכיים, תחת, רגליים (סקווט וכל החברים שלו) במשך 45 דק'. בנוסף, היא שומרת על תזונה בריאה , 5 ארוחות קטנות ביום. לא אוכלת שטויות. שותה רק מים. ממש לפי הספר. הבעיה היא שהיא לא רואה תוצאות. היא רוצה לשרוף את השומן בירכיים ובטוסיק והוא פשוט נתקע שם ולא זז. היא אמנם ירדה במשקל והבטן שלה שטוחה אך מאז שהתחילה להתאמן אין כמעט שינוי בירכיים. זה נורא מתסכל בהתחשב בזמן שהיא משקיעה! מה לדעתכם הבעיה? האם כדאי להתייעץ עם מישהו מיקצועי? מה כבר הוא יכול לחדש? אם כן, אל מי פונים?

בתודה ובהערכה.

כמה בעיות:
1. לאכול בריא לא אומר לאכול במאזן קלורי שלילי. צריך לאכול פחות קלוריות ממה שגופך דורש כדי לרדת במשקל.

2. האימונים שלך כנראה איבדו ממזמן את האפקטיביות שלהם אם היא עושה את אותם האימונים, באותה העצימות. היא צריכה להעלות במשקלי העבודה ובעצימות אימון האירובי. אני גם אמליץ להפוך את הסדר ולעשות קודם אימון משקולות ואז אימון אירובי מאחר ומה שהיא עושה כרגע פוגע לה בעצימות אימון המשקולות שהוא חשוב הרבה יותר מהאירובי.

3. זה שהיא עושה תרגילים לישבן היריכיים לא אומר שזה מחטב אותם. אין תרגילים שמחטבים את הגוף, כל החיטוב נעשה במטבח. המכשירים בחדר הכושר מבחינת אימוני משקולות יעילים כדי שהיא לא תאבד מסת שריר בתהליך. מסת שריר חשובה לגורמים רבים כגון לא לסיים עם עור עודף/סימני מתיחה/ יותר שריר = שורפים יותר קלוריות בזמן מנוחה ובכללי זה נראה הרבה יותר טוב כאשר השריר קשה מאשר (ואפשר להעלות במעט מסת שריר בזמן תהליך של חיטוב, אבל בד״כ לא משהו ויזואלי משמעותי).

וכן, הייתי ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע לגבי התזונה/אימונים שלה.

Back
למעלה תחתית