הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מישהו מוכן להסביר איך שיטת הקרוספיט עובדת?

• פותח/ת השרשור OmriF
  • פורסם בתאריך

OmriF

משתמש פעיל
570
0
נק' מוניטין:
46
570
0
כאילו קראתי הרבה נושאים, המון תוכניות קרוספיט ולא הבנתי מזה בכלל, מאיפה מתחילים, איך מתקדמים..
אני בנובמבר מתגייס ואני רוצה לשפר את הכושר שלי (כרגע הוא בסביבות ה-6 מתוך 10). אשמח להצעות לאימוני קרוספיט ואם יש אפשרות לשלב אותם בחיטוב.
🥰

איך מתחילים?
פותחים בבוקר את הת'רד של האימון היומי (בדרך כלל עד 8:30 אני מעדכן אותו). בודקים אם כל התרגילים באימון מוכרים. אם כן יופי. אם לא אז מחפשים הסברים אצל קרוספיט, או ביוטוב, או ששואלים בפורום. השלב השני הוא להתאים את האימון לרמת הכושר שלך. משנים את החזרות/סיבובים או את התרגילים בהתאם לרמה ולציוד שיש לך. אפשר להתייעץ בפורום. עכשיו יש לך אימון, כל מה שאתה צריך הוא ללכת ולעשות אותו. עדיף באימונים הראשונים לא להתפרע עם העצימות אלא לבנות את זה בהדרגה במהלך החודש הראשון.

• פותח/ת השרשור
מממ אם הבנתי נכון לפי האימון של היום: רצים 800 מטר בהליכון (על איזה מהירות?), עושים 40 מתח L (אני מצליח 10 רגילים איך בדיוק אמור לעשות 40 עם הרגליים למעלה?) והלאה...

נראה לי אימון מטורף..

אין דבר כזה על איזה מהירות כי זה על זמן, אם תעשה את זה בהליכה זה יקח לך יותר זמן, אם תביא ספרינט יגמר לך האוויר אחרי דקה - אתה צריך לשחק עם זה. בנוגע למתח, תתחיל מ10 ותעלה לאט לאט.. או שתעשה הפסקות ב40 [אתה לא אמור לעשות 40 ברצף].

כל מה שפאניק אמר נכון. אני רק אוסיף שהדבר שהכי לא יתרום לכושר של המתאמן הוא paralysis by analysis. כלומר, אם תשבו כל היום ותחשבו על האימונים זה לא ישפר לכם את הכושר.
את האימון של היום כל כך קל להתאים לרמה של המתאמן:
ריצה - תעשה בקצב מתאים בשבילך (אולי זה 8 או 10 או 15 קמ"ש). המהירות לא חייבת להיות שווה בכל הסיבובים. גם את המרחק אפשר לשנות. אולי 800 כפול שלוש גדול עליך, אז תעשה 500 כפול שלוש.
ֿמתח - אפשר לעשות 10 או 20 או 30 בכל סיבוב ולשבור אותם לכמה סטים שצריך. אפשר לעשות jumping pullups, אפשר לעשות על הגרביטרון.

האימון הזה דורש שתרוץ מרחק בינוני, תעשה די הרבה מתח ותחזור על זה שלוש פעמים. לכל אחד זה אומר משהו אחר. תבדוק מה זה אומר לגביך ותעשה.
הדרך היחידה לדעת את רמת ה- Scaling שאתה צריך היא להתחיל לעשות אימונים. בהתחלה אתה תפספס והם יהיו קשים מדי או קלים מדי. אחרי כמה אימונים אתה כבר תידע מה הרמה שלך ותוכל להתאים את האימונים בצורה טובה. אף אחד אחר לא יכול לדעת יותר טוב ממך מה הרמה שלך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כל מה שפאניק אמר נכון. אני רק אוסיף שהדבר שהכי לא יתרום לכושר של המתאמן הוא paralysis by analysis. כלומר, אם תשבו כל היום ותחשבו על האימונים זה לא ישפר לכם את הכושר.
את האימון של היום כל כך קל להתאים לרמה של המתאמן:
ריצה - תעשה בקצב מתאים בשבילך (אולי זה 8 או 10 או 15 קמ"ש). המהירות לא חייבת להיות שווה בכל הסיבובים. גם את המרחק אפשר לשנות. אולי 800 כפול שלוש גדול עליך, אז תעשה 500 כפול שלוש.
ֿמתח - אפשר לעשות 10 או 20 או 30 בכל סיבוב ולשבור אותם לכמה סטים שצריך. אפשר לעשות jumping pullups, אפשר לעשות על הגרביטרון.

האימון הזה דורש שתרוץ מרחק בינוני, תעשה די הרבה מתח ותחזור על זה שלוש פעמים. לכל אחד זה אומר משהו אחר. תבדוק מה זה אומר לגביך ותעשה.
הדרך היחידה לדעת את רמת ה- Scaling שאתה צריך היא להתחיל לעשות אימונים. בהתחלה אתה תפספס והם יהיו קשים מדי או קלים מדי. אחרי כמה אימונים אתה כבר תידע מה הרמה שלך ותוכל להתאים את האימונים בצורה טובה. אף אחד אחר לא יכול לדעת יותר טוב ממך מה הרמה שלך.
מה זאת אומרת לשבור אותם לכמה פעמים?
פנקייק למה אתה מתכון שזה על זמן? לא ראיתי איפה שהוא שרשום שהאימון מוגבל בזמן.

כשכתוב 40 מתח. הכוונה היא שאתה צריך לבצע 40 מתח אבל לאו דווקא בסט בודד. אתה יכול לעלות ולעשות 10, לרדת ולנוח כמה שניות, לעלות ולתת עוד 10 לרדת לנוח, לעלות ולתת 6 ולנוח עד שאתה סוגר את המספר שצריך.

האימון לא מוגבל בזמן. הוא "for time" כלומר, צריך לבצע אותו כמה שיותר מהר. כל אחד לפי יכולתו. בדיוק כמו ריצת אלפיים בבית-ספר - אימון על זמן.

• פותח/ת השרשור
מזה התרגיל הזה חתירה שרשום בהרבה תוכניות אימונים של הקרוספיט? איזה תוכניות אימונים מומלצות שניתן לבצע אותם בבית עם ציוד מינימלי (שכיבות שמיכה, מתח..)?

מזה התרגיל הזה חתירה שרשום בהרבה תוכניות אימונים של הקרוספיט? איזה תוכניות אימונים מומלצות שניתן לבצע אותם בבית עם ציוד מינימלי (שכיבות שמיכה, מתח..)?

חתירה זה בעצם המכשיר CONCEPT2

c2modeld.jpg

המכונה הכי טובה שקיימת נקודה

• פותח/ת השרשור
המכונה הכי טובה שקיימת נקודה

דייי אתם לא רציניים. הביאו 2 כאלו לחדר כושר אצלנו הם משמשים למתלה מגבות. LOL LOL

יש בו משחק דגים כזה מפגר...

דייי אתם לא רציניים. הביאו 2 כאלו לחדר כושר אצלנו הם משמשים למתלה מגבות. LOL LOL

מה!?!!? אולי אתה מתכוון לצג שלו...

תגיד תודה למנהל חדר כושר שלך ותתחיל להשתמש בהם. יש מלא סירטונים באתר של קרוספיט שילמדו אותך איך לחתור. זה כלי מעולה.

המכשיר הארובי היחיד ששווה באמת לקנות

תגיד תודה למנהל חדר כושר שלך ותתחיל להשתמש בהם. יש מלא סירטונים באתר של קרוספיט שילמדו אותך איך לחתור. זה כלי מעולה.

יש מצב ללינק לוודא שאני אכן משתמש בטכניקה טובה? תודה.

Back
למעלה תחתית