הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תקוע עם החיטוב - צריך עזרה...

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
שלום לכולם,

אני חדש בפורום ובנתיים הספקתי לקרוא פה ובפורטל המאמרים של הפורום לא מעט ובהחלט רואים שיש פה קהילה איכותית 😃.

התחלתי את הדרך על 105 קילו לפני יותר משנה. מפה לשם הגעתי ל-79 קילו עד שהתגייסתי.

בסופו של דבר יצאתי מהטירונות 85.5 קילו ולאחר מכן אחרי שהצלחתי לחזור לשגרה שתאפשר לי להתאמן ולשמור על תזונה נכונה הגעתי למצב שבו אני תקוע.

הכוונה היא שנתקעתי על משקל של 82-83 קילו ואני לא מצליח לעבור את המחסום הזה.

בגדול אני מקפיד על כל הדברים החשובים:
אני עושה העמסה פעם ב-14 יום, עושה אירובי 3 פעמים בשבוע למשך 40-50 דק' על דופק בינוני (סביבות ה-75%), מתאמן כ-3-4 פעמים בשבוע וישן סביבות ה-8 שעות בלילה.

מבחינת התפריט - הערכים הם כאלה:

~1665 קלוריות
170~ גרם חלבון
60~ גרם שומן
115~ גרם פחמימות

אני לא ממש יודע על כמה אחוז שומן אני, אני מעריך שבסביבות ה-20 אם מאמינים למה שהמכשיר בחדר הכושר אומר.

לפי החישוב יצא לי שהתחזוקה שלי היא סביבות ה-2200 קלוריות כך שנראה לי שהגירעון בסדר.

כבר 4 חודשים בערך אני תקוע במצב הזה ואני פשוט לא יודע מה לעשות.

אשמח לעזרה ותודה מראש.

דבר ראשון תצא לנייטרלי למשך שבועיים , קודם כל.
לאחר מכן, תקרא טוב את המדריך לחיטוב ותפעל לפיו .
שיהיה בהצלחה,

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה המהירה.

קראתי כמובן את המדריך לחיטוב - מה דעתכם על התפריט ?

האם לדעתכם הוא מיישם בצורה טובה את העקרונות שרשומים במדריך ?

לגבי האירובי - האם יש בעיה לעשות את האירובי בימים נפרדים ?

הגרעון המקסימלי שלך הוא 1100 קלוריות.
ה-BMR שלך הוא 2100~

ביום ללא אימון בשביל להגיע למקס' הגרעון שלך אתה אמור לאכול 900 קלוריות, דבר שלא ריאלי, לפחות לא לכל אחד.

ביום שאתה עושה משקולות אתה שורף 150 ק' תוסיף את זה ל-BMR שלך את זה יוצא 2250.

זאת אומרת ביום שאתה עושה רק משקולות ההוצאה הקלוריות שלך עומדת על 2250 קל'

בנוגע לאירובי, ממליץ לך לבצע את האימוני אירובי להתחיל עם 3 אימוני אירובי של 40 ד' ולעלות בהדרגה עד ה-200 דק' בשבוע, לא מומלץ לעבור את זה, אבל אם אתה נהנה מזה אז בכיף.

ב-40 דקות של אימון אירובי על דופק שהוא 75%-85% מהדופק המקסימלי - 150 - 170
אתה שורף באזור ה-500 קלוריות.

נוסיף את זה ל-BMR יוצא לך ביום שאתה עושה אירובי 2600 קל'.

ביום שאתה עושה גם אירובי וגם משקולות יוצא לך הוצאה קלוריות של 2750 קל'

בקשר לשאלתך, אפשר לבצע את האימוני משקולות והאירובי בימים נפרדים, זה לא משנה רק תוודא שבימים שאתה עושה את שניהם יחד דבר ראשון תתחיל עם המשקולות ולאחר מכן אירובי.

בנוגע לגרעון, תתחיל מגרעון קלורי של 500 קל' זאת אומרת:

יום אירובי : 2100
יום משקולות : 1750
יום אירובי + משקולות : 2250

את התפריט תבנה לפי ההמלצות במדריךותקפיד לעשות העמסה.

המלצה שלי שבאמת תקפיד לעשות שבועיים נייטרלי זה יציל לך את החיטוב.

בהצלחה,

מצטרף להמלצה של לצאת לנטראלי ל10-14 ימים (אפילו מעט חיובי, דגש על פחממות ושומן הייתי אוכל חלבון 1.5 גרם שומן 60-70 גרם וכל השאר פחממה)

• פותח/ת השרשור
עדכון קל ושאלה:

ביום שישי האחרון התחלתי תקופה של 14 יום על מאזן ניטרלי, מה שהביא אותי לסוגיית העמסת פחמימות.

ביום שישי הקרוב זה יהיה 14 יום מאז שעשיתי העמסת פחמימות בפעם האחרונה. האם עכשיו, כשאהיה שבוע במאזן ניטרלי עדיין יהיה צורך בהעמסת פחמימות לאור זה שלא ביצעתי העמסה כ-14 יום (רוצה לומר, האם במאזן ניטרלי אין חידוש של מאגרי הגליקוגן ?) ?

אין צורך בהעמסות אם אתה באמת בנטראלי (קל מאוד להיכנס לשלילי, לכן צריך לחשב טוב מאוד ואפילו להוסיף עוד איזה 100 קלוריות ולהיות במעט חיובי במקרה הצורך)

• פותח/ת השרשור
עדכון נוסף

תכננתי להיות בנטראלי עד ה-18 לחודש (כשבועיים) אבל היום יצא לי לאכול ארוחה שאין לי ממש מושג איך להעריך את הערכים התזונתיים שלה (סלט מוזר שכבר את הרוטב ויניגרט שמו לי בילט-אין לצערי, עם איזה 3 כדורי סלט טונה שבטח לא חסר להם מיונז וגבינת צאן מגורדת שבטח יש לה את ה-10% שומן - נו טוב, לפחות היה טעים).

לכן החלטתי שאתמול בעצם נגמרה התקופה של המאזן הנטראלי (שבסופו של דבר נמשכה 12 יום) והיום אני אשתדל כבר להיות על מאזן שלילי ומפה נתקדם.

לגבי חישוב התחזוקה - בתגובה של roie נרשם שה-BMR שלי הוא בסביבות ה-2100 קלוריות.

האם הכוונה היתה ל-BMR באמת, או בעצם ל-RMR (אם אני זוכר נכון זה המונח) ?
אני שואל מכוון שלפי מה שחישבתי בעזרת המחשבון BMR, ה-BMR לפי הנתונים שלי מוערך בסביבות ה-1930 קלוריות.

אז בהנחה שה-BMR הוא 1930 קלוריות, את זה מכפילים ב-1.2 ומתקבל 2316, שהם בעצם התחזוקה ?

😃

נערך לאחרונה:
במאמרים יש מחשבון RMR בקובץ אקסל, תוריד אותו,
תכניס את המשקל שלך
את האחוז שומן שאתה מעריך
ואת קצב חילוף חומרים שאתה מעריךשיש לך.
ומשם תעשה מה שroei כתב.

כן, זו הערכה טובה.
אם בהמשך תראה שאתה לא מתקדם כמו שצריך תוכל לשנות את מספר הקלוריות, הרי זו בסה"כ הערכה שיכולה להשתנות מאחד לשני ( יש אנשים עם חילוף חומרים גבוהה\ נמוך יחסית).

• פותח/ת השרשור
ובכן,

יום שישי הקרוב אלו יהיו שבועיים מאז היציאה ממאזן נטראלי לשלילי, וזה גם יהיה יום ההעמסה.

בנתיים התקדמות מעודדת כ-650 גרם לערך פר שבוע (בשבוע הראשון היה קצת יותר אבל אני מניח שזה בגלל מעט נוזלים שנצברו באותם שבועיים נטראליים).

לגבי תפריט:

הבסיס הוא 1650 קלוריות ביום, כאשר לפעמים אני חורג מעט בהתאם לאימון שהתקיים באותו יום.

חלוקה היא סביבות ה-145 גרם חלבון, 50-55 גרם שומן והשאר פחמימות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית