הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקוואט לביקורת (פציעה)

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
אני כבר כמה חודשים טובים עובד על סקוואט קל עם הרבה חזרות ובלי טווח תנועה מלא.
בשבוע האחרון הרחבתי את הפיסוק (עקבים ברוחב כתפיים והכפות רגליים פונות הצידה, אולי אפילו יותר מ30 מעלות, אני לא סגור).
ועכשיו העלתי סרטון של 80 קילו בשביל לראות אם כדאי לי להמשיך ככה, אז מה אתם אומרים על הטכניקה?
בפיסוק צר יותר אני לא מצליח לרדת עמוק מספיק מבלי ליפול קדימה.

@Beast and cheat @incin @moo @MikeRozner @obzion @SmokingSnake
אני אשמח אם אחד ממכם יוכל לתת לי ביקורת על הסקוואט 😃

אני כבר כמה חודשים טובים עובד על סקוואט קל עם הרבה חזרות ובלי טווח תנועה מלא.
בשבוע האחרון הרחבתי את הפיסוק (עקבים ברוחב כתפיים והכפות רגליים פונות הצידה, אולי אפילו יותר מ30 מעלות, אני לא סגור).
ועכשיו העלתי סרטון של 80 קילו בשביל לראות אם כדאי לי להמשיך ככה, אז מה אתם אומרים על הטכניקה?
בפיסוק צר יותר אני לא מצליח לרדת עמוק מספיק מבלי ליפול קדימה.

@Beast and cheat @incin @moo @MikeRozner @obzion @SmokingSnake
אני אשמח אם אחד ממכם יוכל לתת לי ביקורת על הסקוואט 😃

על פניו נראה בסדר אבל מצחיק שאתה שואל על תנועה של הרגליים ומצלם רק אגן.

• פותח/ת השרשור
על פניו נראה בסדר אבל מצחיק שאתה שואל על תנועה של הרגליים ומצלם רק אגן.
האגן זה האיזור הפגוע אצלי, כל עוד התנועה באגן היא טובה אז מבחינתי זה בסדר.
לא אכפת לי לקרוא לזה סומו סקוואט במקרה הגרוע ביותר (ציניות כן?), פשוט כשאני עם רגליים בפיסוק צר יותר אז אני לא יכול לרדת עמוק ואז נוצר לי עומס על האגן והגב תחתון וזה מעורר את הכאבים שלי.
אני מאמין שהרוחב הוא טיפה יותר מהרוחב כתפיים והזווית של הרגליים היא 30-40 מעלות.

איזה סקוואט אתה מנסה לעשות ? LB HB ?
צלם מרחוק שהמוטות בטחון לא מסתירים, אם זה משקל קל צא מהראק בכלל שנראה (אל תעבוד בחוץ כי זה לא בטיחותי אבל לצורך הביקורת צא פעם אחת בחוץ, ושים מישהו שישמור שלא יעברו ליידך)

• פותח/ת השרשור
איזה סקוואט אתה מנסה לעשות ? LB HB ?
צלם מרחוק שהמוטות בטחון לא מסתירים, אם זה משקל קל צא מהראק בכלל שנראה (אל תעבוד בחוץ כי זה לא בטיחותי אבל לצורך הביקורת צא פעם אחת בחוץ, ושים מישהו שישמור שלא יעברו ליידך)
Lb

תודה

אתה נותן לברכיים שלך לגלוש קדימה מדי ואתה יושב למטה
תוציא אותם קצת קדימה ואז תשב אחורה לאט (הברך הופכת לציר ואסור לה להמשיך לצאת קדימה אחרי שקיבעת אותה בתחילת הסקוואט)

• פותח/ת השרשור
תוציא אותם קצת קדימה ואז תשב אחורה לאט (הברך הופכת לציר ואסור לה להמשיך לצאת קדימה אחרי שקיבעת אותה בתחילת הסקוואט)
קודם תנועה של הברכיים, אחרי זה "עצירה" של הברכיים ורק אז לרדת עם התחת?

בדיוק, ואתה צריך לעצור אותה יותר אחורה ממה שאתה עושה, ולשבת אחורה, הגב שלך זקוף מדי (כמובן לשמור על חזה למעלה אבל כל הגב יותר באלכסון) התמונה מימין זה LB
images

רן שלום, קוראים לי חן, התאמנתי אצלך פעמיים-שלוש ואחרי זה הייתי בליווי אינטרנטי כמה חודשים איתך. (שחקן כדורסל).

אמרת לי את הטיפ הנ״ל פעמים רבות ואני מוצא אותו קשה עד בלתי אפשרי להבנה לאנשים חסרי ניסיון (כמו שהייתי). כמובן שעכשיו אני מבין אותו והוא נכון אבל הרשה לי להציע לך ניסוח שונה:

״שב הכי אחורה שאתה יכול כשאתה לא נלחם בברך עם ההמסטרינג ונותן לה להגיע בדיוק למקום שהיא רוצה. ״

מניסיוני, עם מחשבה כזו הברך לא גולשת ומשמשת כציר כמו שאתה מתאר.

שהיא לא תגיע רק לעמוד הבא ביוטיוב
אתה כן צריך לעצור אותן ולדחוף אותן לצדדים

שהיא לא תגיע רק לעמוד הבא ביוטיוב
אתה כן צריך לעצור אותן ולדחוף אותן לצדדים

לא הבנתי

אם אתה מדבר על הסקוואט שלי מהפוסט שנתת לי מוניטין זה אחרי שלא ביצעתי את התרגיל חודשיים וניסיתי לסגור 100 שבדיעבד לא יכולתי להרים אז הטכניקה שם לא טובה. להפנות אותך לסרטונים אחרים שלי? http://www.lbs.co.il/threads/46321/

לא דיברתי על זה
אני אומר שההערה שלך לא נכונה כי אם לא תתנגד לגלישה של הברך עם ההמסטרינג הברך תגלוש
אתה לא נותן לה לגלוש לאיפה שנח לך, כי אם יהיה לך נח שהיא תגלוש חצי מטר קדימה ? זה לא יהיה סקוואט טוב

כשאתה יושב הכי אחורה שאתה יכול, הברך וזווית הגב מגיעים בדיוק למקום הרצוי (אם אתה לא מתנגד להם). איך זה יתכן? האם זהו נס? ממש לא. כי סקוואט זו תנועה טבעית. לא סתם ילדים קטנים עושים סקוואט מושלם כשהם מתכופפים כי כפות הרגליים שלהם עדיין לא מספיק חזקות בשביל שהם יתכופפו עם כפות רגליים בפוינט (כמו אדם מבוגר סטנדרטי).
אבל התנועה הטבעית עדיין טבועה לנו במוח והיא גם מותאמת באופן מושלם לשלד שלנו. לכן אני מתנגד להפיכת הטכניקה בסקוואט למדע אטום. זה מקור הבעיה לדעתי. וכן, יש לי ניסיון, עם שלושה חברים שלימדתי אותם לעשות סקוואט נכון ב5 דקות בעזרת העקרון הפשוט הזה.
אנשים כאן באתר מנסים לסתום חור באוניה ופותחים חור אחר בלופים כשהכל תלוי בהבנת עקרון פשוט זה. (לפחות בחצי הראשון של התנועה, החצי השני מעט יותר מורכב, אבל כמובן שאי אפשר לייצר הייפ דרייב ראוי לפני שהגעת לפוזיציה הנכונה בבור וקיבעת ברכיים אז מתחיל חייב כדבר ראשון ללמוד להגיע לבור בצורה נכונה לפני שמתעסקים עם ההמשך).

כשאתה יושב הכי אחורה שאתה יכול, הברך וזווית הגב מגיעים בדיוק למקום הרצוי (אם אתה לא מתנגד להם). איך זה יתכן? האם זהו נס? ממש לא. כי סקוואט זו תנועה טבעית. לא סתם ילדים קטנים עושים סקוואט מושלם כשהם מתכופפים כי כפות הרגליים שלהם עדיין לא מספיק חזקות בשביל שהם יתכופפו עם כפות רגליים בפוינט (כמו אדם מבוגר סטנדרטי).
אבל התנועה הטבעית עדיין טבועה לנו במוח והיא גם מותאמת באופן מושלם לשלד שלנו. לכן אני מתנגד להפיכת הטכניקה בסקוואט למדע אטום. זה מקור הבעיה לדעתי. וכן, יש לי ניסיון, עם שלושה חברים שלימדתי אותם לעשות סקוואט נכון ב5 דקות בעזרת העקרון הפשוט הזה.
אנשים כאן באתר מנסים לסתום חור באוניה ופותחים חור אחר בלופים כשהכל תלוי בהבנת עקרון פשוט זה. (לפחות בחצי הראשון של התנועה, החצי השני מעט יותר מורכב, אבל כמובן שאי אפשר לייצר הייפ דרייב ראוי לפני שהגעת לפוזיציה הנכונה בבור וקיבעת ברכיים אז מתחיל חייב כדבר ראשון ללמוד להגיע לבור בצורה נכונה לפני שמתעסקים עם ההמשך).
לצערך ולצער רובנו התנועה והטכניקה כן מורכבת, ואחת הסיבות שמפריחות את הטענה האבולוציונית שלך היא אופן החיים השונה משל ילדים קטנים. תן למתאמן לשבת על כיסא, והוא ישב לך עם סיבוב של האגן וגב לא ישר. לכן תואלץ לתקן את התנועות המינוריות האלה על מנת לשבת בצורה הנכונה. אותו דבר בסקוואט, זה כבר לא טבעי במוח ובשלד, ולכן לא מבוצע נכון.

לצערך ולצער רובנו התנועה והטכניקה כן מורכבת, ואחת הסיבות שמפריחות את הטענה האבולוציונית שלך היא אופן החיים השונה משל ילדים קטנים. תן למתאמן לשבת על כיסא, והוא ישב לך עם סיבוב של האגן וגב לא ישר. לכן תואלץ לתקן את התנועות המינוריות האלה על מנת לשבת בצורה הנכונה. אותו דבר בסקוואט, זה כבר לא טבעי במוח ובשלד, ולכן לא מבוצע נכון.

אתה צודק, צריך ללמוד לשלוט בגב התחתון ובהאמסטרינג אבל מיקום הברכיים זה הבסיס לטעמי, והוא יחסית פשוט וחבל שאנשים כל כך מסתבכים איתו.

• פותח/ת השרשור
לא דיברתי על זה
אני אומר שההערה שלך לא נכונה כי אם לא תתנגד לגלישה של הברך עם ההמסטרינג הברך תגלוש
אתה לא נותן לה לגלוש לאיפה שנח לך, כי אם יהיה לך נח שהיא תגלוש חצי מטר קדימה ? זה לא יהיה סקוואט טוב
אתה צודק, צריך ללמוד לשלוט בגב התחתון ובהאמסטרינג אבל מיקום הברכיים זה הבסיס לטעמי, והוא יחסית פשוט וחבל שאנשים כל כך מסתבכים איתו.

הסקוואט האחרון (בסרטון) עורר לי את הכאבים.
אז אחרי מנוחה עשיתי עם משקל קל.
בתקווה שהצלחתי ליישם את מה שהערתם לי קודם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית