הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בחירת % שומן באוכל

• פותח/ת השרשור G.Pas
  • פורסם בתאריך

G.Pas

משתמש פעיל
406
64
נק' מוניטין:
260
406
64
אהלן,
אתחיל עם נתונים עדכניים -

בחיטוב כרגע, 82 ק"ג, 1.82, RMR 2265

ערכים -
2160 קלוריות
173.5 גרם חלבון מלא
(53.2 גרם חלבון לא מלא)
151.5 גרם פחמימה
70 גרם שומן

לשאלתי -
התפריט שלי כולל מוצרים כמו גבינה 5% או קוטג' 3% וכו'.
לצורך השאלה נתמקד בקוטג' שבתפריט -
אני אוכל 3 קופסאות קוטג' בכל יום,
ולפעמים כשאני עושה קניות אני יכול לקנות לדוגמה קוטג' 1% במקום ה-3%,
ואם אני קונה 1% במקום ה-3% זה מסתכם בכ-90 קלוריות פחות מבדרך כלל
(משום שבקוטג' 3% יש 187.5 קלוריות ולקוטג' 1% יש 150 קלוריות ואני אוכל 3 קופסאות).
השאלה שלי היא - אמנם זה מוריד לי 90 קלוריות שזה נחמד, אבל האם יש בעיה לוותר
על 15 גרם שומן בתפריט? (15 גרם שומן זה ההבדל בין 3 קופסאות 3% ל-3 קופסאות של 1%)
*ומה יהיו ההבדלים בין אם אני אחליף מ-3% ל-1% פעמיים-שלוש בשבוע לבין 5-6 פעמים בשבוע.

**תתיחסו גם ל-15 גרם שומן במקרה הנ"ל,
וגם להאם יכולה להיות בעיה עם החלפת מוצר מ-5% ל-3% או ל-1%.

המון תודה מראש על העזרה !

לדעתי קוטג' 1% זה זבל..אין בזה כלום

תאכל את ה 3%-5% ותשחק עליהם - אם אתה רוצה לקצץ משהו תוריד 90 קלוריות מפחמימות

אתה בגרעון של 100 קלוריות, אתה עושה גם אירובי בנוסף? כי זה קצת מדי
אם אתה מחפש לקצץ בקלוריות תעשה את זה דרך הפחמימות ולא דרך השומנים... שים לב גם שאתה אוכל שומנים בלתי רווים כמו טחינה, זיתים, חמאת בוטנים

• פותח/ת השרשור
עושה אירובי, יורד במשקל ואוכל טחינה, אבל בואו נתעלם מזה כרגע.
הנקודה שלי היא לא שאני צריך לקצץ בקלוריות, פשוט אם יש לי אופצייה לאכול 1% זה מגדיל לי את הגירעון בלי שאני בכלל מרגיש אז זה נחמד.
אז השאלה שלי היא האם השומן שאני מחסיר מהקוטג' בימים שאני אוכל 1% יכול להשפיע מבחינת ירידה במשקל/בריאות או כל בחינה אחרת?
@shahar18
לדעתי קוטג' 1% זה זבל..אין בזה כלום

תאכל את ה 3%-5% ותשחק עליהם - אם אתה רוצה לקצץ משהו תוריד 90 קלוריות מפחמימות

אתה בגרעון של 100 קלוריות, אתה עושה גם אירובי בנוסף? כי זה קצת מדי
אם אתה מחפש לקצץ בקלוריות תעשה את זה דרך הפחמימות ולא דרך השומנים... שים לב גם שאתה אוכל שומנים בלתי רווים כמו טחינה, זיתים, חמאת בוטנים

נערך לאחרונה:
עושה אירובי, יורד במשקל ואוכל טחינה, אבל בואו נתעלם מזה כרגע.
הנקודה שלי היא לא שאני צריך לקצץ בקלוריות, פשוט אם יש לי אופצייה לאכול 1% זה מגדיל לי את הגירעון בלי שאני בכלל מרגיש אז זה נחמד.
אז השאלה שלי היא האם השומן שאני מחסיר מהקוטג' בימים שאני אוכל 1% יכול להשפיע מבחינת ירידה במשקל/בריאות או כל בחינה אחרת?
@shahar18
כתבתי, עדיף שהקיצוץ יעשה על חשבון פחמימות ולא שומנים. ה-70 גרם שאתה צורך חשובים מאוד, לא כדאי להוריד את זה, אתה יכול לאכול קוטג' עם אחוז שומן נמוך יותר אבל תשלים את זה בכף חמאת בוטנים או טחינה למשל.

• פותח/ת השרשור
כתבתי, עדיף שהקיצוץ יעשה על חשבון פחמימות ולא שומנים. ה-70 גרם שאתה צורך חשובים מאוד, לא כדאי להוריד את זה, אתה יכול לאכול קוטג' עם אחוז שומן נמוך יותר אבל תשלים את זה בכף חמאת בוטנים או טחינה למשל.

המון תודה! 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית