נק' מוניטין:
58,705
- 103,265
- 12,428
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מאמר מצער אני חייב לציין, יוריד הרבה רוח מהמפרשים של חלק מהגולשים כאן.
תהיה עלייה במשקל אבל ה BMR יחזור להיות כראוי מהר מאוד מאוד , אני חוויתי את זה עלי... בהתחלה ממש פחדתי מזה כנ"ל, וזה ממש לא נורא, וזה חוזר להיות מהר מאוד מאוד כרגיל, ואין כזאת עלייה עצומה כפי שחושבים\פוחדים, אבל מה שכן, כן יש ארוחות חוסר שליטה ודברים שנקראים בולמוס, ככה שזה לא רק פסיכולוגי, זה דיי פיזיולוגי גם..אני לא לא חושבת שזה קשור רק לפן הפסיכולוגי ולמי "שחלש נפשית" כי ברגע שהגוף נמצא בגרעון קלורי לתקופה ממושכת הגוף מתרגל לכך ואז ברגע שתכניס לגוף קלוריות עודפות גם אם מעטות תהיה עליה במשקל זה ממש כדור שלג .וחוץ מזה קראתם שגם ספורטאים מקצועיים מגיעים לשלב של בולמוסי אכילה .
עכשיו, כל זמן שאתה מתאמן ושומר על תזונה הכל טוב ויפה אבל, כמה אתה יכול לשנות את הסביבה שלך מבחינת אימונים ותזונה הרי זה לא משהו שאתה יכול להתחייב עליו שתעשה לכל החיים וזה גם תלוי בגורמים אחרים לא ? לדוג' פציעות חופשות, לידות (לנשים), מחלות וכו' אז הרצון זה דבר אחד והאילוצים זה דבר אחר (כמובן שאני מדברת על נסיבות שלא תלויות באדם עצמו), ואז אתה לא חוזר לנקודת ההתחלה אלא הרבה אחורה .
בקיצור זאת " עבודה מתמשכת" לכל החיים .
בכל מקרה מאמר טוב למרות שלמעשה ידענו בעצם שככה זה עובד. (לפחות אני)
יום טוב לכולם
דנה
, אבל מה שכן, כן יש ארוחות חוסר שליטה ודברים שנקראים בולמוס, ככה שזה לא רק פסיכולוגי, זה דיי פיזיולוגי גם..
דרך אגב אפשר לראות כמה דוגמאות, אם תגלה ילדים אפריקנים לארץ ישראל\ארצות אחרות עם נגישות מזון, הם יעלו במשקל בצורה עצומה, כנ"ל כל יוצאי הגטאות וניצולי השואה - ניתן לראות שרובם שמנים גם אם זאת דוגמא קיצונית.. אחרי שהתאפשר להם הם אכלו.. ובגדול.
כן אלא אם תשנה את הסביבה שלך (אימונים ותזונה) כדי לשמור על זה, ובכלליות אחוז שומן חד ספרתי ואם הסט פויינט שלך רחוק מזה זה נורא קשה עד כדי חוסר ביצוע מוחלט, צריך להיות נורא קפדן בתזונה ואימונים נורא קשים כדי לשמר % שומן שכזה, בין היתר קשה מאוד לעלות במסה עם % שומן שכזה אם הסט פויינט שלך רחוק ובקיצור זה לא אידיאלי אלא רק לתקופות מסויימות (ים וקוביות משהו?)אז לפי החלק הראשון מבינים שבוא נגיד יהיה קשה להישאר על 8% שומן והגוף תמיד ירצה לחזור לSET POINT?