אהלן חברה !
יש לי מספר שאלות הן בקשר לתפריט תזונה שלי והן בקשר לתוכנית האימונים :
1. לאחרונה עברתי לתוכנית AB ויש לי מספר תרגילים שגורמים ללחץ חזק בחזה ..
אני לא יודע אם כך אמור להיות או שאני עובד לא נכון .
למשל : יש לי תרגיל לדו ראשי- מוט W בישיבה .. או למשל מקבילים - מרגיש לחץ ממש חזק בחזה ( והתרגיל עצמו עובד על תלת ראשי )
2. יש לי בטן חופשי , ואני לא יודע איזה תרגילים להוסיף לעצמי .. כפיפות בטן רגילות נראות לי פשוטות נורא , הן גם קלות מדי ואני רוצה לשפר את התרגילים ולאתגר את עצמי .. יש תרגילים מומלצים ?
3. אני מגיע 4 פעמים בשבוע , ואני לא יכול יותר מדי ( עיסוקים אחרים ) . בגלל התוכנית AB אני יוצא גמור מהאימונים , ובגלל זה אין לי כוח לעשות אירובי . עכשיו אני חושש מכך שהסיבולת לב ריאה שלי תיחלש , או שזה יפגע לי ביכולות ריצה .. איזה פתרון יכול להיות לי?
עכשיו בקשר לתזונה ..
אני לא יודע איך לקרוא לזה - בין אם דיאטה ובין אם חיטוב .. אני רוצה לבנות לעצמי תוכנית תזונה , ולנסות לעמוד בה.
אני מוסיף כאן דברים , ואם יש משהו שאני יכול לוותר עליו , אשמח אם תייעצו לי.
בוקר - בננה+שתי פרוסות לחם קל+2-3 כפות גבינה לבנה/קוטג' 5% שומן
עשר- לחמניה+חומוס/גבינה לבנה/קוטג'/חביתה/נקניק/לאבנה ..
צהריים- אורז/קוסקוס/תפוח"א/פסטה+ירקות מבושלים ( אפונה,שעועית .. )+ חזה עוף/בשר ( לא יודע כמה גרם .. בדר"כ נתח חזה בגודל כף יד פחות או יותר )
ביניים- 2-3 תמרים+5 אגוזי מלך+5 שקדים ( לא קלויים ) ( חשוב לציין , לפעמים אני שם את הביניים לפני הצהריים ואז אוכל צהריים מאוחר יותר .. יש עם זה בעיה ? )
ערב- סלט ירקות+2-3 פרוסות לחם קל/3-4 קרקרים מחיטה מלאה + גבינה לבנה/קוטג' + שוקו ( שוקולית+חלב 3% )
לפעמים אם אני רעב אחרי הארוחת ערב אני מוסיף לעצמי קלמנטינה/תפוז
זו פחות או יותר תפריט התזונה האידיאלי שלי .. אני בדרכ משתדל לשמור עליו אבל הממתקים הורגים אותי ..
אני חייב למצוא דרך להיגמל אבל זה צריך לבוא ממני , כי שום טיפ לא יעזור לי לסתום את הפה ..
זה פחות או יותר מה שאני צריך , ויש לי רק עוד שאלה אחת אחרונה :
קראתי משהו שאם שותים מים קרים במהלך ארוחה חמה , או אחריה זה לא טוב ..
מדוע ? מה הנזקים ? ובמהלך היום מותר לשתות מים קרים ?
יש לי מספר שאלות הן בקשר לתפריט תזונה שלי והן בקשר לתוכנית האימונים :
1. לאחרונה עברתי לתוכנית AB ויש לי מספר תרגילים שגורמים ללחץ חזק בחזה ..
אני לא יודע אם כך אמור להיות או שאני עובד לא נכון .
למשל : יש לי תרגיל לדו ראשי- מוט W בישיבה .. או למשל מקבילים - מרגיש לחץ ממש חזק בחזה ( והתרגיל עצמו עובד על תלת ראשי )
2. יש לי בטן חופשי , ואני לא יודע איזה תרגילים להוסיף לעצמי .. כפיפות בטן רגילות נראות לי פשוטות נורא , הן גם קלות מדי ואני רוצה לשפר את התרגילים ולאתגר את עצמי .. יש תרגילים מומלצים ?
3. אני מגיע 4 פעמים בשבוע , ואני לא יכול יותר מדי ( עיסוקים אחרים ) . בגלל התוכנית AB אני יוצא גמור מהאימונים , ובגלל זה אין לי כוח לעשות אירובי . עכשיו אני חושש מכך שהסיבולת לב ריאה שלי תיחלש , או שזה יפגע לי ביכולות ריצה .. איזה פתרון יכול להיות לי?
עכשיו בקשר לתזונה ..
אני לא יודע איך לקרוא לזה - בין אם דיאטה ובין אם חיטוב .. אני רוצה לבנות לעצמי תוכנית תזונה , ולנסות לעמוד בה.
אני מוסיף כאן דברים , ואם יש משהו שאני יכול לוותר עליו , אשמח אם תייעצו לי.
בוקר - בננה+שתי פרוסות לחם קל+2-3 כפות גבינה לבנה/קוטג' 5% שומן
עשר- לחמניה+חומוס/גבינה לבנה/קוטג'/חביתה/נקניק/לאבנה ..
צהריים- אורז/קוסקוס/תפוח"א/פסטה+ירקות מבושלים ( אפונה,שעועית .. )+ חזה עוף/בשר ( לא יודע כמה גרם .. בדר"כ נתח חזה בגודל כף יד פחות או יותר )
ביניים- 2-3 תמרים+5 אגוזי מלך+5 שקדים ( לא קלויים ) ( חשוב לציין , לפעמים אני שם את הביניים לפני הצהריים ואז אוכל צהריים מאוחר יותר .. יש עם זה בעיה ? )
ערב- סלט ירקות+2-3 פרוסות לחם קל/3-4 קרקרים מחיטה מלאה + גבינה לבנה/קוטג' + שוקו ( שוקולית+חלב 3% )
לפעמים אם אני רעב אחרי הארוחת ערב אני מוסיף לעצמי קלמנטינה/תפוז
זו פחות או יותר תפריט התזונה האידיאלי שלי .. אני בדרכ משתדל לשמור עליו אבל הממתקים הורגים אותי ..
אני חייב למצוא דרך להיגמל אבל זה צריך לבוא ממני , כי שום טיפ לא יעזור לי לסתום את הפה ..
זה פחות או יותר מה שאני צריך , ויש לי רק עוד שאלה אחת אחרונה :
קראתי משהו שאם שותים מים קרים במהלך ארוחה חמה , או אחריה זה לא טוב ..
מדוע ? מה הנזקים ? ובמהלך היום מותר לשתות מים קרים ?