הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רואקוטאן ואבקת חלבון?

• פותח/ת השרשור AlonT
  • פורסם בתאריך

AlonT

משתמש קבוע
1,990
71
נק' מוניטין:
1,964
1,990
71
הרופאת משפחה שלי אסרה עלי בשום אופן להשתמש באבקת חלבון בזמן הטיפול, ובדרך כלל אני לא ממש סומך על דעתם של רופאים בעייני תוספי תזונה..
חיפשתי משהו מסוים על רואקוטאן ואימונים ובמקרה נתקלתי בפוסט שאביעד גם לא ממליץ להשתמש באבקת חלבון עם התרופה כי שניהם מעמיסים על הכבד.
יש אמת בדבר?

אם זה נכון, אז איאפשר בכללי כמויות גדולות של חלבון מן החי ביחד עם התרופה לא? בכל מקרה מעניין מה המומחים פה יגידו על הנושא..

קודם כל תלוי מה המינון של הראוקוטן שאתה לוקח, אבל באמת מעניין מה יגידו פה כי גם אני על ראוקוטן ופותח אבקה חדשה עכשיו.

האמת שלא שמעתי על זה אף פעם.

בעבר, הייתי נוטל את רואקוטן (מינון יחסית גבוה של 60 מ"ג ליום) והייתי מתאמן (פחות עצים, היה לי מאוד קשה להעלות משקלים אז די דרכתי במקום אבל לפחות לא הפסקתי להתאמן) והייתי משתמש באופן יומי באבקת חלבון, לא קרה לי כלום.

בכל מקרה, כל מה שאמרתי זה מניסיון אישי בלבד והייתי מחכה לדעת המומחים באמת.

הרופאת משפחה שלי אסרה עלי בשום אופן להשתמש באבקת חלבון בזמן הטיפול, ובדרך כלל אני לא ממש סומך על דעתם של רופאים בעייני תוספי תזונה..
חיפשתי משהו מסוים על רואקוטאן ואימונים ובמקרה נתקלתי בפוסט שאביעד גם לא ממליץ להשתמש באבקת חלבון עם התרופה כי שניהם מעמיסים על הכבד.
יש אמת בדבר?
זה ממש בעייתי מבחינתך לאכול משהו אחר במקום האבקה?
כנראה (ואני אומר כנראה כי זה מה שאני מבין מההנחיות של רופאים לגבי שימוש בתרופה) כמות גדולה של חלבון שנספגת במהירות כמו אבקת חלבון יכולה לגרום לבעיות בקיבה בזמן השימוש בתרופה. אם זה נכון או לא אני לא יודע, אבל גם לא הייתי ממהר לבדוק את זה על עצמי...

אבל אולי תקבל אישור ממשה 😃
@Moshe

התרופה פוגעת בתפקודיי הקיבה שלך. התוסף מאלץ את הקיבה שלך, לעבוד יותר על פירוק חלבון. משמע...שיש משהו בדבריה. לקחת את הסיכון או לא? החלטה שלך.

• פותח/ת השרשור
זה ממש בעייתי מבחינתך לאכול משהו אחר במקום האבקה?
כנראה (ואני אומר כנראה כי זה מה שאני מבין מההנחיות של רופאים לגבי שימוש בתרופה) כמות גדולה של חלבון שנספגת במהירות כמו אבקת חלבון יכולה לגרום לבעיות בקיבה בזמן השימוש בתרופה. אם זה נכון או לא אני לא יודע, אבל גם לא הייתי ממהר לבדוק את זה על עצמי...

אבל אולי תקבל אישור ממשה 😃
@Moshe
לפני לא הייתה לי ממש בעיה לאכל, אמא שלי הכינה לי חזה עוף והייתי לוקח לי נתח כל יום לבית ספר, בזמן האחרון היא די מתעצלת ובגלל זה אני משתמש באבקה.. ד"א אם זה משנה כרגע אני נוטל 60 מ"ג ועוד עשרה ימים אני יורד ל20

לא מכיר שום המלצה כזו. רואקוטאן משפיע בעיקר על הכבד בגלל כמות מסיבית של נגזרת ויטמין A. בכל נקרה אמורים לעשות בדיקות דם אחת לחודש ואפשר להפסיק בהתאם. בזמן לקיחת התרופה שתיתי קריאטין, חלבון, טבליות קפאין ולקחתי כל מיני סמפלים של פורמולות לפני אימון והערכי כבד שלי נשמרו מצויין. הייתי על 80 מ״ג במשקל 85-100 ק״ג (העלתי אז במסת השריר).

הרופאת משפחה שלי אסרה עלי בשום אופן להשתמש באבקת חלבון בזמן הטיפול,
שאל אותה אם מותר לך לאכול קופסה של קוטג' במכה אחת. אם היא אומרת שכן אתה יכול להתעלם מההמלצה שלה בעניין אבקת החלבון (או, אם אתה ממש רוצה להסיר כל ספק, תאכל קצת פחמימה עם האבקה).
בזמן האחרון היא די מתעצלת
באופן די מפתיע אמנות ההכנה של חזה עוף היא משהו שאפשר ללמוד! יש ספרים שלמים בנושא, והצלחתי לתמצת לך אחד מהם:

קח חתיכת חזה עוף, תבל במעט פלפל שחור, פפריקה או כל תבלין אחר שאתה אוהב. זרוק למחבת שחומם מראש עם טיפה שמן (אם עוד אין לכם מרסס שמן בבית, זה הזמן לקנות מתנה נחמדה לאמא שלך במחיר של עשרות שקלים בודדות). אחרי 3 דקות הפוך את הנתח (זהירות! לא לנסות לעשות את זה בידיים! בשביל זה המציאו את המזלג). אחרי עוד 3 דקות לכבות את האש (לא לשכוח! חשוב מאד!) ולהוציא את הבשר מהמחבת. והחלק הכי חשוב שאסור לדלג עליו בשום אופן: לאחר כמה דקות, כשהמחבת התקררה, לשטוף אותה! אני חוזר: לשטוף אותה! מדובר בתהליך לא פשוט שכולל שימוש במים וסבון, כך שהוראות בקשר לחלק הזה יינתנו בנפרד לפי דרישה.

אז כן, זה באמת מסובך מאד ובפעמים הראשונות בטח תיכשל כשלון מחפיר, אבל אם תשלח סרטון נתקן לך את הטכניקה.

• פותח/ת השרשור
שאל אותה אם מותר לך לאכול קופסה של קוטג' במכה אחת. אם היא אומרת שכן אתה יכול להתעלם מההמלצה שלה בעניין אבקת החלבון (או, אם אתה ממש רוצה להסיר כל ספק, תאכל קצת פחמימה עם האבקה). באופן די מפתיע אמנות ההכנה של חזה עוף היא משהו שאפשר ללמוד! יש ספרים שלמים בנושא, והצלחתי לתמצת לך אחד מהם:

קח חתיכת חזה עוף, תבל במעט פלפל שחור, פפריקה או כל תבלין אחר שאתה אוהב. זרוק למחבת שחומם מראש עם טיפה שמן (אם עוד אין לכם מרסס שמן בבית, זה הזמן לקנות מתנה נחמדה לאמא שלך במחיר של עשרות שקלים בודדות). אחרי 3 דקות הפוך את הנתח (זהירות! לא לנסות לעשות את זה בידיים! בשביל זה המציאו את המזלג). אחרי עוד 3 דקות לכבות את האש (לא לשכוח! חשוב מאד!) ולהוציא את הבשר מהמחבת. והחלק הכי חשוב שאסור לדלג עליו בשום אופן: לאחר כמה דקות, כשהמחבת התקררה, לשטוף אותה! אני חוזר: לשטוף אותה! מדובר בתהליך לא פשוט שכולל שימוש במים וסבון, כך שהוראות בקשר לחלק הזה יינתנו בנפרד לפי דרישה.

אז כן, זה באמת מסובך מאד ובפעמים הראשונות בטח תיכשל כשלון מחפיר, אבל אם תשלח סרטון נתקן לך את הטכניקה.
הייתי מכין לעצמי פעם.. היא לא נותנת לי להכין יותר כי אני מלכלך מבחינתי להכין בכיף
וגם לפני שהתחלתי עם הראקוטאן היא אמרה לי תתרחק מהחלבונים האלה כמו מאש כנראה זה סתם סטיגמה אצלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית