הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר פחמימות מורכבות

tal113

משתמש מתחיל
143
16
נק' מוניטין:
55
143
16
שלום, אני במסה ומשתדל לאכול רק פחמימות מורכבות.
אורז לבן הוא פחמימה מורכבת אבל יש לו ערך גליקמי גבוה יחסית: http://health-fitness.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=20:gl&catid=8&Itemid=23
האם זה בריא עדיין לאכול אותו בכמות גדולה או שעדיף לחפש מקור פחמימות אחר? לחמניה מקמח מלא נחשבת פחמימה טובה?
התפריט פחמימות שלי מורכב בעיקר משיבולת שועל, לחמניות מקמח מלא ואורז.

שלום, אני במסה ומשתדל לאכול רק פחמימות מורכבות.
אורז לבן הוא פחמימה מורכבת אבל יש לו ערך גליקמי גבוה יחסית: http://health-fitness.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=20:gl&catid=8&Itemid=23
האם זה בריא עדיין לאכול אותו בכמות גדולה או שעדיף לחפש מקור פחמימות אחר? לחמניה מקמח מלא נחשבת פחמימה טובה?
התפריט פחמימות שלי מורכב בעיקר משיבולת שועל, לחמניות מקמח מלא ואורז.
אין בעיה לאכול ערך גליקמי גבוה, בעיקר במסה.
"בריא" זה הגדרה מאוד בעייתית, בסוף אתה צריך לקבל את הערכים שדרושים לך בסוף היום (מבחינת קלוריות זה פחמימות שומנים וחלבונים), מעבר לזה לקבל מספיק סיבים תזונתיים, ויטמנים ומינרלים, ולהמעיט בשומן טראנס.
אם הגעת לערכים שדרושים לך אז זה מה שחשוב

• פותח/ת השרשור
אין בעיה לאכול ערך גליקמי גבוה, בעיקר במסה.
"בריא" זה הגדרה מאוד בעייתית, בסוף אתה צריך לקבל את הערכים שדרושים לך בסוף היום (מבחינת קלוריות זה פחמימות שומנים וחלבונים), מעבר לזה לקבל מספיק סיבים תזונתיים, ויטמנים ומינרלים, ולהמעיט בשומן טראנס.
אם הגעת לערכים שדרושים לך אז זה מה שחשוב
זאת אומרת, אם אני יגיע ל200 גרם פחמימה מפיתות מקמח לבן או יגיע לזה מאורז אין הבדל? זה יתן אותו אפקט?
וויטמנים אני מקבל מפירות וירקות? איזה כמות של פירות וירקות צריך לאכול בשביל להגיע לכמות היומית המומלצת?

נערך לאחרונה:
זאת אומרת, אם אני יגיע ל200 גרם פחמימה מפיתות מקמח לבן או יגיע לזה מאורז אין הבדל? זה יתן אותו אפקט?
וויטמנים אני מקבל מפירות וירקות? איזה כמות של פירות וירקות צריך לאכול בשביל להגיע לכמות היומית המומלצת?

מבחינת עלייה במסה כנראה שכן.
מבחינת השלכות רפואיות בטווח הארוך עדיין לא ידוע מספיק בתחום הזה.

הייתי ממליץ לא לאכול בקיצוניות רק ג'אנק אבל גם לא לסבול ולאכול רק "נקי" (הגדרה מפגרת לדעתי).

לגבי הקלוריות זה חד משמעי לא משנה כלום, אתה צודק.
לגבי כמויות מומלצות לויטמנים ומינרלים, יש המון ויטמנים/מינרלים . כל פרי/ירק יתן משהו אחר, בנוסף ויטמנים ומינרלים גם יש הרבה במוצרים מהחי כמו ביצים, בשר וכו'... אתה יכול להתחיל לבדוק כמה אתה צורך מכל ויטמין ומינרל ביום , ובהנחה שהתפריט שלך לא מסודר זה קצת קשה. בגלל זה ההמלצה לתסף במולטי ויטמין

אם יש לך שאלה לגבי ויטמין/מינרל מסוים אז אתה מוזמן לשאול

לגבי הקלוריות זה חד משמעי לא משנה כלום, אתה צודק.
לגבי כמויות מומלצות לויטמנים ומינרלים, יש המון ויטמנים/מינרלים . כל פרי/ירק יתן משהו אחר, בנוסף ויטמנים ומינרלים גם יש הרבה במוצרים מהחי כמו ביצים, בשר וכו'... אתה יכול להתחיל לבדוק כמה אתה צורך מכל ויטמין ומינרל ביום , ובהנחה שהתפריט שלך לא מסודר זה קצת קשה. בגלל זה ההמלצה לתסף במולטי ויטמין

אם יש לך שאלה לגבי ויטמין/מינרל מסוים אז אתה מוזמן לשאול
לאורז יש אינדקס גליקמי גבוה ?
אני אוכל רק אורז בחיטוב זה לא טוב ?

אתה יכול לאכול אורז אחרי אימון. במהלך היום עדיף ערך גליקמי נמוך, אבל זה לא חיים ומוות.
הייתי בטוח לאורז יש ערך גליקמי נמוך, אורז מלא זה סבבה ?
ואיזה עוד פחמימה אני יכול לאכול בעלת ערך גליקמי נמוך ?

הייתי בטוח לאורז יש ערך גליקמי נמוך, אורז מלא זה סבבה ?
ואיזה עוד פחמימה אני יכול לאכול בעלת ערך גליקמי נמוך ?
כן לאורז מלא יש ערך גליקמי נמוך יותר מאורז לבן
יש המון מזונות, תריץ חיפוש בגוגל

ההבדלים באינדקס גליקמי בין אורז רגיל, מלא ובסמטי הם מינוריים מאוד ונחשבים כולם יחסית גבוהיים..אבל מאחר ואתה לא סוכרתי, ואתה אוכל את האורז עם בשר\עוף ושומנים העומס הגליקמי של הארוחה משתנה ויורד משמעותית..אל תאכל אותו ככה סתם להנאתך ללא תוספת והכול בסדר.

לגבי תזונה בריאה, בתוך הגוף זה מתפרק לרכיבים, אם אכלת 200 גרם פחמימה מקינואה או 200 גרם פחמימה מעוגיות זה אותו דבר בדיוק ולאף תא בגוף לא יהיה אכפת..מה כן? הכמות הרבה יותר קטנה, אתה עלול להרגיש רעב ולאכול יותר בגלל זה, ובנוסף ב200 גרם פחמימה מעוגיות אתה תקבל גם שומן טרנס, שמן תירס\זרעי כותנה או כל זבל כזה או אחר..בגלל זה מומלץ לאכול מהדברים הנורמליים והכמה שפחות מעובדים..מבחינת פחמימות, ממש לא משנה מה המקור שלהן

• פותח/ת השרשור
ההבדלים באינדקס גליקמי בין אורז רגיל, מלא ובסמטי הם מינוריים מאוד ונחשבים כולם יחסית גבוהיים..אבל מאחר ואתה לא סוכרתי, ואתה אוכל את האורז עם בשר\עוף ושומנים העומס הגליקמי של הארוחה משתנה ויורד משמעותית..אל תאכל אותו ככה סתם להנאתך ללא תוספת והכול בסדר.

לגבי תזונה בריאה, בתוך הגוף זה מתפרק לרכיבים, אם אכלת 200 גרם פחמימה מקינואה או 200 גרם פחמימה מעוגיות זה אותו דבר בדיוק ולאף תא בגוף לא יהיה אכפת..מה כן? הכמות הרבה יותר קטנה, אתה עלול להרגיש רעב ולאכול יותר בגלל זה, ובנוסף ב200 גרם פחמימה מעוגיות אתה תקבל גם שומן טרנס, שמן תירס\זרעי כותנה או כל זבל כזה או אחר..בגלל זה מומלץ לאכול מהדברים הנורמליים והכמה שפחות מעובדים..מבחינת פחמימות, ממש לא משנה מה המקור שלהן
אז מה הקטע של כל הפחמימות הפשוטות והמורכבות אם אין הבדל?

יש לא מעט הבדלים:
1) כמות הסיבים, בפחמימות פשוטות אין סיבים או שיש מעט במורכבות יש הרבה יותר, אבל שוב באורז ההבדל הוא מינורי
2) לחולי סוכרת יש הבדל באינדקס גליקמי, לך (בהנחה שלא חולה סוכרת) אין בעיה עם אינסולין, ולא הוא לא כזה אויב..יש לך אותו בדיוק בשביל זה, כל עוד שכמות הפחמימות עומדת בדרישה היומית שלך הכול בסדר וזה לא משנה מאיפה.
3) שובע, פחמימות מורכבות גורמות לשובע ממושך יותר..אבל זה בגלל הסיבים, מבטיח לך שגם אם תאכל אורז לבן עם בשר וירקות אתה לא תיהיה רעב, למה? בגלל שהבשר משנה הכול..הוא כבר יגרום לשובע ממושך (בגלל השומן) וגם הירקות יוסיפו לך את הסיבים

בתכלס, עדיף לצרוך בעיקר פחמימות מורכבות בגלל הסיבים, ובגלל שאר הדברים שאין בפשוטות..בקינואה יש הרבה יותר מרק פחמימות, יש לה כמות חלבון גבוה, אחלה ויטמנים..אבל שוב, לא אוהב? תאכל אורז לבן\פיתה והרבה ירקות מכל הצבעים\מולטיויטמין + סיבים ממקור כל שהוא..

בסופו של יום אם צרכת את כל הויטמנים, יש לך מספיק סיבים, חלבון מלא, חומצות שומן מגוונות..אין לך שום בעיה לא בריאותית ולא קושי בדיאטה מכל סוג

לחולי סוכרת יש הבדל באינדקס גליקמי, לך (בהנחה שלא חולה סוכרת) אין בעיה עם אינסולין
אם אתה לא רוצה לעבור לקטגוריה הראשונה כדאי לך להתייחס לאינדקס הגליקמי כבר עכשיו , מאחר שאת נטיה הגנטית שלך אתה לא יודע.

אני אישית אוכל עם אינדקס גליקמי נמוך בעיקר כי למאכלים האלה יש הרבה מאוד ייתרונות מעבר לאינדקס הגליקמי שלהם, אל תשכח שאינסולין יש לך וזאת המטרה שלו..אני לא אומר עכשיו להעמיס סוכר או לאכול גזר בלי הגבלה. אבל גם לא צריך לפחד מאורז לבן. בסוף העיקר שקובע הוא סה"כ הפחמימות שאתה צורך אם אתה אוכל 100 גרם פחמימה ביום שמגיע בעיקר מאורז לבן אני בטוח שלא תיהיה לך בעיה (שוב, בהנחה שאתה בן אדם בריא)

תראה, אתה לא יודע את הנטיות הגנטיות שלך, וגם אם הן מצויינות
ואין לך סיכון לסכרת, זה לא אומר שאתה יכול לאכול מה שאתה רוצה, סכרת יכולה להתפתח
גם מתזונה.

לאינדקס גליקמי נמוך יתרונות רבים במסה ולגוף בפרט.
כידוע לנו, פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה גורמות לספייקים גדולים של אינסולין,
אינסולין אומנם הורמון אנאבולי, אך הוא גם אחראי על אגירת שומן (זו הסיבה שמטופלים באינסולין משמינים),
שמירה על רמות יציבות תסייע לך לשמור על צבירת שומן הגיונית וכמו כן תסייע בשמירה על הבריאות.

פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך גם נוטות להיות בריאות יותר בשל העובדה
שהן ברוב המקרים מגיעות עם כמות נכבדת של סיבים (מסיסים ולא מסיסים), ויטמינים ועוד.

לא הייתי משתגע עם זה, כלומר לא צריך לאכול כל היום סובין חיטה,
אך יש דברים שהייתי ממליץ לשנות, לדוגמא- אורז לבן, למה לא כוסמת, גריסים, אורז מלא?
ישנם דברים קטנים שספק אם תרגיש בכלל את ההבדל בתזונה אך לגוף שלך הם
יהיו הרבה יותר ידידותיים.

פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך גם נוטות להיות בריאות יותר בשל העובדה
שהן ברוב המקרים מגיעות עם כמות נכבדת של סיבים (מסיסים ולא מסיסים), ויטמינים ועוד.
לא הייתי משתגע עם זה, כלומר לא צריך לאכול כל היום סובין חיטה,
אך יש דברים שהייתי ממליץ לשנות, לדוגמא- אורז לבן, למה לא כוסמת, גריסים, אורז מלא?
ישנם דברים קטנים שספק אם תרגיש בכלל את ההבדל בתזונה אך לגוף שלך הם
יהיו הרבה יותר ידידותיים.

אני מסכים עם כל מילה שכתובה כאן, זה מה שניסיתי להגיד רק כנראה לא הצלחתי להעביר כמו שצריך 😃

אני אישית מאוהב בכוסמת ככה שאין לי בעיה חח

שימו דברים בפרופורציה, אדם שמתאמן באופן קבוע, אוכל בצורה בריאה ולא שמן לא יפתח סכרת מלאכול אורז לא מלא.

• פותח/ת השרשור
אז אין בעיה להמשיך לאכול אורז לבן(מדבר על כמות של 250-200 גרם לפני בישול ביום)? להמשיך לאכול או להתחיל לחפש מאכלים אחרים עם אינדקס גליקמי נמוך? אני בקושי נוגע במתוקים (לא כל כך אוהב חחח)

אז אין בעיה להמשיך לאכול אורז לבן(מדבר על כמות של 250-200 גרם לפני בישול ביום)? להמשיך לאכול או להתחיל לחפש מאכלים אחרים עם אינדקס גליקמי נמוך? אני בקושי נוגע במתוקים (לא כל כך אוהב חחח)

אין בעיה לאכול אורז לבן מבחינת הדיאטה, מהראיה לטווח הארוך הבריאותית..אני לא הייתי מקפיד לאכול אורז לבן, והייתי כן משלב כמה שיותר אורז מלא במקום וקינואה וכוסמת והרבה ירקות, בעיקר בגלל הויטמנים שיש בכל הדברים האלו ושאר הרכיבים מעבר לגלוקוז

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית