הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון ביקורת סקוואט ודדליפט

לא ממש מומחה לטכניקה אבל יש פה כמה דברים ברורים מאד לעין, דבר ראשון בסקוואט אתה ממש לא שובר מקביל, לדעתי תרחיב תעמידה ותפסיק להסתכל על עצמך במראה, דבר שני תפסיק להסתכל על עצמך במראה, בעיקר בדדליפט, דבר שלישי בדדליפט התחת שלך נמוך מדי, והכתפיים לפני המוט, תסתכל על סרטוני טכניקה, ובעיקר על חמשת השלבים לדדליפט, בהצלחה בהמשך..

אכן אתה לא שובר מקביל, אתה עושה מקביל וכמעט שובר, עוד ממש טיפה, תעמוד קצת יותר רחב וזקוף חזה החוצה וקמר גו, לגבי דדליפט, גם כאן-זקוף חזה, ושהתנועה לא תתחיל מהתחת שהוא עולה ראשון, נסה לעלות עם כל הגוף ולדחוף עם הרגליים, בהצלחה. אכן אתה לא שובר מקביל, אתה עושה מקביל וכמעט שובר, עוד ממש טיפה, תעמוד קצת יותר רחב וזקוף חזה החוצה וקמר גו, לגבי דדליפט, גם כאן-זקוף חזה, ושהתנועה לא תתחיל מהתחת שהוא עולה ראשון, נסה לעלות עם כל הגוף ולדחוף עם הרגליים, בהצלחה.

לא שובר ולא קרוב למקביל. בדדליפט אתה לא נועל ומושך מוט רחוק מהגוף. אין לי ממש מה לתקן כי לא נראה שאתה תופס את התנועות עצמן. תקרא ותלמד מטקסט וסרטונים ותנסה שוב.

• פותח/ת השרשור
ניסיתי היום לתקן את מה שאמרתם פה.
משום מה נראה לי לא כ''כ הלך לי בדדליפט
בשתי התרגילים ברח לי מהראש הקטע של לא להסתכל במראות ואז פתאום היתי נזכר באמצע התרגיל.

נערך לאחרונה:
המוט רחוק מהגוף כבר בסטאפ ואתה ממשיך למשוך רחוק מהגוף ומסביב לברכיים. המוט צריך להיות במגע עם הגוף לאורך כל התנועה. אתה עדיין לא נועל עד הסוף.

בסקוואט אתה לא מוציא חזה ולא מחזיק גב עליון כמו שצריך. אתה תקרוס במשקלים שהם לא קלים כמו זה שאתה מדגים בסרטון. אתה לא שובר מקביל ואתה מתיישב למטה במקום לאחור.

מקומות טובים לקרוא בהם על טכניקה בתרגילים, למרות שייתכנו שינויים הם הספר SS והספר 531 של ג'ים וונדלר. אתה יכול גם לחפש ביוטיוב סרטוני טכניקה של מארק ריפטו. זה יספיק לך עד שתגיע לרמות יותר גבוהות.

גבר שים את המוט באמצע הכך רגל ( ממש באמצע של השרוכים בנעל טיפה יותר קרוב עלייך) תעשה את הסטא אפ כולו שהמוט לא זז בכלל ! אצלך הוא מתגלג בלי סוף, ותרים את המוט לתוך הגוף כמה שיותר קרוב לשוקיים אפילו שיגרדו אותם שיישארו פסים על הרגליים .

• פותח/ת השרשור
הסקוואט לא טוב תוציא פחות ברכיים תרחיב עמידה דחוף ברכיים לצדדים שב אחורה. הדדליפט סביר.
מה ההבדל בין זה שהרגליים "בחוץ" מדי ו"דחוף ברכיים לצדדים"?
ואיך אפשר ליישם ישיבה לאחור?

מה ההבדל בין זה שהרגליים "בחוץ" מדי ו"דחוף ברכיים לצדדים"?
ואיך אפשר ליישם ישיבה לאחור?

בחוץ מדי הכוונה קדימה, לצדדים הכוונה לצדדים.
תעמוד ליד ספה או כורסא ותנסה כל פעם לשבת יותר אחורה כשיש לך גיבוי למקרה שתיפול. תתרגל את זה הרבה פעמים. שים לב שככל שתשב יותר אחורה הגב ינטה יותר קדימה בכדי לשמור על שיווי משקל.

• פותח/ת השרשור
בחוץ מדי הכוונה קדימה, לצדדים הכוונה לצדדים.
תעמוד ליד ספה או כורסא ותנסה כל פעם לשבת יותר אחורה כשיש לך גיבוי למקרה שתיפול. תתרגל את זה הרבה פעמים. שים לב שככל שתשב יותר אחורה הגב ינטה יותר קדימה בכדי לשמור על שיווי משקל.
כשאני התחלתי לעשות סקוואטים בראש שלי היה שהגב צריך להשאר כמה שיותר מאונך לרצפה.
אני טעיתי?

• פותח/ת השרשור

אני ממש מתאמץ כדי לשבור מקביל ולפעמים בגלל זה אני מרגיש בירידה שהגב התחתון "מתעקם" בנקודה הכי נמוכה...

אתה לא יציב. הברכיים שלך גולשות ולא יציבות, העקבים מתרוממים ואתה זורק את עצמך למטה בצורה לא מבוקרת. אל תמהר ותפריד בין כל חזרה וחזרה ע"י מחשבה על מה אתה הולך לעשות. תפסיק את הנדנוד הזה שאתה עושה לפני שאתה יורד זה לא טוב לכלום. כשאתה עולה אתה נועל את הברכיים לפני הגב.

• פותח/ת השרשור
עוד סרטון מהיום ניסיתי לתקן כמה שאפשר.
הבעיה היא שבסקוואט אני לא מצליח לשפר את הברכיים שיוצאות קדימה.
ניסיתי כבר מלא פעם לשפר את זה וכבר נראה לי זה עניין של גמישות.
@Cygnus

תעצור בסרטון שלך ממש לפני שאתה מתחיל למשוך בדדליפט. תשים לב עד כמה התחת שלך גבוה ועד כמה זה גורם לכתפיים שלך לעבור את המוט. תחשוב בהגיון ותבין שמשיכה מסטאפ כזה מבטלת את העבודה של הרגליים כי הם כבר באקסטנשן כמעט מלא מתחילת התנועה. תוריד את האגן ככה שהכתפיים שלך מעל למוט או טיפה קדימה, תוציא ותדחוף את התחת החוצה ככה שהגלוטס וההאמס נמחתים וטעונים. בנעילה אתה צריך לדחוף את האגן שלך יותר קדימה ולתוך המוט ולמשוך את עצמך אחורה. וכן שהנעילה תהיה מוגזמת כך שתלמד איך נועלים גם בעצימות יותר גבוהה.

בסקוואט אתה חצי בתוך וחצי מחוץ לפריים...לא צילום טוב וזה נראה כמו הסקוואט הקודם עדיין, למרות שהפסקת את הנדנוד. תבצע את התנועה בצורה יותר מבוקרת במיוחד בירידה. אתה זורק את עצמך למטה ומאבד את המתח בהאמס.

• פותח/ת השרשור
תעצור בסרטון שלך ממש לפני שאתה מתחיל למשוך בדדליפט. תשים לב עד כמה התחת שלך גבוה ועד כמה זה גורם לכתפיים שלך לעבור את המוט. תחשוב בהגיון ותבין שמשיכה מסטאפ כזה מבטלת את העבודה של הרגליים כי הם כבר באקסטנשן כמעט מלא מתחילת התנועה. תוריד את האגן ככה שהכתפיים שלך מעל למוט או טיפה קדימה, תוציא ותדחוף את התחת החוצה ככה שהגלוטס וההאמס נמחתים וטעונים. בנעילה אתה צריך לדחוף את האגן שלך יותר קדימה ולתוך המוט ולמשוך את עצמך אחורה. וכן שהנעילה תהיה מוגזמת כך שתלמד איך נועלים גם בעצימות יותר גבוהה.

בסקוואט אתה חצי בתוך וחצי מחוץ לפריים...לא צילום טוב וזה נראה כמו הסקוואט הקודם עדיין, למרות שהפסקת את הנדנוד. תבצע את התנועה בצורה יותר מבוקרת במיוחד בירידה. אתה זורק את עצמך למטה ומאבד את המתח בהאמס.
הבעיה בסקוואט שאם אני לא אזרוק את עצמי למטה אני פשוט לא אשבור מקביל.
נורא קשה לי לרדת נמוך ואני לא מבין את הסיבה (אולי הגמישות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית