הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מספר חזרות בסקוואט

דנידמארי

משתמש מתחיל
25
1
נק' מוניטין:
1
25
1
היי
שאלה שיושבת לי די הרבה זמן, והתשובות שקיבלתי לגביה הן שנויות במחלוקת
כמה חזרות בסקוואט?
רצו שמועות מסביבי שמומלץ לעבוד 20 חזרות של סקוואט, אבל אני באמת לא מבין למה 10 (אני עושה בכלל 8) לא מספיקות.
להוריד משקל ולעבוד 20 חזרות נראה לי קצת מוזר, אבל בכל זאת אני מעוניין לדעת למה אנשים אומרים לי לעשות 20 חזרות של סקוואט

הכל תלוי במטרות
למרות שלעשות 20 חזרות בתרגיל מורכב כמו סקוואט במשקל עבודה (rm20) נשמע כמו מתכון לפציעה

• פותח/ת השרשור
למה שזה יהיה מתכון לפציעה?
אני מעולם לא עשיתי מעל 10 חזרות בסקוואט, והתוצאות לא רעות בשנים האחרונות. סך הכל שמעתי ש"מומלץ לעשות בסביבות ה-20 חזרות", רק ביקשתי נימוק לזה, או הסבר לדעה...

המטרה היא צבירה של מסה ברגליים (גודל גודל גודל 3>)

למה אתה חושב שבמשקל מתאים זה מתכון לפציעה ?
כי סקוואט זה תרגיל שדורש המון ריכוז וגיוס של המון יחידות מוטוריות. ככל שטווח החזרות עולה אז גם זמן ביצוע התרגיל עולה, וקשה מאוד לשמור על טכניקה וריכוז בכל הסט. אם לא עובדים ב-rm20 אז סבבה, אם באמת עובדים ב-rm20 אז אני מאמין שכבר מהחזרה ה13-14 יתחילו פיקשושים בטכניקה.
אני לא אומר שזה בהכרח יביא לפציעה, אני פשוט חושב שזה מתכון טוב להיפצע.
למה שזה יהיה מתכון לפציעה?
אני מעולם לא עשיתי מעל 10 חזרות בסקוואט, והתוצאות לא רעות בשנים האחרונות. סך הכל שמעתי ש"מומלץ לעשות בסביבות ה-20 חזרות", רק ביקשתי נימוק לזה, או הסבר לדעה...

המטרה היא צבירה של מסה ברגליים (גודל גודל גודל 3>)
את זה אתה צריך לבקש ממי שטוען את זה.
כנראה שהטיעון שלו יהיה שזה בשביל סיבולת שריר... אם זה באמת נחוץ? לא חושב

• פותח/ת השרשור
כי סקוואט זה תרגיל שדורש המון ריכוז וגיוס של המון יחידות מוטוריות. ככל שטווח החזרות עולה אז גם זמן ביצוע התרגיל עולה, וקשה מאוד לשמור על טכניקה וריכוז בכל הסט. אם לא עובדים ב-rm20 אז סבבה, אם באמת עובדים ב-rm20 אז אני מאמין שכבר מהחזרה ה13-14 יתחילו פיקשושים בטכניקה.
אני לא אומר שזה בהכרח יביא לפציעה, אני פשוט חושב שזה מתכון טוב להיפצע.
את זה אתה צריך לבקש ממי שטוען את זה.
כנראה שהטיעון שלו יהיה שזה בשביל סיבולת שריר... אם זה באמת נחוץ? לא חושב
אני מסכים איתך ב-100%

אבל הופניתי למאמר הזה כנימוק עכשיו:

אני לא סומך על מאמרים כאלו בדרך כלל, או על מדריכי קסם באורך עמוד, אבל לא נעים לי לזלזל, אז אני מחפש סיבות אפשריות מעבר לנאמר במאמר אקראי

אני מסכים איתך ב-100%

אבל הופניתי למאמר הזה כנימוק עכשיו:

אני לא סומך על מאמרים כאלו בדרך כלל, או על מדריכי קסם באורך עמוד, אבל לא נעים לי לזלזל, אז אני מחפש סיבות אפשריות מעבר לנאמר במאמר אקראי
קודם כל תמחק את זה כי זה אתר מתחרה.
התוכנית הזאת לא מקצועית כי לא מוסבר מה מיוחד בה, למה היא טובה. למה שאני יעשה אותה אם לא כתוב לי-
1) למה היא טובה ? מה עושה אותה מיוחדת?
2) למי היא מיועדת? תוכנית כושר לא מיועדת לכל אחד
3) מה עושים כשנתקעים?

בקיצור, לא משהו בכלל.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תמחק את זה כי זה אתר מתחרה.
התוכנית הזאת לא מקצועית כי לא מוסבר מה מיוחד בה, למה היא טובה. למה שאני יעשה אותה אם לא כתוב לי-
1) למה היא טובה ? מה עושה אותה מיוחדת?
2) למי היא מיועדת? תוכנית כושר לא מיועדת לכל אחד
3) מה עושים כשנתקעים?

בקיצור, לא משהו בכלל.
באמת? הייתי בטוח שזה אתר ששייך ל-LBS...
o well שכנעת אותי להמשיך בשלי, היה צפוי שאין טעם להקשיב לילדים, רק חיפשתי לי נימוק, ומסתבר שאין כזה 😃
תודה רבה

@shahar18 למיטב הבנתי לא עובדים כמעט אף פעם לכשל, כך שסט של 20 חזרות יבוצע נגיד ב rm25?
אני מסכים שזה יהיה סיוט, אבל מתקשה להבין מה גורמי הסיכון לפציעה ביחס לטווח חזרות נמוך

@shahar18 למיטב הבנתי לא עובדים כמעט אף פעם לכשל, כך שסט של 20 חזרות יבוצע נגיד ב rm25?
אני מסכים שזה יהיה סיוט, אבל מתקשה להבין מה גורמי הסיכון לפציעה ביחס לטווח חזרות נמוך
לגבי הדבר הראשון, 20 חזרות ל-rm20 זה בדיוק כמו 5 חזרות ל-rm5... אני לא עושה אימוני כוח של 5 חזרות על משקל של rm7 ..
לגבי הגורמים לסיכון, עוד פעם כמו שאמרתי, יותר זמן שבו אתה צריך להיות בריכוז מקסימלי, יותר חזרות שבהם הטכניקה מתפקששת...

סט של 20 חזרות יבוצע נגיד ב rm25
לפי המאמר שקושר זה לא המצב. למעשה הוא מדבר על rm10 שאותו "מושכים" כלפי מעלה ע"י מנוחות של כמה שניות בין החזרות, כך שבמקום להפסיק אחרי 10 חזרות עושים (לדבריו) 13 או 14. באימונים הבאים מגדילים את המספר הזה עד שמגיעים ל-20. מהתאור הזה אתה מבין שבעצם העבודה היא עד לכשל.

למה אתה חושב שבמשקל מתאים זה מתכון לפציעה ?
ריפטו ממליץ למתאמן מתחיל לא לעבור את ה5 חזרות כי מעל זה הטכניקה מתחילה להיסדק.
תסתכל על עצמך בכנות אם ה5 החזרות הראשונות תמיד יהיו בטכניקה מקסימלית בעוד שככל שתוסיף יותר חזרות תראה שרמת הביצוע תרד.

• פותח/ת השרשור
אין לי כלוב, אי אפשר להגיע לכשל
ריפטו ממליץ למתאמן מתחיל לא לעבור את ה5 חזרות כי מעל זה הטכניקה מתחילה להיסדק.
תסתכל על עצמך בכנות אם ה5 החזרות הראשונות תמיד יהיו בטכניקה מקסימלית בעוד שככל שתוסיף יותר חזרות תראה שרמת הביצוע תרד.
4~5 חזרות? נשמע לי קצת מופרך לתת למתחילים כזה דבר, שיעבדו 8 חזרות עם פחות משקל.

אין לי כלוב, אי אפשר להגיע לכשל

4~5 חזרות? נשמע לי קצת מופרך לתת למתחילים כזה דבר, שיעבדו 8 חזרות עם פחות משקל.
מה כל כך מופרך ב5 חזרות?
ככל שמספר החזרות עולה קשה לשמור על טכניקה טובה אז כמובן שלמתאמן מתחיל שהוא לא מנוסה ומקצוען בטכניקה - יהיה לא חכם לתת לו לעשות יותר מ5 חזרות.

לדעתי סקוואט חייב להיות תרגיל כבד כמו כל תרגילי הבסיס
לעבור ת 5 חזרות זה לא חכם לדעתי כי ככה אוו ככה יש לך לעשות לפחות עוד 3 תרגילים משלימים לרגלים חוץ מהסקוואט
לאנגים ולג פרס וגם עוד איזה תרגיל לאימסטרינג

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית