ייעוץ המלצה לtrt

• פותח/ת השרשור Tonyd
  • פורסם בתאריך

Tonyd

משתמש קבוע
1,035
281
נק' מוניטין:
375
1,035
281
image.jpg
למרות שכבר התייעצתי עם אחד ממומחי הפורום אני אשמח לשמוע עוד חוות דעת או 2.
לפני כשנה וחצי שקלתי בערך 30 ק״ג יותר מעכשיו (שומן כמובן) ורמת הטסט׳ טוטאל הייתה 20, לא ביצעתי בדיקות נוספות.
לאחר חיטוב רציני הרגשתי חשק מיני ירוד, עייפות בלתי נשלטת בעיקר בלילה, קושי בלסיים בכלל אימונים ובדיקות דם חוזרות הראו את התוצאות שמצורפות ובבדיקה לפני הטסט free היה על 0.185 כשהנורמה המינימלית היא 0.255 האנדוקרינולוג המליץ על Trt, אבל השאלה שלי היא אם לא ניתן לעשות משהו אחר מבלי לקפוץ ישר לזריקות טסט?
גובה 177 משקל 71 פעם אחרונה שבדקתי 10.5 א.ש
אוכל על תפריט נייטרלי כבר בערך חודש.

1.היית ממליץ כחלק מבדיקות הדם שמבצעים במהלך TRT, לעבור גם בדיקת דם ל-PSA (Prostate Specific Antigen)?
2.האם קיים מידע כלשהו (הידוע לך), שמצביע על זיקה בין BB ברמה המיקצוענית (שמבצעים B&C שנים על גבי שנים) לבין סרטן פרוסטטה?

סבא שלי חלה בפרוסטטה , ניתחו והוציאו .
הוא לא היה BB מקצועי , יש לו 70% נכות.

אין קשר.

לא ניסחתי את השאלה כראוי. האם ידוע על BB מיקצוענים שחלו במחלה?

Prostate cancer is influenced by a variety of hormones including DHT, estrogen, IGF-1 and others.

בקיצור , מפתחי גוף ידוענים לא חלו בפרוסטטה , מהריסרץ׳ האישי שלי.

• פותח/ת השרשור
השאלה הייתה תאורטית, אם אני מזמין לדוגמא מינון גובה משניתן לי (2 אמפולות במקום אחת ל3 שבועות) איך המדינה בדיוק מפקחת על מתי אני מזריק את זה?
השאלה היא מכיוון שאני על מינון של 250מ״ג אחת ל3 שבועות ואם אני באמת הולך להרגיש את הנפילה בשבוע השלישי אני לא הולך לחכות שוב עד שהרופא האדיש שלי יעלה לי את המינון ועד שאכן המינון יעלה אני אדאג לעצמי

השאלה הייתה תאורטית, אם אני מזמין לדוגמא מינון גובה משניתן לי (2 אמפולות במקום אחת ל3 שבועות) איך המדינה בדיוק מפקחת על מתי אני מזריק את זה?
השאלה היא מכיוון שאני על מינון של 250מ״ג אחת ל3 שבועות ואם אני באמת הולך להרגיש את הנפילה בשבוע השלישי אני לא הולך לחכות שוב עד שהרופא האדיש שלי יעלה לי את המינון ועד שאכן המינון יעלה אני אדאג לעצמי

אף אחד כנראה עדין לא ניסה את הטריק הזה, אתה רוצה להכנס לסייקל? כנס לסייקל כמו שצריך.

או שתגש ישר לשאלה שלך כי זה טוחן את עצמו חבר

אל תעשה את זה. אתה מתחיל TRT, החיים לא נמתחים על פני שלושה שבועות. במידה ותראה שלא חל שיפור ובנוסף בדיקות הדם יראו כך תוכל ללחוץ על הרופא האדיש להעלות מעט את המינון ולפצל באופן עצמאי (או לא) את ההזרקות.
זה נכון שבתחום ה-TRT מתן 250מ"ג טסט אנטט אחת לשלושה שבועות נשמע לא אופטימלי (בלשון המעטה) גם להדיוטות ומשקף פרקטיקה המפגרת ב-15 שנה אחרי המחקר המוביל בנושא אבל עדיף לך בשלב זה להשתמש ככל שניתן באנדוקרינולוג האדיש. יש לך חיים שלמים להפוך עצמך לשפן נסיונות של עצמך...

• פותח/ת השרשור
אף אחד כנראה עדין לא ניסה את הטריק הזה, אתה רוצה להכנס לסייקל? כנס לסייקל כמו שצריך.

או שתגש ישר לשאלה שלך כי זה טוחן את עצמו חבר
אני לא מתכוון להיכנס לסייקל וזו לא הייתה המטרה של השאלה.
כשאני אחליט להיכנס לסייקל אני אקנה את החומרים כמו שצריך

תנסה. יתכן ועדיין בשבוע השלישי יהיה לך מספיק טסט ,אם לא יראו את זה בבדיקות . טיפול בגי׳ל יתן רמה יומית קבועה ודומה יותר להפרשה טבעית מאשר טיפול בטסטווירון.

1.היית ממליץ כחלק מבדיקות הדם שמבצעים במהלך TRT, לעבור גם בדיקת דם ל-PSA (Prostate Specific Antigen)?
כן, נהוג לעבור את זה פעם בשנה אם אתה על TRT או על סייקל.

2.האם קיים מידע כלשהו (הידוע לך), שמצביע על זיקה בין BB ברמה המיקצוענית (שמבצעים B&C שנים על גבי שנים) לבין סרטן פרוסטטה?
אין מיד קונקרטי כי קשה לומר שזה הטסט שעשה זאת. אחוז הגברים שלוקים בסרטון הערמונית הוא מאוד גבוה כי זה כנראה קשור בגיל. פעם אחרונה שראיתי 80% מהגברים עד גיל 80 או 90 יחלו בסרטן הערמונית/חולים בסרטן הערמונית. יכול להיות שזה עודכן בשנים האחרונות, לא התעניינתי בכך לאחרונה.

מעבר לסרטן הערמונית, קיימת בעיית גדילת הערמונית (מהיפרפלאסיה בתאים) -benign prostatic hyperplasia (BPH).
הסימפטומים די דומים לאלה של השלבים הראשונים של סרטן הערמונית (יותר נכון סרטן הערמונית מציג את ה-BPH כסימפטום).
DHT (דיהידרוטסטוסטרון) הוא אחד ההורמונים שמעורבותם בתופעה נמצאה כקריטית. טסט בהיותו מומר בconvertion rate גבוה יחסית ל-DHT (מה? טסט הוא פרוהורמון?...) יכול גם לקחת אם כך חלק בתופעה ובייחוד כשקיים במינונים גבוהים מהנורמה.
מה שאולי מפתיע זה שנמצא שדווקא טסט ממקור אקסוגני (מ-TRT או AAS cycle) לא יביא ברוב המקרים ל-גדילת הערמונית. הסיבה (בפשטות מסויימת) היא שקיימים מנגנונים פיזיולוגיים נוספים הקשורים בייצור זרע וממוקמים באזור הערמונית שנמצא שקשורים בהתפתחות הבעיה כשנוצרים תנאים מתאימים. כלומר נדרש עודף טסט טבעי.
מסרטן הערמונית, שלעיתים רחוקות קיים אצל צעירים (כפי שהזכיר משה) לא הייתי מאוד חושש אבל BPH בעייה שאסור לקחת בקלות ראש בייחוד לאנשים הרגישים לכך (או צעירים שלא יודעים אם הם רגישים לכך).

כן, נהוג לעבור את זה פעם בשנה אם אתה על TRT או על סייקל.

אין מיד קונקרטי כי קשה לומר שזה הטסט שעשה זאת. אחוז הגברים שלוקים בסרטון הערמונית הוא מאוד גבוה כי זה כנראה קשור בגיל. פעם אחרונה שראיתי 80% מהגברים עד גיל 80 או 90 יחלו בסרטן הערמונית/חולים בסרטן הערמונית. יכול להיות שזה עודכן בשנים האחרונות, לא התעניינתי בכך לאחרונה.
אני בהחלט אבקש לערוך בדיקת PSA, בהתחשב גם בעובדה שלאחרונה נימצאו אצלי ערכי IGF-1 מעט גבוהים מהנורמה.

• פותח/ת השרשור
image.jpg
לאחר חודש ללא אימונים בכלל ואכילה על מאזן נייטרלי ביצעתי בדיקות דם שוב, וקיבלתי זריקת טסט בלי לחכות לתוצאות (טעות?)
אחו התוצאות של בדיקות הדם לפני הזריקה:
יש הסבר הגיוני למה שקורה פה?

בדיקה דיי מוזרה. למה רופאים בארץ לא מביאים Test Free ומביאים רק Test Total? זה משגע אותי כל פעם מחדש

צפה בקובץ המצורף 13682 לאחר חודש ללא אימונים בכלל ואכילה על מאזן נייטרלי ביצעתי בדיקות דם שוב, וקיבלתי זריקת טסט בלי לחכות לתוצאות (טעות?)
אחו התוצאות של בדיקות הדם לפני הזריקה:
יש הסבר הגיוני למה שקורה פה?
הבדיקה לפני הזריקה, כלומר עד הבדיקה לא הוזרק טסט מעולם?

• פותח/ת השרשור
היית ער 3 שעות לפני הבדיקה? אם לא, הפרולקטין בבדיקה לא שווה הרבה.
לא הייתי ער 3 שעות, אבל הבדיקה הקודמת נעשתה באותה שעה והייתי ער אותו זמן, אי אפשר להשוות בין שתיהן ולהסיק שיש עליה למרות שהמספר הסופי לא מדוייק?

בדיקה דיי מוזרה. למה רופאים בארץ לא מביאים Test Free ומביאים רק Test Total? זה משגע אותי כל פעם מחדש
בקופ"ח כללית גם אם רופא המשפחה מעוניין לאשר לך את הבדיקה, אין לו אפשרות כיוון שלא נמצאת אופציה כזאת במחשב. נשמע הזוי אך זו האמת. (במקרה שלי לפחות).

• פותח/ת השרשור
אגב הפעם היחידה שקיבלתי בדיקת test free היה כתוב test free calculated, לא יודע מה זה אומר, וזו הייתה הפעם שרבתי עם הרופא משפחה כדי שיתן לי אותנ

כן, תוך חודש ללא אימוניפ עלייה מ9.5 ל12.6 בטסט׳, עלייה בטי3, בlh, עלייה ענקית בפרולקטין
אני לא רואה משהו מיוחד בבדיקה. את עניין הפרולקטין ניתן לחקור כמו שצריך אך סביר יותר שלא עקבת אחרי הוראות הבדיקה כמו שצריך (כך זה בד"כ - לא אישי כלפיך).
מה שכן, ביצוע הבדיקה ללא אינדיקטורים עבור הטסט החופשי ועבור ה-shbg משאיר אותך ללא רפרנס עבור ה-TRT, זה משולל היגיון. דרוש מהאנדוקרינולוג לבצע סט בדיקות מלא ודאג לחזור עליו טרם כל הזרקה בעדי לבחון רמות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית