הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פציעת גב תחתון לאחר דדליפט

Fozzie

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום,

אני עושה דדליפט/סומו דדליפט כשנה+, אני מרים כ- 160 קילו ללא המוט, הטכניקה שלי היא טובה ועוד לא הרגשתי צורך להשתמש בחגורה. לפני כחודשיים וחצי איבדתי ריכוז, שחררתי את שרירי הבטן וקימרתי את הגב, במקום לזרוק את המוט המשכתי בתרגיל ומיד לאחר מכן התחילו אצלי כאבים בגב התחתון ללא הקרנות לרגליים (או לכל אזור אחר), אלו היו כאבים שונים מכאבי שרירים רגילים.

מאותו יום לקחתי הפסקה מהדדליפט, הכאבים נחלשו ולכן המשכתי לעשות סקוואט כרגיל, בסקוואט הכאבים חזרו והתחזקו ולכן הפסקתי גם את התרגיל הזה, הכאבים כוללים קושי בהתיישרות מישיבה של יותר מכמה דקות או התכופפות, הם באים אחרי אימונים ונחלשים אם אני נותן לגוף מנוחה כמה ימים (גם הקושי בהתיישרות והתכופפות כמעט ונעלם אחרי מנוחה).

בעקבות זה הלכתי לאורתופד והוא שלח אותי לצילום רנטגן (שברור לי מניסיון עבר שלא מועיל לכלום כשמדובר בגב/עמוד שדרה), בצילום לא נראתה כל בעיה והאורתופד החליט לשלוח אותי לפיזיותרפיה. יש לציין שגם קיבלתי טיפול נוגד דלקת ללא הועיל.

אני כרגע בדילמה מה לעשות, האם לעשות הפסקה מהמכון כושר ולהתמיד בפיזיותרפיה? האם ללכת ולריב עם הרופאים/הקופה כדי לקבל הפניה ל- MRI? המלצות אחרות?

תודה

נערך לאחרונה:
שלום,

אני עושה דדליפט/סומו דדליפט כשנה+, אני מרים כ- 160 קילו ללא המוט, הטכניקה שלי היא טובה ועוד לא הרגשתי צורך להשתמש בחגורה. לפני כחודשיים וחצי איבדתי ריכוז, שחררתי את שרירי הבטן וקימרתי את הגב, במקום לזרוק את המוט המשכתי בתרגיל ומיד לאחר מכן התחילו אצלי כאבים בגב התחתון ללא הקרנות לרגליים (או לכל אזור אחר), אלו היו כאבים שונים מכאבי שרירים רגילים.

מאותו יום לקחתי הפסקה מהדדליפט, הכאבים נחלשו ולכן המשכתי לעשות סקוואט כרגיל, בסקוואט הכאבים חזרו והתחזקו ולכן הפסקתי גם את התרגיל הזה, הכאבים כוללים קושי בהתיישרות מישיבה של יותר מכמה דקות או התכופפות, הם באים אחרי אימונים ונחלשים אם אני נותן לגוף מנוחה כמה ימים (גם הקושי בהתיישרות והתכופפות כמעט ונעלם אחרי מנוחה).

בעקבות זה הלכתי לאורתופד והוא שלח אותי לצילום רנטגן (שברור לי מניסיון עבר שלא מועיל לכלום כשמדובר בגב/חוט שדרה), בצילום לא נראתה כל בעיה והאורתופד החליט לשלוח אותי לפיזיותרפיה. יש לציין שגם קיבלתי טיפול נוגד דלקת ללא הועיל.

אני כרגע בדילמה מה לעשות, האם לעשות הפסקה מהמכון כושר ולהתמיד בפיזיותרפיה? האם ללכת ולריב עם הרופאים/הקופה כדי לקבל הפניה ל- MRI? המלצות אחרות?

תודה
תעשה MRI - אם הכל בסדר. קרח ON OFF 20 דקות על האיזור הכואב+פרוטקול הפציעות של בילי המלך.
נשמע שעבד טוב על רוב החברה פה.

שלום,

בעקבות זה הלכתי לאורתופד והוא שלח אותי לצילום רנטגן (שברור לי מניסיון עבר שלא מועיל לכלום כשמדובר בגב/עמוד שדרה), בצילום לא נראתה כל בעיה והאורתופד החליט לשלוח אותי לפיזיותרפיה. יש לציין שגם קיבלתי טיפול נוגד דלקת ללא הועיל.

תודה

אל תבזבז את הזמן שלך בריבים עם רופאים. MRI במקרה שלך לא יתן שום דבר.
התחלת טיפול בפיזיותרפיה?

נערך לאחרונה:
לא תקבל mri לפני שתעשה קודם ct (דרך הקופה),והאם לעשות CT זאת דילמה במפני עצמה,אני חוויתי פציעה דומה,CT החלטתי שלא לעשות.

לא תקבל mri לפני שתעשה קודם ct (דרך הקופה),והאם לעשות CT זאת דילמה במפני עצמה,אני חוויתי פציעה דומה,CT החלטתי שלא לעשות.

זה לא עובד ככה. במקרה שלו אין שום סיבה ל CT.

זה לא נכון שאי אפשר לעשות MRI בלי CT, אני עכשיו עושה MRI ולא עשיתי CT.
בכל מקרה בשביל MRI צריך סיבה טובה. כששולחים אותך לרנטגן כל מה שיכולים לראות שם זה דברים שקשורים לעצמות - שברים, תזוזות וכו'. אופי הפציעה שלך לא מעיד על בעייה בחוליות, אבל עדיין שולחים לוודא. פיזיותרפיה לא צפויה לעזור מעבר לכך שזה יהיה במקום להתאמן ולכן כשהזמן יעבור הגוף יחלים לבד, ובכל מקרה קשה לדעת בדיוק מה הבעייה בלי MRI שקשה לי להאמין שיתנו לך.
מאוד סביר להניח שאם תתן לזה מנוחה של שבועיים ואז תחזור לאט ובהדרגה, בטכניקה טובה, זה יעבור. אם עשית את זה והבעייה ממשיכה, תמשיך בירור רפואי.

כשהייתי בצבא עברתי ניתוח אורטוסקופיה מיניסקוס בברך
גילו את זה רק ב MRI
אולטרה סאונד ורנטגן לא הראו כלום, רק אחרי שהתעקשתי לעשות MRI גילו את הבעייה.. עדיף להיבדק זה לא יזיק

גילו את זה רק ב MRI
אולטרה סאונד ורנטגן לא הראו כלום, רק אחרי שהתעקשתי לעשות MRI גילו את הבעייה.. עדיף להיבדק זה לא יזיק

אולי כל מי שדוחף לבדיקת MRI יוכל להסביר גם למה?

בכל אופן , אני מצרף כאן את ההנחיות הקליניות לטיפול בכאבי גב (הנחיות ישראליות שכמעט ותואמות הנחיות בכל מדינה מערבית מתקדמת)
אתם יכולים לקרוא למה אין המלצה ל MRI ורנטגן (בטח שלא CT).

http://www.wikirefua.org.il/index.p...97.D7.93_.28.D7.90.D7.A7.D7.95.D7.98.D7.99.29

גילו את זה רק ב MRI
יש הבדלים בין הבדיגות, MRI ו CT ימצאו דברים שונים. גם אני עברתי ניתוח אורטוסקופיה בברך בגלל מיניסקוס, וגם לי מצאו רק ב MRI, אבל זה מכיוון ש MRI נותן אפשרות לבדוק דברים שונים. שבר למשל, אם אני לא טועה MRI לא יכול להבחין

אני לא בטוח שMRI הכן יכול לתת מענה הולם במקרה הזה אבל הטענה שלי שצריך לדרוש מהקופה את כל הבדיקות הרלוונטיות שאפשר לעשות ולא להסתפק ברנטגן ופיזיאוטרפיה...

אני לא בטוח שMRI הכן יכול לתת מענה הולם במקרה הזה אבל הטענה שלי שצריך לדרוש מהקופה את כל הבדיקות הרלוונטיות שאפשר לעשות ולא להסתפק ברנטגן ופיזיאוטרפיה...

ואני שואל למה? מה יהיה שונה אם "יתגלה" ב MRI שיש לו פריצת דיסק?

לא הבנתי אותך

הוא בחור צעיר ובריא שעבר פציעה לפני חודשיים וחצי.
הוא לא מציין הקרנות. לא סימנים נוירולוגיים (נימול/זרמים/"תחושות מוזרות" אחרות ועוד) , מציין שהכאב נחלש בהדרגה אחרי שהוא הפסיק עם הדדליפט. כלומר , הבחור הזה , בוודאות מוחלטת , לא הולך לכיוון של ניתוח.

אז אני שואל אותך מה ישתנה מבחינת הטיפול בו אם מחר הוא יעשה MRI ויגלה , נגיד לצורך העניין , פריצת דיסק ב L4-5?

באותה מידה , מה אתה תחשוב אם אני אקח אותך (בהנחה שאין לך שום כאב גב כרגע , ולא עברת פציעה בעבר) עכשיו לבדיקת MRI , ונגלה שיש לך בלט/פריצת דיסק (ממצא שכיח למדי. בחלק מהמחקרים נמצאו בלטי/פריצות דיסק ב 25-30% מהאוכלוסייה הא-סימפטומטית)?

עכשיו הבנתי אותך !
אז כך
מצד אחד אתה צודק כי למה להכנס לסטרס ממשהו שבעצם לא מפריע לך ואתה יכול לחיות איתו
מצד שני אם ניתן לגלות בעיה בשלב מוקדם ולטפל בה כל עוד היא לא התפתחה זה גם טוב
כל אחד יעשה מה שנרא לא לנכון
אני לא יודע מה היתי עושה

עכשיו הבנתי אותך !
אז כך
מצד אחד אתה צודק כי למה להכנס לסטרס ממשהו שבעצם לא מפריע לך ואתה יכול לחיות איתו
מצד שני אם ניתן לגלות בעיה בשלב מוקדם ולטפל בה כל עוד היא לא התפתחה זה גם טוב
כל אחד יעשה מה שנרא לא לנכון
אני לא יודע מה היתי עושה

הבעיה שלו היא לא הפריצת דיסק , אלא הכאב. ולכן צריך לדעת לטפל בכאב.
באותה מידה כמו שאם אתה "מגלה" עכשיו שיש לך פריצת דיסק , אבל אין שום כאב . האם זה הופך אותך לפצוע?
- האם צריך "לטפל"? במה בדיוק?
- להחזיר את הדיסק בחזרה? אנחנו יודעים שאי אפשר.- האם תלך לניתוח כשאין לך שום כאב ("אבל יש פריצת דיסק ב MRI!!!")? כמובן שלא.
- האם הבחור שלפנינו מועמד לפעולה פולשנית כלשהי? אין שום סיבה לכך.
- האם זה יכול להיות משהו מסוכן שאנחנו לא מודעים אליו? סיכויים קלושים , ואין שום סימנים לכך (הכאב מופיע רק אחרי אימונים , ונחלש כשעושה מנוחה)
צריך לחשוב גם , כמו שציינת , מה קורה , מבחינה פסיכולוגית , לאדם שמדביקים לו כרגע את התווית של "פריצת דיסק"? הוא מסתובב עכשיו עם הידיעה שיש "משהו דפוק" בגוף שלו , ואו שצריך "לתקן את שזה" (ואנחנו יודעים היום שגם במקרים שיש אינדיקציה לניתוח (כשיש סימפטומים הרבה יותר משמעותיים , ואחרי שטיפול שמרני נכשל) , לא תמיד הניתוח מציג תוצאות טובות) או שאני "לא יכול לעשות X,Y,Z כי יש לי פריצת דיסק". זה אולי לא נשמע בהתחלה כמו משהו רציני , אבל האפקטים הפסיכולוגיים הללו יכולים להשפיע בצורת חסרת תקדים על איכות החיים של אנשים מסויימים.

אלו פחות או יותר הסיבות שלא ממליצים על MRI/רנטגן/CT במקרים כאלו.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חברים תודה על התגובות.

אני עכשיו בהפסקה כוללת מאימונים (כבר שבוע), הכאב חזר (אני על משככי כאבים) והמוגבלות גברה.

אחרי שקראתי מספר מאמרים בנושא, בכולם המסקנה היא שכשמדובר בגב צריך לעשות אבחון נכון ולא להסתמך על ניחושים וסטטיסטיקה אחרת סתם מבזבזים זמן וסובלים לחינם.

אני לא מתיימר להתערב באבחון של הרופא (למרות שדי ברור לי שהאינטרס שלו הוא קודם לחסוך לקופה) אבל אני כן הולך לקבל דעה נוספת (רופא פרטי).

אני כן שואף לקבל בדיקת MRI היות ומניסיון עבר זו הבדיקה היחידה שהצליחה לאבחן בצורה מדוייקת מה שקורה בעמוד השדרה. נכון יש גם CT, אבל עברתי אותה כבר כמה פעמים בעבר ומבחינתי לא מתכוון יותר לעבור אותה.

מעבר לזה אני מתחיל שבוע הבא פיזיותרפיה, אבל אני גם ככה עשיתי תרגילים שהומלצו לי ע"י פיזיותרפית.

חברים תודה על התגובות.

אני עכשיו בהפסקה כוללת מאימונים (כבר שבוע), הכאב חזר (אני על משככי כאבים) והמוגבלות גברה.

אחרי שקראתי מספר מאמרים בנושא, בכולם המסקנה היא שכשמדובר בגב צריך לעשות אבחון נכון ולא להסתמך על ניחושים וסטטיסטיקה אחרת סתם מבזבזים זמן וסובלים לחינם.

אני לא מתיימר להתערב באבחון של הרופא (למרות שדי ברור לי שהאינטרס שלו הוא קודם לחסוך לקופה) אבל אני כן הולך לקבל דעה נוספת (רופא פרטי).

אני כן שואף לקבל בדיקת MRI היות ומניסיון עבר זו הבדיקה היחידה שהצליחה לאבחן בצורה מדוייקת מה שקורה בעמוד השדרה. נכון יש גם CT, אבל עברתי אותה כבר כמה פעמים בעבר ומבחינתי לא מתכוון יותר לעבור אותה.

מעבר לזה אני מתחיל שבוע הבא פיזיותרפיה, אבל אני גם ככה עשיתי תרגילים שהומלצו לי ע"י פיזיותרפית.

ראשית , בהצלחה והחלמה מהירה!
שנית , אם תוכל לקשר כאן למאמרים שקראת , אני מאוד אשמח. כי אני מטיל ספק רב במהימנותם.

תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית