הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון איך נמדד כוח?

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
דיברתי לפני כמה ימים עם חבר על איך נמדד כוח.
הוא אמר שכוח יכול להימדד ע"י מתח ומקבילים ומי מרים יותר במכונות, שזו הדרך למדוד כוח בצורה נכונה כי זה עובד בדיוק על שריר ספציפי ומראה כמה בדיוק אותה נקודה יכולה להרים.
אני אמרתי ששלושת הגדולים הם הכלי הכי יעיל בתוספת פרס ומתח/BOR (שהם כן מודדים כוח אבל פחות מתאימים).
אמרתי שבתרגילים האלה אתה בודק "כוח מערכתי", אתה בודק את הכוח שיש לך בסך הכל בגוף. לדוג' בדדליפט אתה משתמש ברגליים, גב, בטן ואפילו טיפה כתפיים וטרפזים, לעומת מתח ששם עובדים הבייספס וחלק מהגב, אבל לא באמת נתתי טיעון מספיק משכנע לדעתי ואני פונה לעזרתכם- איך לדעתכם נמדד כוח ולמה דווקא ככה?

אז קודם כל, בן אדם עם דדליפט של 300 ק"ג יעשה את כל מה שאמרת יותר טוב מבן אדם עם דדליפט של 100 ק"ג.
כשההבדלים הם חצי קילו לכאן או לכאן נכנסים עוד גורמים, אבל אם אצטרך להמר מי יעשה את הדברים האלה טוב יותר - 1000 אנשים עם דדליפט 200 או 1000 אנשים עם דדליפט 195, אני אהמר על אלה עם ה200.
ובלי קשר,
כל אלה בהנחה שלכל המתמודדים יש טכניקה טובה כמובן.
גם אם לא, זו בעייה שלהם.

אז קודם כל, בן אדם עם דדליפט של 300 ק"ג יעשה את כל מה שאמרת יותר טוב מבן אדם עם דדליפט של 100 ק"ג.
כשההבדלים הם חצי קילו לכאן או לכאן נכנסים עוד גורמים, אבל אם אצטרך להמר מי יעשה את הדברים האלה טוב יותר - 1000 אנשים עם דדליפט 200 או 1000 אנשים עם דדליפט 195, אני אהמר על אלה עם ה200.
ובלי קשר,

גם אם לא, זו בעייה שלהם.
ברור שיש קשר מובהק בין הדברים האלה. בגלל זה בן אדם חזק יהיה חזק בכל התחומים. הינשוף שאל איך נמדד כח, רק נתתי עוד נקודת מבט שאנשים לא נתנו פה. אני לא סטרונגמן, אני ליפטר. אני רואה עלי איך דברים של "טרונגמן" אני עושה, למשל שכרתתי עכשיו עץ בבית וסחבתי את הגזעים שאנשים אחרים לא חולמים לנתק מהרצפה..

בגלל זה אמרתי שזה לא כח טהור כמו בPL. רק נתתי עוד נקודת מבט על הנושא שאפשר גם להסתכל על הכח הפונקציונלי של הבן אדם (ולא במונחים שטותיים של קרוספיט - עם כל הכבוד לספורט...) והכוונה פה היא כמה הוא חזק בעצם לדברים של היומיום. אם יהיה פה איזה חתיכת סלע להרים מי יהיה חזק מספיק להרים אותו. אם יש עכשיו ילד שנפל עליו לא יודע מה וצריך לזרוק אותו (זריקת חבית). וכו' וכו' וכו'. סטרונגמן פשוט מודד יכולת להתמודד עם דברים יומיומיים לדעתי בצורה טובה יותר מPL. כמובן, וכמו שאמרתי גם בתגובה הקודמת - כח טהור במובן הפיזיקלי של המונח כח ימדד בצורה הטובה ביותר בסקוואט, בנץ', ודדליפט. כמובן שאפשר להוסיף פה גם מתח עם משקל פרס וכו' - וכל אלה בהנחה שלכל המתמודדים יש טכניקה טובה כמובן.

זה בעייתי מאוד מבחינת הקפיצות במשקלים - לדוגמה, ביום שישי האחרון היה אימון סטרונגמן במכון הקרוספיט שאני מתאמן בו. אנשים הפכו צמיגים עד 200 ק"ג, כשהצמיג הבא בתור הוא 350 ק"ג...
או הרימו אבני אטלס עד 70 ק"ג, כשהאבן הבאה בתור היא 80 ואחריה 95.
קשה לי להאמין שיש דרך לעשות microloading לחפצים האלה.

זה בעייתי מאוד מבחינת הקפיצות במשקלים - לדוגמה, ביום שישי האחרון היה אימון סטרונגמן במכון הקרוספיט שאני מתאמן בו. אנשים הפכו צמיגים עד 200 ק"ג, כשהצמיג הבא בתור הוא 350 ק"ג...
או הרימו אבני אטלס עד 70 ק"ג, כשהאבן הבאה בתור היא 80 ואחריה 95.
קשה לי להאמין שיש דרך לעשות microloading לחפצים האלה.
אז מי שיעשה יותר עם ה-200 מנצח ואם הוא עושה הרבה אז גם יהיה מספיק חזק ל350 וכך הלאה.
לדעתי אין דרך למדוד כוח אולי כוח של שריר ספציפי במכונה שתותאם לזה אבל כוח של בן אדם לא כי יש מבנה גוף שונה שיגרור מנופים שונים וטווחי תנועה שונים ויש עוד הרבה סיבות למה לא .....
אבל לא מבין מלכתחילה למה להכנס לזה שכל אחד יתעסק בעצמו

אז מי שיעשה יותר עם ה-200 מנצח ואם הוא עושה הרבה אז גם יהיה מספיק חזק ל350 וכך הלאה.
לדעתי אין דרך למדוד כוח אולי כוח של שריר ספציפי במכונה שתותאם לזה אבל כוח של בן אדם לא כי יש מבנה גוף שונה שיגרור מנופים שונים וטווחי תנועה שונים ויש עוד הרבה סיבות למה לא .....
אבל לא מבין מלכתחילה למה להכנס לזה שכל אחד יתעסק בעצמו

לא, זה לא עובד ככה. כוח אבסולוטי נמדד באמצעות RM1 בלבד. יכולים להיות שני אנשים עם אותו RM1, תוריד ממנו נניח 10 ק"ג - אחד יוכל לעשות עם זה רק 5 חזרות, והשני יוכל 8-10. השני לא יותר חזק מהראשון, אבל הוא בנוי קצת שונה מבחינת האדאפטציות השונות שנרכשות בטווחי החזרות השונים וריכוז סיבים לבנים/אדומים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית