הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע שומנים מול פחמימות

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
האם בתפריט שבו כמות הפחמימה היא על 100ג' (דל פחמימה..?)וכמות החלבון היא סטנדרטית - פי 2 משקל גוף אז כמות השומן צריכה למלא את השאר או שכבר עדיף להקפיד שהיא תהיה נמוכה?למשל לפי המלצות של 20-30% מהתפריט או לפי 0.8 ממשקל הגוף
השאלה נוגעת לחיטוב ומאסה.

• פותח/ת השרשור
את החלבון תקבע על 1.8-2 בערך.
הפחמימה והשומן מושפעים אחד מהשני, ככל שיש יותר פחמימה יש פחות שומן, יותר שומן פחות פחמימה.
בהמשך לפוסט,כחלק מתהליך יציאה מחיטוב ודל פחמימה אני רוצה להעלות את כמות הפחמימה בתפריט ל100ג'כל שזה יחד עם חלבון לפי פי 2 עדין משאיר הרבה קלוריות פנויות לשומן,האם כשיש 'הרבה' מזה ומזה,המצב בעייתי ואז בעצם עדיף יותר מאחד ופחות מהשני כלומר להעלות עוד בפחמימה ולהוריד בשומן?

לגבי זה אני לא כל כך בטוח, מה שכן כרגע אני גם בחיטוב ואוכל 100 גרם פחמימה ביום 65 שומן ו160 חלבון (שוקל 65 על 170 עם 13.5% שומן), אני לא חושב שיש עם זה בעיה..לדעתי אם אתה יוצא מחיטוב דל פחמימה אין בעיה להשאיר את השומנים, אתה אמור להגדיל את הפחמימות לאט לאט עד שתגיע לקלוריות נייטרלי ואז תוכל לעבור למסה (או לחזור לחיטוב).

לגבי שומנים, לפי מה שאני יודע אין איתם בעיה בכלל..הם בריאים מאוד (כל עוד צורכים את הנכונים) אם אתה רוצה משהו שישכנע אותך יש את הסרטון הזה:

• פותח/ת השרשור
לגבי זה אני לא כל כך בטוח, מה שכן כרגע אני גם בחיטוב ואוכל 100 גרם פחמימה ביום 65 שומן ו160 חלבון (שוקל 65 על 170 עם 13.5% שומן), אני לא חושב שיש עם זה בעיה..לדעתי אם אתה יוצא מחיטוב דל פחמימה אין בעיה להשאיר את השומנים, אתה אמור להגדיל את הפחמימות לאט לאט עד שתגיע לקלוריות נייטרלי ואז תוכל לעבור למסה (או לחזור לחיטוב).

לגבי שומנים, לפי מה שאני יודע אין איתם בעיה בכלל..הם בריאים מאוד (כל עוד צורכים את הנכונים) אם אתה רוצה משהו שישכנע אותך יש את הסרטון הזה:

לגבי השומנים אין מה לשכנע,ביליתי את החצי שנה האחרונה לפי AD/CKD.יותר ענין אותי ההשפעה של כמות שומן גבוהה בתפריט שהוא כבר לא דל פחמימה אפילו אם הוא לחיטוב/נייטרלי.יש טעם בלהעלות את כמות החלבון ללמעלה מפי 2?

הבנתי עכשיו את השאלה שלך, עד עכשיו חיית על דל פחמימה אז אמרת סבבה שאני אוכל הרבה שומנים, ועכשיו אתה צריך להעלות קלוריות..

לדעתי אין עם זה שום בעיה אתה פשוט צריך להעלות את הפחמימות..אין צורך לעבור את ה2 גרם חלבון אם אתה יוצא מדל פחמימה, כמובן שאתה יכול להגיע גם ל2.2-2.4 לא יקרה שום דבר..אני בטוח שאתה גם עושה ספורט ולכן אין סכנה בכלל.

תשדל לצרוך את השומנים הבריאים יותר ועם הערכים התזונתים הטובים שלהם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית