הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה זמן SS צריך לעשות לפיזיק מן?

m6589884

משתמש מתחיל
161
1
נק' מוניטין:
-16
161
1
המטרה זה פיזיק מן כמה זמן אני צריך לעשות SS
אם הנתונים שלי הם כאלה

בן 18
משקל 56.5
גובה 1.60

סקוואט 85
דדליפט (40 לומד טכניקה)
בנץ 55
וכמובן צריך ללמוד עוד פאוור קלין ופרס..

הוא לא מחזיק רחב מדי.. אם הוא יחזיק פחות רחב מזה, זה כבר לא יהיה באמת מתח רחב, זה יהיה איפשהו בין צר לרחב וגם התנועה תהיה איפשהו בין פשיטה לקירוב, ואז גם הטווח תנועה יגדל וגם מנח היד יהיה יותר לכיוון פרונציה (מתח צר) מאשר מיד פוזישין (רחב). אז ברור שזה יהיה קשה.

תראה זה מה שיש לנו במתח:
1. מתח צר פרונציה - גם טווח תנועה מלא וגם פרונציה, הכי פחות כוח.
2. מתח צר סופינציה - טווח תנועה מלא ואפשרות לפתח כוח גדולה יותר בגלל הסופינציה.
3. צ'ין אפס - אותו דבר כמו מתח צר בסופינציה רק שהאחיזה היא מיד פוזישין, אפשר להוציא עוד קצת כוח.
4. מתח רחב - טווח תנועה קטן מאוד, מיד פויזישין, מה שגורם לזה להיות הכי קל כביכול. יש השפעה של הוקטור ה"מתבזבז" לכן ההבדל הוא לא עצום.

אם אתה מחליט שמתח רחב צריך להיות פחות רחב, או שבצ'ין אפס לא עולים עד שהזרוע מקבילה לגוף, או כל דבר אחר, אתה פשוט משנה את התרגיל...

אני יודע את ההבדלים בתרגילים ומה זה פרונציה ומה זה סופינציה זה לא קשור לנושא אבל
ההבדל הוא קטן אני מסכים איתך,זה הבדל של חזרה אחת או של פלטה אחת אם אתה עושה בפולי עליון
מתח רחב צריך להיות מעבר לרחב כתפיים לא יותר מדי ולא מעט מדי.אם אתה מחזיק במקום הנכון אתה תוכל לבצע טווח תנועה מלא עד שהיד נוגעת לך בגוף

עשית קורס מדריכים בוינגייט?

אני יודע את ההבדלים בתרגילים ומה זה פרונציה ומה זה סופינציה זה לא קשור לנושא אבל
ההבדל הוא קטן אני מסכים איתך,זה הבדל של חזרה אחת או של פלטה אחת אם אתה עושה בפולי עליון
מתח רחב צריך להיות מעבר לרחב כתפיים לא יותר מדי ולא מעט מדי.אם אתה מחזיק במקום הנכון אתה תוכל לבצע טווח תנועה מלא עד שהיד נוגעת לך בגוף

עשית קורס מדריכים בוינגייט?
עוד פעם, ברגע שאתה מחזיק באחיזה שהיא לא באמת רחבה, אתה גם מבצע סוג של שילוב בין קירוב ופשיטה, וגם זה הופך לפרונציה במקום מיד פוזישן, וגם הטווח תנועה גדל, אז ברור שיהיה קשה יותר. אז אם הטענה שלך מדברת על מתח כזה, אז אין לנו ויכוח, כי אני מסכים שזה יהיה קשה יותר מאשר צ'ין אפס. אני דיברתי על מתח רחב, והוא בפירוש קל יותר. וההגדרה שלי למתח רחב זה מיד פוזישן במרפק בלי שילוב של פרונציה, ותנועה של קירוב כתף בלי שילוב של פשיטת כתף.

וכן עשיתי את הקורס.

עוד פעם, ברגע שאתה מחזיק באחיזה שהיא לא באמת רחבה, אתה גם מבצע סוג של שילוב בין קירוב ופשיטה, וגם זה הופך לפרונציה במקום מיד פוזישן, וגם הטווח תנועה גדל, אז ברור שיהיה קשה יותר. אז אם הטענה שלך מדברת על מתח כזה, אז אין לנו ויכוח, כי אני מסכים שזה יהיה קשה יותר מאשר צ'ין אפס. אני דיברתי על מתח רחב, והוא בפירוש קל יותר. וההגדרה שלי למתח רחב זה מיד פוזישן במרפק בלי שילוב של פרונציה, ותנועה של קירוב כתף בלי שילוב של פשיטת כתף.

וכן עשיתי את הקורס.

גם אני מדבר על מתח רחב,שיש לך נטו תנועה של קירוב כתף
ואם עשית גם קורס בויגנייט למדנו במפורש שמתח רחב יותר קשה בגלל הסיבות שרשמתי למעלה

גם אני מדבר על מתח רחב,שיש לך נטו תנועה של קירוב כתף
ואם עשית גם קורס בויגנייט למדנו במפורש שמתח רחב יותר קשה בגלל הסיבות שרשמתי למעלה
נתחיל מזה שבפירוש למדתי שמתח רחב קל יותר בגלל טווח תנועה.
בלי קשר, תתפלא לגלות כמה שטויות מלמדים בקורס הזה.

הדיון הזה דפוק כי יש עובדות בשטח. אני עשיתי את שני התרגילים ובמתח רחב יש לי משקל גבוה יותר בתיק גב. אם אתה לא מאמין אתה יכול לנסות בעצמך... תוך כדי דגשים של מתח רחב זה מתח רחב , ובצ'ין אפס עולים עד שהזרוע מקבילה לגוף....
אם אתה לא עולה עד הסוף בצ'ין אפס או שעושה מתח שהוא לא באמת רחב אלא קצת יותר מרוחק כתפיים, כל הדיון הזה חסר משמעות.

נתחיל מזה שבפירוש למדתי שמתח רחב קל יותר בגלל טווח תנועה.
בלי קשר, תתפלא לגלות כמה שטויות מלמדים בקורס הזה.

הדיון הזה דפוק כי יש עובדות בשטח. אני עשיתי את שני התרגילים ובמתח רחב יש לי משקל גבוה יותר בתיק גב. אם אתה לא מאמין אתה יכול לנסות בעצמך... תוך כדי דגשים של מתח רחב זה מתח רחב , ובצ'ין אפס עולים עד שהזרוע מקבילה לגוף....
אם אתה לא עולה עד הסוף בצ'ין אפס או שעושה מתח שהוא לא באמת רחב אלא קצת יותר מרוחק כתפיים, כל הדיון הזה חסר משמעות.

אז כנראה שזה בגלל הסיבות שכתבתי למעלה
ואני יודע בודאות שיותר קל שמתח צר מאשר מתח רחב,עשיתי את זה על עצמי אלף פעם

ואני בספק אם למדנו משהו בקורס שהוא לא נכון,למעט כמה בשיעורי תזונה שלפי מה שאני זוכר יש מחקרים שמראים דברים טיפה אחרים

• פותח/ת השרשור
אתם יכולים לענות לנושא?

ועכשיו שאלה חשובה באמת SS לא יעזור לי במטרה לפיזיק מן?
ובעצם אני צריך תוכנית כזאת?:
ABxAbxx

חימום:

מתח 4 אחיזות 3x10 כל צורה
מקבילים רחב וצר 2x10 כל צורה

אימון A:
חזה, כתפיים, יד אחורית

אימון B:
רגלים, גב, יד קדמית

אימון:A

בנץ פרס 3x8
בנץ פרס בשיפוע 3x8
פרפר 3x12

לחיצת כתפיים 3x10
לחיצה עם מוט אולימפי מאחורי הראש 2x10
הרמה לסנטר עם מוט דאבליו 3x10

פשיטה בפולי עליון 3x10
מקבילים 3x10

אימון B:
סקוואט 3x8

דדליפט 2x6
לג פרס 4x10
מתח 3x12
פול אובר 3x12
מכשיר גב 3x8

כפיפת מרפקים במוט אולימפי 3x10
פטישים במוט 3x8

בטן אימון כן אימון לא הרמת ברכיים לחזה/ כפיפות בטן 3x15

ואם כן צריך SS לעשות רגיל רק להחליף PC
לעשות BOR או צ'ין אפס?
ואם אני לא יכול צ'ין אפס עם משקל לעשות משו אחר?

עלייה נקיה בלי תנופה, סנטר מעל המוט. ההבדל הוא נטו הרוחב בידיים. (מתח זה לא תרגיל ככ מסובך)... בכל אופן ברגע שאחלים מהפציעה בחזה אין לי בעיה להעלות סרטונים אם תרצה

עלייה נקיה בלי תנופה, סנטר מעל המוט. ההבדל הוא נטו הרוחב בידיים. (מתח זה לא תרגיל ככ מסובך)... בכל אופן ברגע שאחלים מהפציעה בחזה אין לי בעיה להעלות סרטונים אם תרצה
מעולה..
לא בקטע שתוכיח לי משהו כי אני לא מאמין... פשוט כי אם הביצועים באמת נכונים אני רוצה לראות את זה...
בלי קשר, בצ'ין אפס צריך לעלות סנטר מעל המוט בכמה ס"מ טובים...עולים עד שאי אפשר יותר, בשני התרגילים...

יודע יודע, עולה פשוט עד שיש זווית מינימלית במרפק. לפני המסה הייתה לי חמישיה עם רחב ו20 קילו בתיק, ומתח רגיל עם 33 קילו..עליתי 4 קילו משקל גוף בינתיים, אבל גם במשקלי עבודה אז אני מאמין ששמרתי על הפרופורציות פחות או יותר... ברגע שאחלים יהיה סרטון 😃

יש לך משהו להגיד?
שראיתי כמה אדיוטים או יותר נכון התווכחתי איתם על דברים מטומטמים שהם אמרו והם כמובן ״ניצחו״ בגלל הקורס שלך. אני לא יודע מה החומר בדיוק (רק בערך) אבל רק שזה בשביל התעודה ולא
יותר מזה.
חלון הזדמנויות , בניית תוכנית, טכניקה בתרגילי בסיס, התקדמות לינארית, על מתח בנות שזה לבנות, רמת המתאמן לפי הזמן ובכללי מגוון של שטויות שנאמרו ע״י ״מדריכי כושר מוסמכים מטעם וינגייט״

שראיתי כמה אדיוטים או יותר נכון התווכחתי איתם על דברים מטומטמים שהם אמרו והם כמובן ״ניצחו״ בגלל הקורס שלך. אני לא יודע מה החומר בדיוק (רק בערך) אבל רק שזה בשביל התעודה ולא
יותר מזה.
חלון הזדמנויות , בניית תוכנית, טכניקה בתרגילי בסיס, התקדמות לינארית, על מתח בנות שזה לבנות, רמת המתאמן לפי הזמן ובכללי מגוון של שטויות שנאמרו ע״י ״מדריכי כושר מוסמכים מטעם וינגייט״

שמע אני מסכים איתך שיש מדריכים גרועים כמו בכל מקצוע,אבל אני בטוח בחומר שלמדתי,ואני בטוח שהוא נכון
ראיתי בפורום אחר המון תכניות שנכתבו על ידי מאמנים והם היו זוועה אז הייתי צריך לתקן כמעט את כל התכנית
מתח בנות לבנות אני לא מסוגל להאמין שמישהו אמר את זה
רמת המתאמן זה דווקא בעייתי,לפי ההגדרה מתאמן נמדד אם הוא מתחיל או מתקדם לפי כמות הפעמים שהוא בא בשבוע ולפי הפז"ם שלו בחדר כושר.
אבל יכול להיות מתאמן שמתאמן רק חודשיים במרים 100 קילו לעומת מתאמן שמתאמן שנתיים שמרים 60,לכן זו הגדרה מסובכת
חלון הזדמנויות,גם אני שהתחלתי להתאמן אמרו לי(גם מדריכים וגם לא) שיש חלון של 45 דקות,והיו כאלה שאמרו משהו אחר.לפי מה שידעתי לפני הקורס וגם בקורס דברנו על זה שיצא מחקר יחסית חדש שמראה שזה בולשיט וכל מה שחשוב זה הכמות הכללית
התקדמות לינארית אני לא יודע מה אמרו...
טכניקה זה במאת בעייתי,כי היום באימון ראיתי מדריך שתקן מישהו שעשה סקוואט,והמדריך בעצמו לא הדגים לו מספיק טוב,הוא ירד בקושי למקביל והמתאמן שבצע עשה חצי סקוואט בלחץ והמדריך אמר לו יופי ככה צריך,אני כמובן לא יכלתי להתערב כי יכול להיות שאני יעבוד בחדר כושר הזה אז אני לא יכול לשרוף את המדריך למרות שאני לא מכיר אותו

בקיצור אחרי כל החפירה הזאתי,יש מדריכים גרועים ואני בטוח שיש גם מדריכים טובים

רמת המתאמן זה דווקא בעייתי,לפי ההגדרה מתאמן נמדד אם הוא מתחיל או מתקדם לפי כמות הפעמים שהוא בא בשבוע ולפי הפז"ם שלו בחדר כושר.
אבל יכול להיות מתאמן שמתאמן רק חודשיים במרים 100 קילו לעומת מתאמן שמתאמן שנתיים שמרים 60,לכן זו הגדרה מסובכת
בגלל זה, ההגדרה הנכונה היא לפי היכולת של המתאמן לעלות משקלי עבודה מאימון לאימון ולפי התוכנית אימונים שהוא מבצע, ולא הקשקוש שלומדים בוינגייט.

טכניקה זה במאת בעייתי,כי היום באימון ראיתי מדריך שתקן מישהו שעשה סקוואט,והמדריך בעצמו לא הדגים לו מספיק טוב,הוא ירד בקושי למקביל והמתאמן שבצע עשה חצי סקוואט בלחץ והמדריך אמר לו יופי ככה צריך,אני כמובן לא יכלתי להתערב כי יכול להיות שאני יעבוד בחדר כושר הזה אז אני לא יכול לשרוף את המדריך למרות שאני לא מכיר אותו
הרמת לימוד של התרגילים המורכבים בוינגייט היא שערורייה. לא לומדים פרס, לא לומדים סקוואט בצורה נכונה, לא לומדים דדליפט. מטענות מצחיקות שאין צורך לאוכלוסייה הכללית לעשות אותם...

- לומדים בוינגייט שהדבר היחיד שמביא לעליה במסת שריר זה גירוי של השריר. פשוט מתעלמים לגמרי מהפרמטר שצריך גם להתחזק. ואז אנשים לא מבינים למה הם לא גודלים, למרות שהם במשך שנתיים עושים לחיצות כתפיים דרופ סט עם אותו משקל כל אימון. אין התקדמות.

- משבחים שם את הפחמימות בצורה מחרידה, כאילו שאי אפשר לחיות בלעדיהם.

- לא מזכירים אפילו במילה אחת את החשיבות של נעל שטוחה בחדר כושר.

ואני יכול להמשיך עוד המון.

בגלל זה, ההגדרה הנכונה היא לפי היכולת של המתאמן לעלות משקלי עבודה מאימון לאימון ולפי התוכנית אימונים שהוא מבצע, ולא הקשקוש שלומדים בוינגייט.

הרמת לימוד של התרגילים המורכבים בוינגייט היא שערורייה. לא לומדים פרס, לא לומדים סקוואט בצורה נכונה, לא לומדים דדליפט. מטענות מצחיקות שאין צורך לאוכלוסייה הכללית לעשות אותם...

- לומדים בוינגייט שהדבר היחיד שמביא לעליה במסת שריר זה גירוי של השריר. פשוט מתעלמים לגמרי מהפרמטר שצריך גם להתחזק. ואז אנשים לא מבינים למה הם לא גודלים, למרות שהם במשך שנתיים עושים לחיצות כתפיים דרופ סט עם אותו משקל כל אימון. אין התקדמות.

- משבחים שם את הפחמימות בצורה מחרידה, כאילו שאי אפשר לחיות בלעדיהם.

- לא מזכירים אפילו במילה אחת את החשיבות של נעל שטוחה בחדר כושר.

ואני יכול להמשיך עוד המון.

דווקא על סקוואט וסטיפלג דדליפט קבלנו חפירה לא נורמלית

דווקא על סקוואט וסטיפלג דדליפט קבלנו חפירה לא נורמלית
לא דיברתי על סטיף לג דדליפט, אלא על דדליפט רגיל.
ואם קיבלת חפירה על סקוואט, בוא תסביר לי (על סמך מה שלמדת בקורס, לא אם למדת בדרך אחרת), את ההבדלים בין HB , LB , FS

לא דיברתי על סטיף לג דדליפט, אלא על דדליפט רגיל.
ואם קיבלת חפירה על סקוואט, בוא תסביר לי (על סמך מה שלמדת בקורס, לא אם למדת בדרך אחרת), את ההבדלים בין HB , LB , FS

לא למדתי
אבל אני יודע אותם

לא למדתי
אבל אני יודע אותם
יופי. חבל ש-95% מהמדריכים (ובתכלס זה יותר מ-95%), לא יודעים את זה. ואם אני היחיד מתוך כיתה של 30 אנשים שידע את זה, אז המספר שזרקתי עכשיו הוא לא תלוש מהמציאות, בכלל לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית