הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צבא ורגל שבורה

TheHulk

משתמש פעיל
806
49
נק' מוניטין:
849
806
49
התגייסתי לפני חודש לצבא, טירונות 03.
לפני שהתגייסתי התחילו לי שברי מאמץ בשתי הרגליים.
עכשיו, בגלל שלא הפסקתי לרוץ ולא הוצאתי פטורים, המצב
ממש התדרדר ועכשיו אני לא יכול ללכת בלי קביים.

אני כרגע עם פטור רק"מ, פטור מסחיבת מסעות כבדים (10%) ופטור ישיבה.
בעוד שבועיים אמורה להיות לי בדיקה אצל מפקדת המרפאה ואם אני לא יעבור
אז ידיחו אותי מהמסלול.

מה אני יכול לעשות כדי לשפר את המצב? האם לצרוך תוסף תזונה של סידן יעזור?
לשים קרח אולי לפני הבדיקה?

אני ממש לא רוצה לצאת מהמסלול, אז כל הצעה לפטורים, בדיקות או משהו שיעזור תתקבל
בברכה

אתה לא כשיר להיות לוחם ידידי. חבל על העודף מוטיבציה שלך. הוא יפגע בך.
לך, תעשה שירות עורפי משמעותי, וסע לשלום. גם ככה אחרי ה3-4 (אם תחליט לצאת לקצונה או לחתום קבע) שנים שתתרום בצבא,
אף אחד לא יזכור אותך.

• פותח/ת השרשור
אתה לא כשיר להיות לוחם ידידי. חבל על העודף מוטיבציה שלך. הוא יפגע בך.
לך, תעשה שירות עורפי משמעותי, וסע לשלום. גם ככה אחרי ה3-4 (אם תחליט לצאת לקצונה או לחתום קבע) שנים שתתרום בצבא,
אף אחד לא יזכור אותך.

נגיד ואני אחליט להמשיך, מה הכי גרוע שיכול לקרות? יש איזה סכנה לנזק תמידי?
ולפי הרופא בבדיקה האחרונה השברי מאמץ הדרגה קשה מאוד.

יש אפשרות כזו של להתגייס למחזור הבא?
זה קורה?

נגיד ואני אחליט להמשיך, מה הכי גרוע שיכול לקרות? יש איזה סכנה לנזק תמידי?
ולפי הרופא בבדיקה האחרונה השברי מאמץ הדרגה קשה מאוד.
יש אפשרות כזו של להתגייס למחזור הבא?
זה קורה?

שוב אני מסביר לך, אתה לא כשיר. אתה סתם פוגע בעצמך וחבל.
עודף מוטיבציה כמו שלך נגמר בדרך כלל, בפציעות בלתי הפיכות.

כן אתה יכול להיות ממתין ולהמשיך במחזור גיוס הבא, זה אפשרי וקיים. תנצל את החודשים האלה לשיקום, קרח כל שעה שעתיים למשך 20 דקות לפחות, עיסויים עם פואם רולר, מתיחות, וכמובן תאכל הרבה סידן(עם חשיפה לשמש). אחרי שהכאבים יתחילו לפוג ותוכל ללכת רגיל, תחזק את כל השרירים והמייצבים דחוף ובצורה הכי אפקטיבית. תקנה מדרסים אם יש לך פלטפוס, אחרת לעולם לא תפתור את זה..

אם אתה עכשיו על קביים גם בעוד ארבעה חודשים לא תוכל לעשות טירונות קרבית.
אם זה מאד מאד חשוב לך תבקש דחיית שירות. או שתהיה בתפקיד אצל מפקד שיבטיח לך לשחרר אותך למסלול כשתבריא.
אם אתה בחיל שמוציא לחובשים ואז יורדים מחזור, אולי זאת אפשרות.
החלמה מהירה.

• פותח/ת השרשור
כן אתה יכול להיות ממתין ולהמשיך במחזור גיוס הבא, זה אפשרי וקיים. תנצל את החודשים האלה לשיקום, קרח כל שעה שעתיים למשך 20 דקות לפחות, עיסויים עם פואם רולר, מתיחות, וכמובן תאכל הרבה סידן(עם חשיפה לשמש). אחרי שהכאבים יתחילו לפוג ותוכל ללכת רגיל, תחזק את כל השרירים והמייצבים דחוף ובצורה הכי אפקטיבית. תקנה מדרסים אם יש לך פלטפוס, אחרת לעולם לא תפתור את זה..
דברים כאלה יכולים לעזור? אחרי הכל זה עצם, לא שריר תפוס..

אם אתה עכשיו על קביים גם בעוד ארבעה חודשים לא תוכל לעשות טירונות קרבית.
אם זה מאד מאד חשוב לך תבקש דחיית שירות. או שתהיה בתפקיד אצל מפקד שיבטיח לך לשחרר אותך למסלול כשתבריא.
אם אתה בחיל שמוציא לחובשים ואז יורדים מחזור, אולי זאת אפשרות.
החלמה מהירה.
נגיד ואני יפול מהמסלול, יש סיכוי להמשיך להתמיין למסלולים אחרים?
או שסביר להניח שפשוט יזרקו אותי לגוב?
חיל התקשוב אם זה משנה

נגיד ואני יפול מהמסלול, יש סיכוי להמשיך להתמיין למסלולים אחרים?
או שסביר להניח שפשוט יזרקו אותי לגוב?
חיל התקשוב אם זה משנה

אני כבר הרבה זמן לא חייל. בטח יש פה חבר'ה שיודעים איך זה הולך היום.
אצלי הוא שמים חיילים שלא מסיימים מסלול בתפקידים בפלוגות המפקדה בגדודים. קשר/חובשים/מודיעין.

לא מבין למה ככה מבאסים אותך.
בוא אני אסביר לך מה זה שברי מאמץ ואולי תסיק לבד את המסקנות - שברי מאמץ נגרמים ממאמץ יתר שהגוף לא מספיק להתאושש ממנו, יש שברים מיקרוסקופים בעצמות (מה שלרוב תקין) וכל פעם שאתה רץ ולא מספיק להתאושש - זה מחמיר. מה שניתן לעשות זה לנוח. נטו. אם תמשיך אתה תחמיר את זה ואם תגיע למצב של שבר אמיתי - זה מאוד מאוד מאוד חמור וזה שבר שמאוד קשה לאחות אותו. אתה חייב לנוח בין אם אתה רוצה להשאר קרבי וגם אם אתה לא. בלי ריצות לתקופה ארוכה.

אם אתה מאוד רוצה להשאר קרבי הייתי ממליץ לרדת מחזור אחרי מנוחה ארוכה, תבקש מהרופא תקופת שיקום בבית, במיטה על מנת שתוכל לחזור כשיר. מנסיון גם עם פטורים במיוחד שיש מוטיבציה - אתה לא באמת מתאושש. לא ישנים כמו שצריך וכו'.

• פותח/ת השרשור
לא מבין למה ככה מבאסים אותך.
בוא אני אסביר לך מה זה שברי מאמץ ואולי תסיק לבד את המסקנות - שברי מאמץ נגרמים ממאמץ יתר שהגוף לא מספיק להתאושש ממנו, יש שברים מיקרוסקופים בעצמות (מה שלרוב תקין) וכל פעם שאתה רץ ולא מספיק להתאושש - זה מחמיר. מה שניתן לעשות זה לנוח. נטו. אם תמשיך אתה תחמיר את זה ואם תגיע למצב של שבר אמיתי - זה מאוד מאוד מאוד חמור וזה שבר שמאוד קשה לאחות אותו. אתה חייב לנוח בין אם אתה רוצה להשאר קרבי וגם אם אתה לא. בלי ריצות לתקופה ארוכה.

אם אתה מאוד רוצה להשאר קרבי הייתי ממליץ לרדת מחזור אחרי מנוחה ארוכה, תבקש מהרופא תקופת שיקום בבית, במיטה על מנת שתוכל לחזור כשיר. מנסיון גם עם פטורים במיוחד שיש מוטיבציה - אתה לא באמת מתאושש. לא ישנים כמו שצריך וכו'.

אם אני ארד מחזור זה אומר שאני אצטרך להתחיל את הטירונות מההתחלה?
הפז"מ ידפוק בזמן הזה?
הפז"מ יתאפס?

איך כל זה עובד? זה בעצם יהיה על תקן רה"מ 2?

תודה לכולם על העזרה

אתה יכול לרדת לגו'ב ואחרי שתחלים אתה יכול להגיש טופס 55 ולבקש לעבור לקרבי (שריון,תותחנים,פלח"צ וכו').
זאת כל עוד הפז"מ שלך לא מעבר לשנה.
יכול להיות שיעשו לך קצת בעיות, אבל כעיקרון אם תתעקש יעבירו אותך לעשות מסלול מחדש עם מחזורים חדשים יותר.
היה לי אחד כזה בפלוגה שהתגייס באוג' 08 לטכני של חיל האוויר ולאחר שנה עשה מסלול 03 יחד עם אוג' 09 של חת"ם.

אתה יכול לרדת לגו'ב ואחרי שתחלים אתה יכול להגיש טופס 55 ולבקש לעבור לקרבי (שריון,תותחנים,פלח"צ וכו').
זאת כל עוד הפז"מ שלך לא מעבר לשנה.
יכול להיות שיעשו לך קצת בעיות, אבל כעיקרון אם תתעקש יעבירו אותך לעשות מסלול מחדש עם מחזורים חדשים יותר.
היה לי אחד כזה בפלוגה שהתגייס באוג' 08 לטכני של חיל האוויר ולאחר שנה עשה מסלול 03 יחד עם אוג' 09 של חת"ם.

במצב כזה אף אחד לא יכול להבטיח לו שהוא יחזור לתקן לוחם.

התגייסתי לפני חודש לצבא, טירונות 03.
לפני שהתגייסתי התחילו לי שברי מאמץ בשתי הרגליים.
עכשיו, בגלל שלא הפסקתי לרוץ ולא הוצאתי פטורים, המצב
ממש התדרדר ועכשיו אני לא יכול ללכת בלי קביים.

אני כרגע עם פטור רק"מ, פטור מסחיבת מסעות כבדים (10%) ופטור ישיבה.
בעוד שבועיים אמורה להיות לי בדיקה אצל מפקדת המרפאה ואם אני לא יעבור
אז ידיחו אותי מהמסלול.

מה אני יכול לעשות כדי לשפר את המצב? האם לצרוך תוסף תזונה של סידן יעזור?
לשים קרח אולי לפני הבדיקה?

אני ממש לא רוצה לצאת מהמסלול, אז כל הצעה לפטורים, בדיקות או משהו שיעזור תתקבל
בברכה

כמה שאלות :
- איך הגעת למצב של שברי מאמץ לפני הגיוס?
- מתי עשית רנטגן אחרון?
- האם יש לך מחלות רקע כלשהן (אתה לא חייב לפרט)?

בכל אופן , מבחינה רפואית , כמו שכבר הזכירו כאן , הדבר הכי טוב שאפשר לעשות כרגע זה לנוח כמה שיותר (מינימום של עומס על הרגל) ולצרוך כמות מספקת של סידן וויטמין D . קרח יכול לעזור רק לכאב (לא להחלמה) ועיסויים למיניהם מיותר.
הסיכון בהמשך פעילות עם שבר מאמץ הוא גבוה ויכול להוביל לשבר מלא של העצם (ששם משך ההחלמה ארוך הרבה יותר והסיכון לסיבוכים משמעותית גבוה יותר)

אני אומר לך בתור תותחן לשעבר שהגיעו לגדוד ולסוללה שלי בסביבות ה10 לוחמים שהתחילו את השירות שלהם כגובניקים.
יש הבדל משמעותי בין לוחם שהחל את השירות כג'ובניק (מישהו שלא הגיע לשירות כלוחם עקב בעיה רישומית, בנים יחידים, אנשים עם בעיות אסטמה קלות שנפתרו מזמן וכו') לבין כאלו שחווים פציעה מסויימת לפני או בזמן תחילת השירות שלהם.
תהיה בטוח שהצבא לא כל כך ממהר להחזיר את החברה האלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית