הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ המלצה לtrt

• פותח/ת השרשור Tonyd
  • פורסם בתאריך

Tonyd

משתמש קבוע
1,035
281
נק' מוניטין:
375
1,035
281
image.jpg
למרות שכבר התייעצתי עם אחד ממומחי הפורום אני אשמח לשמוע עוד חוות דעת או 2.
לפני כשנה וחצי שקלתי בערך 30 ק״ג יותר מעכשיו (שומן כמובן) ורמת הטסט׳ טוטאל הייתה 20, לא ביצעתי בדיקות נוספות.
לאחר חיטוב רציני הרגשתי חשק מיני ירוד, עייפות בלתי נשלטת בעיקר בלילה, קושי בלסיים בכלל אימונים ובדיקות דם חוזרות הראו את התוצאות שמצורפות ובבדיקה לפני הטסט free היה על 0.185 כשהנורמה המינימלית היא 0.255 האנדוקרינולוג המליץ על Trt, אבל השאלה שלי היא אם לא ניתן לעשות משהו אחר מבלי לקפוץ ישר לזריקות טסט?
גובה 177 משקל 71 פעם אחרונה שבדקתי 10.5 א.ש
אוכל על תפריט נייטרלי כבר בערך חודש.

אחרי שכמובן האנדוקרינולוג שלי ניסה לשכנע אותי שהגוף אולי ישתקם לבד ומריחת זמן קיבלתי סוף סוף מרשם לטסט׳!
השאלה שלי האם זריקה של 250מ״ג פעם ב3 שבועות זה מספיק כדי לשמור על רמות נורמליות של טסט בדם?
אמרתי לכם שאפשר לקבל מרשם לטסטוסטרון 😃 😃

אם הרמות התקינות הן 8-28 על איזה רמות זריקה כזו אמורה להשאיר אותי?
אף אחד לא ידע לענות לך על זה ללא בדיקת דם. גם לא האנדוקרינולוג.
תתחיל TRT, גם ככה חלק מהטיפול כולל בדיקות דם, תקבל תמונת מצב מצויינת.

אחרי שכמובן האנדוקרינולוג שלי ניסה לשכנע אותי שהגוף אולי ישתקם לבד ומריחת זמן קיבלתי סוף סוף מרשם לטסט׳!
השאלה שלי האם זריקה של 250מ״ג פעם ב3 שבועות זה מספיק כדי לשמור על רמות נורמליות של טסט בדם?
לא, זה לא יציב מספיק. המינימום זה פעם בשבועיים ועדיף לעשות 125 פעם בשבוע לרמות ״הכי״ יציבות. אבל כן, נהוג להתחיל מפעם ב-3 שבועות כדי לראות איך הגוף מגיב לטסט. נהוג לעשות בדיקת דם יום לפני הזריקה הבאה.

לא, זה לא יציב מספיק. המינימום זה פעם בשבועיים ועדיף לעשות 125 פעם בשבוע לרמות ״הכי״ יציבות. אבל כן, נהוג להתחיל מפעם ב-3 שבועות כדי לראות איך הגוף מגיב לטסט. נהוג לעשות בדיקת דם יום לפני הזריקה הבאה.
משה, בארץ trt בהזרקה מקובל הוא 250מ"ג אחת ל-3 שבועות. לכן על אף שאתה צודק אלה המינונים שינתנו בד"כ במרשם בארצנו.
אך צודק, מאחר וב-trt יציבות הרמות היא מטרה מהמעלה הראשונה רצוי הזרקה שבועית ואכן 125מ"ג מעוגן במחקר רפואי כמינון לטיפול בהיפוגונדיזם.

אם הרמות התקינות הן 8-28 על איזה רמות זריקה כזו אמורה להשאיר אותי?
הזרקה בודדת מעלה את הרמה בצורת פרבולה השיא זה כחמישה ימים מיום ההזרקה. יתכן ואף תעלה מעבר לרמה התקינה ואז תתחיל לרדת בהדרגה עד לזריקה הבאה. מה שאתה צריך ליבדוק זה במהלך השבוע השלישי, אם הרמה טובה אז הטיפול מוצלח

משה, בארץ trt בהזרקה מקובל הוא 250מ"ג אחת ל-3 שבועות. לכן על אף שאתה צודק אלה המינונים שינתנו בד"כ במרשם בארצנו.
אך צודק, מאחר וב-trt יציבות הרמות היא מטרה מהמעלה הראשונה רצוי הזרקה שבועית ואכן 125מ"ג מעוגן במחקר רפואי כמינון לטיפול בהיפוגונדיזם.
נהוג גם לא לתת לאנשים בני 25-40 כשהם בנורמה הנמוכה טסט בג׳ל או זריקות כי זה ב״נורמה״ (לבני 80+). נהוג הרבה דברים בישראל, רק שחלקם הגדול לא תקין ואפילו יכול להרוס חיים שלמים של אנשים תמימים שאינם מקבלים חוות דעת נוספת/מבררים לעומק את מצבם הבריאותי.

נהוג גם לא לתת לאנשים בני 25-40 כשהם בנורמה הנמוכה טסט בג׳ל או זריקות כי זה ב״נורמה״ (לבני 80+). נהוג הרבה דברים בישראל, רק שחלקם הגדול לא תקין ואפילו יכול להרוס חיים שלמים של אנשים תמימים שאינם מקבלים חוות דעת נוספת/מבררים לעומק את מצבם הבריאותי.
צריך לדעת לבקש באסרטיביות המתאימה

מצד שני צריך לקחת בחשבון שעבור בני 80+ הסיכונים כמעט ולא רלוונטיים לעומת הרווח שבTRT בעוד שאצל צעירים הנושא רגיש יותר.
הבעייה היא לא בחוסר מתן טיפול אלא בעובדה שהבדיקות אינן מספיק דקדקניות כך שחלק מהנדרשים לTRT אינם מקבלים או שלפחות לא במינון הולם וחלק מקבלים ללא בקרה הולמת אם אינם מנתרים את עצמם בעצמם.
כמובן שאיכות החיים ללא רמות טסט הולמות בגיל צעיר נפגעת בצורה הרסנית.
צריך לדעת לבקש באסרטיביות המתאימה
זה כמובן לא מספיק ותוצאה של מערכת הבריאות הזוחלת שלנו.

הבעיה היא לא לבקש, אלא שרוב האנשים רואים שהם בנורמה וחושבים שזה תקין (כך גם הרופא שלהם, שמאשר זאת) ולכן זה עצוב.
אני חייב להודות שגם מדהים אותי אחוז הצעירים האדיר הסובל מבעיית טסט נמוך.

מצ"ב מאמר הבוחן TRT בהיבט אופן ההזרקה (תדירות/מינון) באמצעות טסט אנטט :

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/6777395/

(מספיק לקרא את ה-abstract עבור השורה התחתונה).

• פותח/ת השרשור
אם המינון שהוא נתן לי לא מספיק האפ כדאי לי לעבור לג׳ל או פשוט להסביר לו שבשבוע השלישי אני מרגיש חרא וזה לא מספיק?
מה יתן לי רמות טסט גבוהות / יציבות יותר?

@Tom לא שאלתי מה נהוג במדינה המקולקלת שלנו, אני אלחם בכל מי שצריך כדי לקבל את מה שאני חושב שמתאים ולא מה שהם חושבים שמתאים

נערך לאחרונה:
אם המינון שהוא נתן לי לא מספיק האפ כדאי לי לעבור לג׳ל או פשוט להסביר לו שבשבוע השלישי אני מרגיש חרא וזה לא מספיק?

@Tom לא שאלתי מה נהוג במדינה המקולקלת שלנו, אני אלחם בכל מי שצריך כדי לקבל את מה שאני חושב שמתאים ולא מה שהם חושבים שמתאים
125מ"ג שבועי. אולם התחל ובדוק, ייתכן ותסתפק בכך.

• פותח/ת השרשור
125מ"ג שבועי. אולם התחל ובדוק, ייתכן ותסתפק בכך.
הכוונה היא במגבלות הרפואיות, הטסט מגיע באמפולות של 250, אני לא חושב שיזרקו חצי מהחומר כל הזרקה, וכנראה 250 לשבוע זה מינון שאני לא אקבל (הלוואי)
היה לי ויכוח איתו שהוא רצה לתת לי אחת לחודש וניסה בכל זאת להמליץ לי על הג׳ל באסרטיביות משום מה..

אגב ניסיתי את הג׳ל פעמיים לקחתי, פעם קניתי ופעם חבר הביא מתנה, לגבי הרמת טסט בגוף לא יודע עד כמה מועיל, לעומת זאת כחומר אנבולי אין לו שום אפקטיביות בכלל
הכוונה היא במגבלות הרפואיות, הטסט מגיע באמפולות של 250, אני לא חושב שיזרקו חצי מהחומר כל הזרקה, וכנראה 250 לשבוע זה מינון שאני לא אקבל (הלוואי)
היה לי ויכוח איתו שהוא רצה לתת לי אחת לחודש וניסה בכל זאת להמליץ לי על הג׳ל באסרטיביות משום מה..
מאוד פשוט לחלק אמפולה של 250 ל 2
לוקחים 2 מזרקים ושואבים לכל אחד 0.5cc , מזרק אחד למקרר לשבוע ואת השני להזריק
אגב כך גם מחלקים את הפרגניל

• פותח/ת השרשור
האם אני בתור אדם עם מרשם לטסט יכול להזמין את הטיפול שלי מחו״ל וכביכול ״לטפל״ בעצמי?

מצד שני צריך לקחת בחשבון שעבור בני 80+ הסיכונים כמעט ולא רלוונטיים לעומת הרווח שבTRT בעוד שאצל צעירים הנושא רגיש יותר.
הבעייה היא לא בחוסר מתן טיפול אלא בעובדה שהבדיקות אינן מספיק דקדקניות כך שחלק מהנדרשים לTRT אינם מקבלים או שלפחות לא במינון הולם וחלק מקבלים ללא בקרה הולמת אם אינם מנתרים את עצמם בעצמם.
כמובן שאיכות החיים ללא רמות טסט הולמות בגיל צעיר נפגעת בצורה הרסנית.

זה כמובן לא מספיק ותוצאה של מערכת הבריאות הזוחלת שלנו.
"בעוד שאצל צעירים הנושא רגיש יותר" - האם אתה מתכוון בעיקר לקושי להביא ילדים, או שמא הכוונה לגורמי סיכון נוספים?

אתה יכול לחלק ולשמור או לחילופין אם מדובר במספר אמפולות להעבירם לויאל סטרילי. המלצה גורפת היא לשאוב באמצעות מחט פילטר. כל האמור מתאים במידה ותחליט להזריק בעצמך.
האם אני בתור אדם עם מרשם לטסט יכול להזמין את הטיפול שלי מחו״ל וכביכול ״לטפל״ בעצמי?
למה שתרצה לעשות את זה?
"בעוד שאצל צעירים הנושא רגיש יותר" - האם אתה מתכוון בעיקר לקושי להביא ילדים, או שמא הכוונה לגורמי סיכון נוספים?
גורמי הסיכון הם זהים ההבדל הוא שעבור אנשים מבוגרים הנטייה היא להעדיף איכות חיים על-פני הארכתם בעוד עבור צעירים בדיוק הפוך כלומר לוקחים משנה זהירות מפני גורמי סיכון העלולים לקצר חיים על חשבון שיפור איכותם.
הזכרת למשל קושי להביא ילדים, במקרה זה מדובר בגורם סיכון לא כ"כ רלוונטי, ראשית מאחר והפגיעה היא קצרת טווח ומינורית ושנית מאחר ואינה רלוונטית לחלק מהמבוגרים.
מאידך הסיכון לסרטן הפרוסטטטה מהווה חשש מרכזי במתן טסטוסטרון. אצל מבוגרים החשש הוא מופחת מחד מאחר ואם לא חלו אזי קיים סיכון מופחת שיחלו בעוד עבור צעירים הנושא מהווה נעלם ומאידך אפילו במקרה וחלו קיימת נטייה לאשר TRT תוך פיקוח במטרה לשפר את איכות החיים.

ללא קשר לטיעון יצאו באחרונה מספר מחקרים שהראו שTRT (והדגש הוא על TRT ולא לסייקל של טסט למטרת פיתוח גוף) המבוצע תוך מעקב אינו מאיץ התפרצות ממאירה אצל כאלה שחלו בעבר בסרטן הפרוסטטה וחלה אצלם נסיגה (מצ"ב רפרנס):

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/23395803/

נערך לאחרונה:
אתה יכול לחלק ולשמור או לחילופין אם מדובר במספר אמפולות להעבירם לויאל סטרילי. המלצה גורפת היא לשאוב באמצעות מחט פילטר. כל האמור מתאים במידה ותחליט להזריק בעצמך.

למה שתרצה לעשות את זה?

גורמי הסיכון הם זהים ההבדל הוא שעבור אנשים מבוגרים הנטייה היא להעדיף איכות חיים על-פני הארכתם בעוד עבור צעירים בדיוק הפוך כלומר לוקחים משנה זהירות מפני גורמי סיכון העלולים לקצר חיים על חשבון שיפור איכותם.
הזכרת למשל קושי להביא ילדים, במקרה זה מדובר בגורם סיכון לא כ"כ רלוונטי, ראשית מאחר והפגיעה היא קצרת טווח ומינורית ושנית מאחר ואינה רלוונטית לחלק מהמבוגרים.
מאידך הסיכון לסרטן הפרוסטטטה מהווה חשש מרכזי במתן טסטוסטרון. אצל מבוגרים החשש הוא מופחת מחד מאחר ואם לא חלו אזי קיים סיכון מופחת שיחלו בעוד עבור צעירים הנושא מהווה נעלם ומאידך אפילו במקרה וחלו קיימת נטייה לאשר TRT תוך פיקוח במטרה לשפר את איכות החיים.

ללא קשר לטיעון יצאו באחרונה מספר מחקרים שהראו שTRT (והדגש הוא על TRT ולא לסייקל של טסט למטרת פיתוח גוף) המבוצע תוך מעקב אינו מאיץ התפרצות ממאירה אצל כאלה שחלו בעבר בסרטן הפרוסטטה וחלה אצלם נסיגה (מצ"ב רפרנס):

למה שתרצה לעשות את זה?

1.היית ממליץ כחלק מבדיקות הדם שמבצעים במהלך TRT, לעבור גם בדיקת דם ל-PSA (Prostate Specific Antigen)?
2.האם קיים מידע כלשהו (הידוע לך), שמצביע על זיקה בין BB ברמה המיקצוענית (שמבצעים B&C שנים על גבי שנים) לבין סרטן פרוסטטה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית