הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בחירת תפריט

• פותח/ת השרשור edenby
  • פורסם בתאריך

edenby

משתמש פעיל
313
290
נק' מוניטין:
721
313
290
אני נמצאת על 21-22 אחוז שומן בקירוב, ואני לא יודעת אם להמשיך בדיאטה הנוכחית שהיא די דלה בפחמימה או לעבור לדיאטה רגילה שמבוססת פשוט על גירעון קלורי.

הערכים שלי כשאני על דל:
חלבון: 129
פחמימה: 64
שומן: 63
קלוריות: 1330 - גרעון יומי של 600-650 קל' (מחושב אחרי התוספת של ההוצאה הקלורית מהספורט)

אני עושה 2 אימוני ריצות אינטרוולים בשבוע משולבות עם אימון אירובי קצר אחריהן + 2-3 ריצות של 7 ק"מ (אפילו לא למטרת ירידה במשקל, פשוט לכיף), ואנאירובי 3-4 פעמים.

אז אני אסכם את השאלות שלי ואם מישהו יוכל לענות אני אשמח:
1. אם התפריט שלי כולל משהו כמו 60-70 גרם פחמימה, בעזרת סוג של תפריט כזה אני ארד מהר יותר במשקל בשומן?
2. כל כמה זמן לבצע העמסה?
4. נושא הנוזלים מציק לי מאוד, עברו רק 9 יום מאז שהתחלתי דל פחמימה ובינתיים עשיתי העמסה אחת אתמול ואני מרגישה שהתנפחתי ממש, כאילו עליתי קילו וחצי ביממה, ודווקא עבר רק שבוע מאז תחילת הדיאטה לפני ההעמסה והיו תוצאות ממש יפות וראו את זה במראה, השאלה שלי היא אם כל זה היה רק מנוזלים? הגיוני? או שזה היה גם נוזלים וגם שומן? ואם העלייה העכשווית במשקל היא בנוזלים, כמה זמן ייקח עד שהמצב יחזור לנורמה? ואם זה יקרה במימדים האלה (הרי אני אחרי העמסה) גם כשאני אסיים את הדיאטה וארד את ה3-4 קילו האלה?

נערך לאחרונה:
לגבי הנוזלים - הגיוני מאוד.
אם אני זוכר נכון, גרם אחד של פחמימה סופח לעצמו 4 גרם מים - תעשי את החישוב.

לי אישית ה"נפיחות" אחרי העמסה הייתה יורדת תוך יומיים+-.
לגבי מימדי הנפיחות - בעיקרון תחשבי על זה שכשאת בדל המאגרים של הגוף ריקים, וכשאת מסיימת את הדיאטה ועוברת לנטרלי הם מלאים ונשארים פחות או יותר מלאים רוב הזמן, ככה שלאחר שתפסיקי עם הדיאטה ותעברי לנטרלי הגיוני שתעלי קילו-שניים.

• פותח/ת השרשור
לגבי הנוזלים - הגיוני מאוד.
אם אני זוכר נכון, גרם אחד של פחמימה סופח לעצמו 4 גרם מים - תעשי את החישוב.

לי אישית ה"נפיחות" אחרי העמסה הייתה יורדת תוך יומיים+-.
לגבי מימדי הנפיחות - בעיקרון תחשבי על זה שכשאת בדל המאגרים של הגוף ריקים, וכשאת מסיימת את הדיאטה ועוברת לנטרלי הם מלאים ונשארים פחות או יותר מלאים רוב הזמן, ככה שלאחר שתפסיקי עם הדיאטה ותעברי לנטרלי הגיוני שתעלי קילו-שניים.

אוקיי, אז בעצם אתה אומר שנגיד ואני ארד 4 קילו, זה בסופו של דבר יהייה כאילו ירדתי רק 2? או ייראה כאילו ירדתי רק 2? זה ממש מבלבל אותי, ובגלל העניין הזה אני חושבת לוותר על הדל פחמימה, כי הקטע עם הנוזלים הוא מבלבל ברמות וממש מדכא אותי... אם הולכים על דיאטה רגילה זה לא קורה? או לפחות בצורה פחות קיצונית?

אוקיי, אז בעצם אתה אומר שנגיד ואני ארד 4 קילו, זה בסופו של דבר יהייה כאילו ירדתי רק 2? או ייראה כאילו ירדתי רק 2? זה ממש מבלבל אותי, ובגלל העניין הזה אני חושבת לוותר על הדל פחמימה, כי הקטע עם הנוזלים הוא מבלבל ברמות וממש מדכא אותי... אם הולכים על דיאטה רגילה זה לא קורה? או לפחות בצורה פחות קיצונית?

לגבי העמסות שלחתי לך כבר בעבר מאמר לקריאה.
בקשר לתפריט נשמע שהוא בנוי בצורה טובה מאוד, הרבה חלבון, מספיק שומן ומעט פחמימה(להקפיד על ירקות)

בקשר לנוזלים:
העמסה חיונית לדל פחמימה וירידה בשומן במצבך(מישהי שכבר הייתה על דל פחמימה הרבה זמן ו"נתקעה" כי אכלה מעט מדי וכל מה שסיפרת לי בהודעה אחרת), העליה בנוזלים מתבצעת בערך 24 שעות וגם תהיה ירידה די מהירה לאחר מכן ב48 שעות שאחרי כשתחזרי לדל פחמימה.
אם את מרגישה שעשית העמסה "כבדה מדי" תקצצי את הפחמימות ל75% ממה שאכלת בהעמסה הקודמת, אבל ההעמסה חיונית(אפשר גם לדחות את ההעמסה ביומיים-שלושה אם זה עד כדי כך מפריע לך)

נוזלים= יורדים מהר מאוד, שומן= יורד לאט, לכן אל תדאגי יותר מדי לנוזלים.

• פותח/ת השרשור
לגבי העמסות שלחתי לך כבר בעבר מאמר לקריאה.
בקשר לתפריט נשמע שהוא בנוי בצורה טובה מאוד, הרבה חלבון, מספיק שומן ומעט פחמימה(להקפיד על ירקות)

בקשר לנוזלים:
העמסה חיונית לדל פחמימה וירידה בשומן במצבך(מישהי שכבר הייתה על דל פחמימה הרבה זמן ו"נתקעה" כי אכלה מעט מדי וכל מה שסיפרת לי בהודעה אחרת), העליה בנוזלים מתבצעת בערך 24 שעות וגם תהיה ירידה די מהירה לאחר מכן ב48 שעות שאחרי כשתחזרי לדל פחמימה.
אם את מרגישה שעשית העמסה "כבדה מדי" תקצצי את הפחמימות ל75% ממה שאכלת בהעמסה הקודמת, אבל ההעמסה חיונית(אפשר גם לדחות את ההעמסה ביומיים-שלושה אם זה עד כדי כך מפריע לך)

נוזלים= יורדים מהר מאוד, שומן= יורד לאט, לכן אל תדאגי יותר מדי לנוזלים.

תודה רבה 😃 וקראתי את המאמר, פשוט עניין הנוזלים בלבל אותי כי הוא לא היה מוזכר שם כלכך, ובנוסף לא הקפדתי על העמסה איכותית כנראה...
אני מקווה שבחרתי נכון כשבחרתי ללכת על דל
שאלה אחרונה: עשיתי הפסקה של 10 ימים בדיאטה (בחלקה הייתי אפילו על מאזן חיובי), נראה לך שזה הספיק לתקן את הנזק שעשיתי בתקופה שאכלתי ממש מעט?

שוב תודה רבה רבה 3> 3> 😃

אני אומנם לא יודע איזה "נזק" עשית כביכול לעצמך, אבל עשרה ימים על נטרלי אמורים לאזן את הגוף, בהחלט 😃

Back
למעלה תחתית