הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בטוסיק טייק #828399

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
כבר שנה אני סובל ממשהו לא מוגדר בגלוטוס עם 2 הקרנות קטנות, אחת בחלק התחתון של הגב תחתון ואחת בצד הכי שמאלי של הארבע ראשי (והפציעה בצד שמאל)

הכל התחיל כשעשיתי דדליפט עם משקל די כבד אבל לא מוגזם, כיווצתי ממש ממש חזק את הטוסיק ולחצתי את הרצפה בכל הכוח ואז דקר אותי כאב פתאומי.

כרגע הדדליפט פחות כואב, דווקא הסקוואט מוגבל יותר. בעיקר בחלק שבו אני מגיע ל90 מעלות בסקוואט אני מרגיש דקירה בחלק העליון של הגלוטס. אני מרגיש את הדקירות גם כשאני יושב ומתכופף לקשור את הנעל לרגל. בכללי זה מורגש בעוד כל מני תנועות בסגנון.

מה לא ניסיתי, להשים קרח למשך תקופה, עשיתי הפסקה של כמה שבועות ועבדתי רק בנץ ופרס, ניסיתי את הפרוטוקול פציעות, הלכתי לפיזיוטרפיסט וניסינו כל מני דרכים כמו דיקור (שאגב הוא דקר את השריר ואמר שאם תיהיה ״קפיצה״ שלו אז המקום דלקתי, וכן הייתה קפיצה אבל עובדה שהדלקת או מה שזה לא יהיה, עדיין לא עבר).
כמובן ניסיתי תקופה מתיחות ופואם רולר שכן הקלו מאוד על הכאב אבל שום דבר לא ניטרל את הפציעה לגמרי.
כרגע אני משתמש במשחה אנטי דלקתית (רדיאן בי) אבל אני לא חושב שיצא מזה משהו מיוחד. רעיון מישהו?

תראה זה לא סוד שהפיזותרפיסטים מסתייגים מכירופרקטיה, אני לא יודע למה, אבל העובדות בשטח, אצלי ועוד רבים - עזרו הטיפולי כירופרקטיה בעוד מעבר של מלא טיפולי פיזותרפיה שלא עזרו ואף החמירו את הכאבים. זאת המציאות שהרגשתי על גופי.
בנוסף כירופרקט זה phd בדרך כלל בעוד בדרך כלל פיזיותרפיסט ba. לא בא חלילה לזלזל, אבל יש גבול כמה אפשר ללכלך...
מה קרה לך? הכירופרקט העלים לגמרי את הכאבים שלך לגמרי?

אני מרגיש כרגע שזה מצד אחד עוזר לי, מצד שני פתאום הכאבים חוזרים לי... אני עדיין לא יודע להגיד כמה זה יעיל (עשיתי חמישה טיפולים בערך)

תראה זה לא סוד שהפיזותרפיסטים מסתייגים מכירופרקטיה, אני לא יודע למה, אבל העובדות בשטח, אצלי ועוד רבים - עזרו הטיפולי כירופרקטיה בעוד מעבר של מלא טיפולי פיזותרפיה שלא עזרו ואף החמירו את הכאבים. זאת המציאות שהרגשתי על גופי.
בנוסף כירופרקט זה phd בדרך כלל בעוד בדרך כלל פיזיותרפיסט ba. לא בא חלילה לזלזל, אבל יש גבול כמה אפשר ללכלך...

היי , כמה דברים.
קודם כל , "העובדות" בשטח הן לא כל כך עובדות כיוון שהתחום כן נחקר בהיבט המחקרי , ובוא נגיד שיש סיבה שכירופרקטיקה ממוצבת ברוב מדינות העולם כרפואה אלטרנטיבית. הבעיה העיקרית היא שבארץ אף אחד לא ממש יודע מה הם עושים כיוון שאין עליהם פיקוח.
שנית , העובדה שאתה ועוד רבים אחרים חשתם הקלה בסימפטומים בעקבות טיפולים זה מצויין , ואני שמח על כך. לגבי מה בדיוק עבד ואיך , כאמור , הדעות חלוקות מאוד (אפילו בתוך התת זרמים של הכירופרקטיקה עצמה). ואני חייב להוסיף שלא הייתה לי כוונה "ללכלך" על אף אחד , אבל תיאוריית ה"יצא-מהמקום-ואני-הולך-להחזיר-את-זה-חזרה" היא מאוד מאוד לא מקובלת מחקרית.
שלישית , כירופרקט זה ממש לא PHD , מקסימום D.O (ד"ר לכירופרקטיקה , שזה כמובן גם לא רופא MD).

מאוד ממליץ לקרוא בתור התחלה את הערך בויקיפדיה על ההיסטוריה של הכירופרקטיקה כדי לקבל מושג קצת יותר טוב.
בעברית - http://he.wikipedia.org/wiki/כירופרקטיקה
באנגלית (ערך מפורט יותר) -
http://en.wikipedia.org/wiki/Chiropractic

כירופרקט זה phd בדרך כלל
תואר בלי ציון מאיזה מוסד הוא התקבל שווה בדיוק 25$. יכול להיות שיש אוניברסיטאות באוזבקיסטן שיתנו לך הנחה גם על זה.

אבל יש כירופרקטים שבזכות נסיונם באמת מביאים תועלת. הדרך לנפות את השרלטנים היא פשוטה: אם הוא מפיק כל מיני "קנאקים" ומספר לך שהם מבשרים על איזו הטבה גדולה (משהו חזר כביכול למקום) הוא שקרן או בור - בדר"כ גם זה וגם זה.

מה אנחנו יכולים לעשות עם הפציעה שלנו שלושתנו? יש לנו סימפתומים דומים, מה כדאי לעשות?

מה אנחנו יכולים לעשות עם הפציעה שלנו שלושתנו? יש לנו סימפתומים דומים, מה כדאי לעשות?
תאכלס ניסיתי הכל כמעט.
אם הכירופרקט לא יעזור אז אני אולי אפנה לאורתופד מומחה לעמ"ש. אבל אני אתן לכירופרקט הזדמנות כי הוא היחידי שקיבלתי ממנו יחס ואבחנה, לעומת שלושה אורתופדים שאמרו לי "זה כאב שרירים" והביאו לי כדורים אנטי דלקתיים.

היי , כמה דברים.
קודם כל , "העובדות" בשטח הן לא כל כך עובדות כיוון שהתחום כן נחקר בהיבט המחקרי , ובוא נגיד שיש סיבה שכירופרקטיקה ממוצבת ברוב מדינות העולם כרפואה אלטרנטיבית. הבעיה העיקרית היא שבארץ אף אחד לא ממש יודע מה הם עושים כיוון שאין עליהם פיקוח.
שנית , העובדה שאתה ועוד רבים אחרים חשתם הקלה בסימפטומים בעקבות טיפולים זה מצויין , ואני שמח על כך. לגבי מה בדיוק עבד ואיך , כאמור , הדעות חלוקות מאוד (אפילו בתוך התת זרמים של הכירופרקטיקה עצמה). ואני חייב להוסיף שלא הייתה לי כוונה "ללכלך" על אף אחד , אבל תיאוריית ה"יצא-מהמקום-ואני-הולך-להחזיר-את-זה-חזרה" היא מאוד מאוד לא מקובלת מחקרית.
שלישית , כירופרקט זה ממש לא PHD , מקסימום D.O (ד"ר לכירופרקטיקה , שזה כמובן גם לא רופא MD).

מאוד ממליץ לקרוא בתור התחלה את הערך בויקיפדיה על ההיסטוריה של הכירופרקטיקה כדי לקבל מושג קצת יותר טוב.
בעברית - http://he.wikipedia.org/wiki/כירופרקטיקה
באנגלית (ערך מפורט יותר) -
http://en.wikipedia.org/wiki/Chiropractic
צודק אני לא מסתכל על זה בצורה נכונה. ובכל זאת ממליץ (מניסיון אישי) ללכת לכירופרקט למי שלא עזרה לו הפיזיותרפיה.

תואר בלי ציון מאיזה מוסד הוא התקבל שווה בדיוק 25$. יכול להיות שיש אוניברסיטאות באוזבקיסטן שיתנו לך הנחה גם על זה.

אבל יש כירופרקטים שבזכות נסיונם באמת מביאים תועלת. הדרך לנפות את השרלטנים היא פשוטה: אם הוא מפיק כל מיני "קנאקים" ומספר לך שהם מבשרים על איזו הטבה גדולה (משהו חזר כביכול למקום) הוא שקרן או בור - בדר"כ גם זה וגם זה.
אני לא מכיר הרבה כירופרקטים אלא אחד שעזר לי בעל ניסיון של 40 שנה (יותר מבוגר ממך תיהיה בטוח ;) )

מה קרה לך? הכירופרקט העלים לגמרי את הכאבים שלך לגמרי?

אני מרגיש כרגע שזה מצד אחד עוזר לי, מצד שני פתאום הכאבים חוזרים לי... אני עדיין לא יודע להגיד כמה זה יעיל (עשיתי חמישה טיפולים בערך)
בהתחלה זה הלך וחזר עד שזה עבר לגמרי. קשה להשוות אותי אליך כי גם זה מטפל אחר וגם הבעיה שונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית