הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העלאת הHDL

tchcaphr

משתמש קבוע
1,067
286
נק' מוניטין:
629
1,067
286
באופן גנטי במשפחה שלי הכולסטרול מאוד נמוך- גם ה hdl וגם הldl( גם אצל אחותי ואבא שלי זה ככה)
אז רציתי לדעת איך אפשר להעלות את הHDL למעל 40 על ידי תזונה מתאימה בהנחה שכרגע הערך הוא 33
מה להעשיר בתפריט, מה להוריד וכולי
@יהושע60 @Moshe @SweetBamba
תודה מראש

• פותח/ת השרשור
היי
לגבי איך להעלות...אין לי מושג
אבל הינה דברים שיכולים לעזור לך להבין שכולסטרול אולי לא הדבר הכי נורא שנכנס לך לגוף (בלשון המעטה)
http://www.lbs.co.il/threads/17485/
אף פעם לא חשבתי שכולסטרול זה דבר גרוע
ל @korkland - פשוט להכניס יותר שומן רווי? על חשבון שומן לא רווי או על חשבון פחמימה?

בכללי צרוך כמה שפחות פחמימה, בעיקר אם היא פשוטה, ז"א תעיף סוכר לבן מהחיים שלך בתור התחלה.. וכן סטייקים גבינות שמנות חמאה.. זה מה שעושה לגוף שלנו טוב..

שמע בתאוריה זה אכן אמור לעלות לעזור אבל אני לא יודע כמה זה מבוסס. הדברים האלה אף פעם לא עובדים כמו שמספרים.

היו תקופות שאכלתי הרבה ביצים למשל וזה לא כל כך העלה דווקא את הHDL (הLDL עלה מאוד. אבל אכלתי גם הרבה פירות ובננות ויש טוענים שזה בגלל הפרוקטוז). יש תקופות שאני אוכל "רגיל" שזה אומר הכל מהכל והיחסים אז משתנים.

אתה מתאמן? זה יכול להיות קשור גם לאימונים.

בקשר ללאכול בשר כל היום. אני לא אומר שזה טוב או לא טוב. אבל השאלה שנשאלת היא איזה בשר? כל התאוריה של האדם הקדמון היא נחמדה אבל אתה מסוגל לאכול בשר באותה איכות שהוא אכל? אתה יודע איזה זבל נמכר בסופרים כן?

אגב.
בשר לבן די משתלם למי שלא שומר כשרות. הוא גם יותר טרי ויותר "בשר" מאשר מה שקונים בסופרים. לקנות בשר בקר טוב זה חור רציני בכיס.
עולה לנו איזה 40 שקל לקילו.

מעריך מאוד את הדעה שלך בנושאי תזונה
זאת הטעות הראשונה שאתה עושה...

בענייני בריאות הלב אני חושב שנכון להאזין למה שהקרדיולוגים אומרים ובענייני סרטן למה שהאונקולוגים אומרים. גם אלה וגם אלה מספרים לי שכדאי להמנע מצריכה מרובה של בשר אדום (ביחוד אם הוא גם שמן, וביחוד כפול אם הוא מעובד).

למיטב ידיעתי העלאת ה-HDL נעשית במידה מועטה ע"י הדיאטה (שחר הזכיר יין אדום, למשל) ובמידה רבה ע"י פעילות אירובית. את הורדת ה-LDL (ואני לא רוצה להכנס לענייני ה-VLDL וכל מיני ספקולציות חביבות אחרות אלא להשאר ברזולוציה הגסה המקובלת) אפשר להשיג במידה מסוימת ע"י הדיאטה ובמידה רבה ע"י אותה מילה גסה שמסבכת אותי מדי פעם בצרות בפורום הזה: סטטינים.
הLDL עלה מאוד. אבל אכלתי גם הרבה פירות ובננות ויש טוענים שזה בגלל הפרוקטוז)
לא סביר. מה שאולי עלה בגלל עודף פרוקטוז הוא הטריגליצרידים שלך.
אבל הינה דברים שיכולים לעזור לך להבין שכולסטרול אולי לא הדבר הכי נורא שנכנס לך לגוף (בלשון המעטה)
http://www.lbs.co.il/threads/17485
אני אסתכן כאן במתן עצה כללית: אל תאמינו לשום דבר שמופיע באשכול נעול. יש סיכוי גדול שאתם מקבלים משם תמונה מעוותת של העולם.

סבבה שלא סביר אבל זה מה שהיה.
אני רק אומר שהכל נשמע נפלא בספרים. במציאות הדברים עובדים אחרת.
אני לא אומר שהעליה הייתה בגלל הביצים כי אכלתי עוד דברים.

אגב הכולסטרול שלי נמוך בדרך כלל כשאני אוכל "רגיל" כמו כל אחד. קצת בשר, קצת פיתות, פעם בכמה זמן עוגה, מוצרי חלב.

יש כאלה שאומרים שכולסטרול נמוך זה לא טוב וגבוה זה כן טוב כי זה לא באמת מדד אבל כל אחד יכול להגיד מה שבא לו כל עוד זה מקדם את הסמינרים שלו או גורם לאנשים לקנות את הספר החדש שלו.

סבבה שלא סביר אבל זה מה שהיה.
אני רק אומר שהכל נשמע נפלא בספרים. במציאות הדברים עובדים אחרת.
אני לא אומר שהעליה הייתה בגלל הביצים כי אכלתי עוד דברים.

אגב הכולסטרול שלי נמוך בדרך כלל כשאני אוכל "רגיל" כמו כל אחד. קצת בשר, קצת פיתות, פעם בכמה זמן עוגה, מוצרי חלב.

יש כאלה שאומרים שכולסטרול נמוך זה לא טוב וגבוה זה כן טוב כי זה לא באמת מדד אבל כל אחד יכול להגיד מה שבא לו כל עוד זה מקדם את הסמינרים שלו או גורם לאנשים לקנות את הספר החדש שלו.
כמה ביצים היית אוכל ביום ?

כן כל עניין הלהמנע מבשר אדום זה דבר שאין לו סימוכין, אין מחקר אחד שמראה קשר ישיר בין צריכת בשר אדום לבין התפתחות מחלות כלי דם..
לעומת זאת גל גדול של מחקרים מראה קשר בין צריכת פחמימות מדגן וסוכר לבן לבין התקפי לב.
הFDA הוא בסך הכל גוף שמשרת את הכלכלה האמריקאית..

6-8. לפעמים 10 או יותר.
אני אולי עם פחות ביצים ממך אבל עם תפריט קבוע בחודשיים האחרונים
של 4 ביצים, 50 גר' גבנ"צ
ובשר אדום פעמיים שלוש בשבוע ה HDL שלי עלה.
מה שכן ירדתי במשקל בזמן הזה אז אולי כל מה שאני מספר לא רלוונטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית