הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צבא ורגל שבורה

יש הבדל משמעותי בין לוחם שהחל את השירות כג'ובניק (מישהו שלא הגיע לשירות כלוחם עקב בעיה רישומית, בנים יחידים, אנשים עם בעיות אסטמה קלות שנפתרו מזמן וכו') לבין כאלו שחווים פציעה מסויימת לפני או בזמן תחילת השירות שלהם.
תהיה בטוח שהצבא לא כל כך ממהר להחזיר את החברה האלו.
שריון ותותחנים יחטפו אנשים בלי רגל חח

יש הבדל משמעותי בין לוחם שהחל את השירות כג'ובניק (מישהו שלא הגיע לשירות כלוחם עקב בעיה רישומית, בנים יחידים, אנשים עם בעיות אסטמה קלות שנפתרו מזמן וכו') לבין כאלו שחווים פציעה מסויימת לפני או בזמן תחילת השירות שלהם.
תהיה בטוח שהצבא לא כל כך ממהר להחזיר את החברה האלו.

אתה צודק אבל, בסוללה שלי קרה מקרה די דומה לזה וחייל עבר אלינו.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לרדת לגו'ב ואחרי שתחלים אתה יכול להגיש טופס 55 ולבקש לעבור לקרבי (שריון,תותחנים,פלח"צ וכו').
זאת כל עוד הפז"מ שלך לא מעבר לשנה.
יכול להיות שיעשו לך קצת בעיות, אבל כעיקרון אם תתעקש יעבירו אותך לעשות מסלול מחדש עם מחזורים חדשים יותר.
היה לי אחד כזה בפלוגה שהתגייס באוג' 08 לטכני של חיל האוויר ולאחר שנה עשה מסלול 03 יחד עם אוג' 09 של חת"ם.
זה נשמע כמו אחלה אופציה, אני צריך לבדוק את זה

לאן התגייסת?
לוחם בל.א בחיל התקשוב

כמה שאלות :
- איך הגעת למצב של שברי מאמץ לפני הגיוס? התאמנתי לקראת הגיוס לאופן מוגזם וטיפשי ומאז לא הפסקתי פעילות אז זה רק החמיר
- מתי עשית רנטגן אחרון? לא עשיתי רנטגן. עשיתי מיפוי עצם לפני חודש וחצי והתוצאות היו שברי מאמץ בדרגה בינונית, אבל אחרי שהרופא ראה את המצב הכללי שלי (בשבוע האחרון) הוא אמר שזה כבר הרבה מעבר לשברי מאמץ בדרגה בינונית. (הרגל אדומה ונפוחה). הבנתי שאי אפשר לעשות יותר ממיופי עצם אחד בשנה, אז אי אפשר ממש לדעת את המצב הנוכחי. את המיפוי עשיתי עוד באזרחות.
- האם יש לך מחלות רקע כלשהן (אתה לא חייב לפרט)? לא

בכל אופן , מבחינה רפואית , כמו שכבר הזכירו כאן , הדבר הכי טוב שאפשר לעשות כרגע זה לנוח כמה שיותר (מינימום של עומס על הרגל) ולצרוך כמות מספקת של סידן וויטמין D . קרח יכול לעזור רק לכאב (לא להחלמה) ועיסויים למיניהם מיותר.
הסיכון בהמשך פעילות עם שבר מאמץ הוא גבוה ויכול להוביל לשבר מלא של העצם (ששם משך ההחלמה ארוך הרבה יותר והסיכון לסיבוכים משמעותית גבוה יותר)

תודה על העזרה.
אנחנו לא מקבלים הרבה מוצרי חלב בבסיס ( או אוכל בכללי, אבל זה משהו אחר) אז אני לא רואה
ממש מאיפה אפשר להשיג סידן. איך אפשר לתסף עם סידן? יש צורך לעשות בדיקות דם לפני?

קרח יכול להוריד נפיחות לקראת הבדיקה של מפקדת המרפאה? (כי אני ממש רוצה לעבור את הבדיקה)

תודה לכולם על התשובות המהירות

אתה חייב להוציא לך מהראש של לנסות להיות בריא ולעבור את הבדיקה, אתה חייב מנוחה מנסיון זה הדבר היחיד שמרפא שברי מאמץ, תפנים שהסיבה שיש לך את השברי מאמץ זה הראש בקיר שלך (שמאוד מעודדים בקרבי) אם תמשיך עם זה יקרה לך משו יותר גרוע ולא תוכל לחזור לקרבי באופן סופי.

כן הפז"ם דופק כל עוד אתה לא נפקד/עריק/בכלא.

זה נשמע כמו אחלה אופציה, אני צריך לבדוק את זה

לוחם בל.א בחיל התקשוב

תודה על העזרה.
אנחנו לא מקבלים הרבה מוצרי חלב בבסיס ( או אוכל בכללי, אבל זה משהו אחר) אז אני לא רואה
ממש מאיפה אפשר להשיג סידן. איך אפשר לתסף עם סידן? יש צורך לעשות בדיקות דם לפני?

קרח יכול להוריד נפיחות לקראת הבדיקה של מפקדת המרפאה? (כי אני ממש רוצה לעבור את הבדיקה)

תודה לכולם על התשובות המהירות

הרגליים שלך אדומות ונפוחות?! אתה מבין את חומרת הפציעה שלך , כן? כי זה לא נראה ככה.
מה קורה אם אתה "עובר" את הבדיקה (ולפי מה שאתה מתאר , הסיכוי שתעבור אותה , על אף איכות הרפואה הצבאית , הוא נמוך)? תחזור לפעילות ? אתה מודע לנזק שיכול להיגרם?

בתור אדם שעבר שירות צבאי כלוחם , חובש בפלוגה וחובש של טירונים בתותחנים (03) , אני יכול לומר לך שבעוד כמה שנים אחרי שתשתחרר ותגיע לעולם האמיתי , אתה תבין כמה ה"רעל" הזה שיש לך עכשיו הוא טיפשי ומיותר.

מה שחשוב כרגע זה הבריאות שלך , ולא הטירונות.
לא יודע , אולי ראית יותר מדי סרטוני מוטיבציה של "אני אלחם ולא אוותר והכל יהיה אחלה בחלה" , אבל זה לרוב לא עובד ככה במציאות.

מאוד ממליץ לך לנוח ולקבל טיפול. לפי מה שאתה מתאר , מדובר בלפחות 3-4 חודשים ללא פעילות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה חייב להוציא לך מהראש של לנסות להיות בריא ולעבור את הבדיקה, אתה חייב מנוחה מנסיון זה הדבר היחיד שמרפא שברי מאמץ, תפנים שהסיבה שיש לך את השברי מאמץ זה הראש בקיר שלך (שמאוד מעודדים בקרבי) אם תמשיך עם זה יקרה לך משו יותר גרוע ולא תוכל לחזור לקרבי באופן סופי.

כן הפז"ם דופק כל עוד אתה לא נפקד/עריק/בכלא.

הרגליים שלך אדומות ונפוחות?! אתה מבין את חומרת הפציעה שלך , כן? כי זה לא נראה ככה.
מה קורה אם אתה "עובר" את הבדיקה (ולפי מה שאתה מתאר , הסיכוי שתעבור אותה , על אף איכות הרפואה הצבאית , הוא נמוך)? תחזור לפעילות ? אתה מודע לנזק שיכול להיגרם?

בתור אדם שעבר שירות צבאי כלוחם , חובש בפלוגה וחובש של טירונים בתותחנים (03) , אני יכול לומר לך שבעוד כמה שנים אחרי שתשתחרר ותגיע לעולם האמיתי , אתה תבין כמה ה"רעל" הזה שיש לך עכשיו הוא טיפשי ומיותר.

מה שחשוב כרגע זה הבריאות שלך , ולא הטירונות.
לא יודע , אולי ראית יותר מדי סרטוני מוטיבציה של "אני אלחם ולא אוותר והכל יהיה אחלה בחלה" , אבל זה לרוב לא עובד ככה במציאות.

מאוד ממליץ לך לנוח וקבל טיפול. לפי מה שאתה מתאר , מדובר בלפחות 3-4 חודשים ללא פעילות.

אני ממש לא איזה מורעל שרוצה להקריב את הבריאות שלו "בשביל המדינה".

אני פשוט נמצא במסלול שאני ממש רוצה, עם ת"ש מעולים שיכול גם לסדר אותי לעתיד.

ברגע שאני יעבור את הטירונות הבעיה נפתרה, כי אחרי הטירונות אני מתחיל קורס של חצי שנה
שרובו תוכן לימודי. זה יתן לי מספיק זמן להחלים. אבל כרגע אני לא רואה איך אני מצליח לעבור את הטירונות הזאת.

אני ממש לא איזה מורעל שרוצה להקריב את הבריאות שלו "בשביל המדינה".

אני פשוט נמצא במסלול שאני ממש רוצה, עם ת"ש מעולים שיכול גם לסדר אותי לעתיד.

ברגע שאני יעבור את הטירונות הבעיה נפתרה, כי אחרי הטירונות אני מתחיל קורס של חצי שנה
שרובו תוכן לימודי. זה יתן לי מספיק זמן להחלים. אבל כרגע אני לא רואה איך אני מצליח לעבור את הטירונות הזאת.

באיזה מסלול מדובר? אלא אם אתה מעדיף שלא לומר.
בכל אופן , אתה צריך לשבת לשיחה רצינית עם המפקדים שלך ולהסביר להם את המצב.
להחלים משבר מאמץ בדרגה שאתה מתאר ולהשלים טירונות 03 במקביל יהיה למעשה בלתי אפשרי בשלב הזה.

• פותח/ת השרשור
באיזה מסלול מדובר? אלא אם אתה מעדיף שלא לומר.
בכל אופן , אתה צריך לשבת לשיחה רצינית עם המפקדים שלך ולהסביר להם את המצב.
להחלים משבר מאמץ בדרגה שאתה מתאר ולהשלים טירונות 03 במקביל יהיה למעשה בלתי אפשרי בשלב הזה.
לוחם בלוחמה אלקטרונית בחיל התקשוב.
הסברתי להם את המצב, סיכמנו על זה שאני אעשה אימוני כוח במקום אימונים אירוביים ועוד על מיני דברים.
הבעיה היא שעליתי לוועדת אי הסמכה וכאן נכנסת מפקדת הבט"ר שלא מוכנה לקחת סיכון, אז היא קבעה
לי את הבדיקה עם מפקדת המרפאה. כרגע אני בטירונות על תנאי.

בעיה נוספת, יום ראשון יש לנו שבוע שדאות. המצב ממש בזבל 🆘

תפסיק את ההשתתפות שלך במחזור הזה, תיהיה כמה חודשים בתפקיד שלא בדיוק תעשה בו משו , תן מנוחה מוחלטת של חודשיים שלוש מריצה ותעשה בזמן הזה תרגילי סיבולת לשרירים שעוטפים את השוק, תחזק תאומים , תחזק את השוקה הקידמית בעזרת הליכת ברווז (הליכה רק על העקבים ושאר הרגל כלפי מעלה (באוויר),תשים קרח על האיזור פעמיים ביום,תיקח כדורי סידן , ככה תמשיך כל המנוחה מריצה ואז תחזור לשלוש ריצות בשבוע בסרגל מאמצים הדוק, תתחיל בהליכה של 10 דקות לפני כל ריצה ובריצה הראשונה תרוץ 300 מטר , ריצה שניה 600 מטר וכן הלאה ..בהצלחה

אני לא ממש קשור, ואני מצטער שאני לא יכול לעזור יותר.
איך הגעת לתפקיד? פרוטקציות?

יש עוד תפקידים עם ת"ש טוב.
אני יכול להבין אותך יש לי חבר שהיה אמור להתגייס למודיעין שדה וביום של הגיוס הודיעו לו שהוא הולך לתותחנים. הוא אשכרה אמר לי את המשפט "'קשה יש רק בלחם". בסופו של דבר הוא הוריד פרופיל בגלל בעיות בריאותיות והלך לג'וב בצריפין ואני חושב שבדיעבד הוא לא מצטער.
זה לא מקרה נדיר. הרבה אנשים מורעלים והרבה מהם בסוף בגלל בעיה כלשהיא מגיעים ליחידות ג'וב. הם יספרו לך שזה לא מבחירה כי ככה הגורל קבע וככה יצא. אבל בפנים בלב הם יודעים שזאת הייתה החלטה טובה.
מה שאני אומר שכל הרעל הזה מבוסס על פנטזיות של מה זה צבא ומה זה שירות קרבי. לרוב שירות קרבי זה לא מש שמדמיינים ורמבואים ומלחמות בויאטנם יש בסרטים. הייתי מוריד פרופיל, והולך לג'וב קרוב לבית.
אם יש לך פרוטקציות כנראה שתוכל לקבל עוד תפקיד טוב אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית