הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי בחיטוב

• פותח/ת השרשור bidanb
  • פורסם בתאריך

bidanb

משתמש פעיל
657
104
נק' מוניטין:
231
657
104
אהלן חבר'ה,
אני לקראת סוף תקופת המסה, עליתי מ62 ל 68 ק"ג ואני חושב על לחטב קצת.
אני בן 22, גובה 1.70 ושוקל 68, על 15-16 א"ש.
השאלה שלי היא האם אני אמור להשלים את הקלוריות אשר נשרפות במהלך האירובי?
אני חושב להתחיל פעמיים- שלוש בשבוע אימוני אירובי בנוסף לאימוני המשקולות.
ועוד דבר, קראתי מאמר שטוען שבחיטוב יש להוריד 2/3 מכמות הסטים אשר בוצעו בתקופת המסה, בעוד שמשקלי העבודה נשמרים.
מישהו ניסה את זה?
תודה מראש 😃

התגובה שלך קצת לא ברורה
גם השאלה שלך לא ברורה. אתה מדבר על שלב החיטוב, כן? בשלב הזה אתה תרצה להיות בגרעון קלורי, וכדי לחשב אותו תצטרך לדעת כמה קלוריות אתה צורך (לא מענייננו כרגע) וכמה אתה שורף. בחישוב כמות הקלוריות שאתה שורף אתה לוקח בחשבון את אלה שאתה שורף בחייך ה"רגילים" (RMR) פלוס אלה שאתה שורף באימונים. זאת התורה כולה.

דוגמא: ה RMR שלך הוא 2200, ואתה מתאמן שלוש פעמים בשבוע אירובי ושורף 600 קלוריות בכל אימון כזה. בנוסף, אתה מתאמן 3 פעמים בשבוע אימון אנארובי ושורף 150 קלוריות בכל אימון כזה. נניח שאתה שואף להיות בגרעון קלורי של 500 קלוריות ביום (כי קראת שזה מומלץ).

חישוב: בכל שבוע אתה שורף באימונים 2250 קלוריות (600*3 + 150*3), שהן, בממוצע, 320 קלוריות ליום. זה אומר שכדי להיות במאזן נייטרלי עליך לצרוך 2520 קלוריות ביום (2200 + 320), אבל מאחר ואתה רוצה להיות בגרעון של 500 קלוריות ליום, עליך לצרוך 2020 קלוריות. מאחר וכל החישובים לא מדוייקים, אין שום טעם להתייחס לאותן 20 קלוריות מסכנות בתוצאה, ולכן התוצאה הסופית היא שעליך לצרוך 2000 קלוריות ליום. חשוב לזכור שכל הדיון הזה נותן בסוף רק תוצאה מקורבת, וצריך להיות כל הזמן עם יד על הדופק (ליתר דיוק: עם שתי רגליים על המשקל) ולתקן בהתאם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית