הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ המלצה לtrt

• פותח/ת השרשור Tonyd
  • פורסם בתאריך

Tonyd

משתמש קבוע
1,035
281
נק' מוניטין:
375
1,035
281
image.jpg
למרות שכבר התייעצתי עם אחד ממומחי הפורום אני אשמח לשמוע עוד חוות דעת או 2.
לפני כשנה וחצי שקלתי בערך 30 ק״ג יותר מעכשיו (שומן כמובן) ורמת הטסט׳ טוטאל הייתה 20, לא ביצעתי בדיקות נוספות.
לאחר חיטוב רציני הרגשתי חשק מיני ירוד, עייפות בלתי נשלטת בעיקר בלילה, קושי בלסיים בכלל אימונים ובדיקות דם חוזרות הראו את התוצאות שמצורפות ובבדיקה לפני הטסט free היה על 0.185 כשהנורמה המינימלית היא 0.255 האנדוקרינולוג המליץ על Trt, אבל השאלה שלי היא אם לא ניתן לעשות משהו אחר מבלי לקפוץ ישר לזריקות טסט?
גובה 177 משקל 71 פעם אחרונה שבדקתי 10.5 א.ש
אוכל על תפריט נייטרלי כבר בערך חודש.

• פותח/ת השרשור
כמויות נכבדות של ירקות מכל סוג (לרוב כרוב ברוקולי כרובית)
התפריט עומד על סביבות 2000 קלוריות ו2200 ביום אימון שבכל סוף אימון אירובי קל של 15 דקות (דופק 150-155)
שומנים בסביבות ה80ג שבאים משמן זית, טחינה מלאה אגוזי מלך
דבר אחד ששכחתי, כמובן שלעלות במסה אני לא מצליח, העלתי את הצריכה הקלורית ב250 קל׳ למשך שבועיים בערך ועליתי בשומן ולא בשריר

נערך לאחרונה:
כפי שאמרתי לך וגם האנדוקרינולוג אמר לך.
יש לך בעיה בציר הגונדאלי (HTGA) בבירור. זה לא רק שהטסט' שלך נמוך - שזה מצב שהוא בר תיקון במקרים מסויימים.
הפרשת הLH שלך נמוכה מאוד וההחזר הסיגנלי של FSH גבוה ביחס לLH.

תשמע, אתה יכול לנסות קצת שורש ג'ינסנג שעוזר להמריץ את הפרשת הLH.
אבל לדעתי האישית, זוהי סתם התמהמהות. אף אחד מהתכשירים לא ייתן לך תוצאות של TRT.

• פותח/ת השרשור
לדעתך שימוש בטריפטורלין לא יכול לעזור?
ועוד שאלה.. לגבי הt3 האם זה קשור לרמות הנמוכות של הטסט׳?

לדעתך שימוש בטריפטורלין לא יכול לעזור?
ועוד שאלה.. לגבי הt3 האם זה קשור לרמות הנמוכות של הטסט׳?
כפי שנאמר. השימוש בטריפטורלין עלול להיות מסוכן. רמות T3 נמוכות (היפוטירוידיזם) ייתכן וקשור במספר תבניות.
אני אתאר לך 2 תבניות האחת דווקא קשורה ב-T3 נמוך עקב המרה נמוכה מT4 (כ-20% סטנדרט) והשניה שייתכן ויותר קשורה במצבך מתארת רמות T3 נמוכות כתוצאה מעודף TBG.
עפ"י התבנית הראשונה, ההמרה מT4 ל-T3 תקולה לכן אין אפשרות לתאים להשתמש בהורמונים שבדם.
רמות TSH וT4 ייראו בתחום הנורמה בבדיקה על-אף ההיפוטירויזם.
הסיבה לחוסר בהמרה היא בד"כ סטרס כרוני, תהליכים דלקטיים הפוגעים בממברנת התא משפיעים אף הם על ההמרה מ-T4 ל-T3. גם בעיית כבד עלולה להיות קשורה בחוסר ההמרה. מתן סינטרואיד (T4 סינטטי) לא יעזור ויש כמובן לטפל באמצעות T3 (כמובן בצורה זהירה בכדי לא לדכא ייצור ע"י בלוטת יותרת המח שלא תשלח מספיק TSH לגירוי ייצור תירואיד).
המנגנון הנוסף הוא ע"י עודף TBG- Thyroid Binding Globulin. ה-TBG הוא "נהג המונית" של T3 בדם. בתבנית זו בלוטת יותרת המח, ההמרה מ-T4 ל-T3 והThyroid עצמו תקינים. אלא שעודף TBG מביא לכך שכל T3 חופשי מיד נקשר (אף T3 לא יכול להגיע ליעדו אם הוא לעולם לא עוזב את המונית...).
רמות אסטרוגן גבוהות יכולות להיות קשורות בדבר. מכאן שגם טסט נמוך יכול להיקשר בדבר במנגנון עקיף. רמות ה-TSH שוב יישארו בנורמה עקב הT3 שנע בדם.אתה כרגע לא מיצית את הטיפול ולכן התמד בו.
(באם אתה מעוניין במידע נוסף אוכל להעבירו לעיונך בפרטי).

אוף איזו תשובה יפה , למדתי המון !

תודה תום
היה ניתן להמשיך ולמנות עוד מספר תבניות אלא שלא זו המטרה. חשוב פשוט להבין שהמערכת האנדוקרינית היא מערכת מצומדת ובעלת משובים, עקרונות שהופכים בעיות כגון אלו שעולות מבדיקת הדם להרבה מעבר לסיבה-תוצאה.
לזנוח את הטיפול האנדוקריני ללא מיצוי הוא טעות.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובה המפורטת, למרות החוסר ידע שלי בכל הנושא הצלחתי יחסית להבין את ההסבר.
אני אתחיל את הטיפול trt אצל האנדוקרינולוג ונראה אם המצב של הt3 ישתפר מבלי להתעסק בו אישית

• פותח/ת השרשור
עדכון למי שזה מעניין אותו:
הייתי היום אצל אנדוקרינולוג נוסף, פרופסור, מנהל מחלקת אנדוקרינולוגיה בתל השומר שטען במילים מאוד עדינות שהשתמשתי בחומרים ש״התעסקו לי בהורמונים בגוף״, וגם אם לא במודע כנראה שדחפו לי אותם בחלבון שאני לוקח.
באמת מציע שהבנאדם יעשה הסבת מקצוע לכותב סיפורים או מפיק סרטים כי נראה לי שהוא מצויין בזה.
הוא אמר שהגוף ישקם את עצמו ולא להתחיל שום טיפול.
בכל מקרה בראשון אני אמשיך אצל האנדו׳ הקודם

נערך לאחרונה:
עדכון למי שזה מעניין אותו:
הייתי היום אצל אנדוקרינולוג נוסף, פרופסור, מנהל מחלקת אנדוקרינולוגיה בתל השומר שטען במילים מאוד עדינות שהשתמשתי בחומרים ש״התעסקו לי בהורמונים בגוף״, וגם אם לא במודע כנראה שדחפו לי אותם בחלבון שאני לוקח.
באמת מציע שהבנאדם יעשה הסבת מקצוע לכותב סיפורים או מפיק סרטים כי נראה לי שהוא מצויין בזה.
הוא אמר שהגוף ישקם את עצמו ולא להתחיל שום טיפול.
בכל מקרה בראשון אני אמשיך אצל האנדו׳ הקודם
שמו הורמונים בחלבון... קטונתי מלבקר את ראש המחלקה אבל, נו באמת...
בכל מקרה, המשך בטיפול עד למיצויו. נשמח אם תעדכן.

• פותח/ת השרשור
אמר ולא פירט...
כנראה שבאו אליו הרבה אנשים עם בדיקות דומות לשלי אחרי סייקל גרוע ומשם נובעת התפיסה המטומטמת שכל מי שיש לו טסט׳ נמוך ומתאמן הוא משתמש בחומרים.
יש כזה סיכוי באמת שהגוף שלי ישקם את עצמו לבד?

כנראה שבאו אליו הרבה אנשים עם בדיקות דומות לשלי אחרי סייקל גרוע ומשם נובעת התפיסה המטומטמת שכל מי שיש לו טסט׳ נמוך ומתאמן הוא משתמש בחומרים.
יש כזה סיכוי באמת שהגוף שלי ישקם את עצמו לבד?
הגוף יכול לשקם עצמו לבד, אלא שלעיתים אין מה לשקם. ז"א למשל, אדם בן 50 שרמות הטסט שלו דעכו מאוד, סביר שגופו לא יחזור מעצמו לרמות שאפיינו אותו 20 שנה לפני כן.
גם כאשר לא נעשה שימוש ב-TRT (שהוא אגב, שיקום רמות טסט אך ע"י מתן טסט ממקור חיצוני) רצוי למצות טיפול בטרם פונים לדרכים אלטרנטיביות.
הקו בין שיקום הגוף מעצמו להזנחה דק מאוד....

• פותח/ת השרשור
הגוף יכול לשקם עצמו לבד, אלא שלעיתים אין מה לשקם. ז"א למשל, אדם בן 50 שרמות הטסט שלו דעכו מאוד, סביר שגופו לא יחזור מעצמו לרמות שאפיינו אותו 20 שנה לפני כן.
גם כאשר לא נעשה שימוש ב-TRT (שהוא אגב, שיקום רמות טסט אך ע"י מתן טסט ממקור חיצוני) רצוי למצות טיפול בטרם פונים לדרכים אלטרנטיביות.
הקו בין שיקום הגוף מעצמו להזנחה דק מאוד....
מה ההגדרה שלך לטיפול לפני הtrt אם במשך שנה רואים ירידה בטסט של יותר מ50%?

• פותח/ת השרשור
אחרי שכמובן האנדוקרינולוג שלי ניסה לשכנע אותי שהגוף אולי ישתקם לבד ומריחת זמן קיבלתי סוף סוף מרשם לטסט׳!
השאלה שלי האם זריקה של 250מ״ג פעם ב3 שבועות זה מספיק כדי לשמור על רמות נורמליות של טסט בדם?

אחרי שכמובן האנדוקרינולוג שלי ניסה לשכנע אותי שהגוף אולי ישתקם לבד ומריחת זמן קיבלתי סוף סוף מרשם לטסט׳!
השאלה שלי האם זריקה של 250מ״ג פעם ב3 שבועות זה מספיק כדי לשמור על רמות נורמליות של טסט בדם?
כעיקרון כן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית