ייעוץ בניית תפריט תזונה+מספר שאלות לגבי תוכנית אימונים

HuMaN-Pro

משתמש מתחיל
13
1
נק' מוניטין:
1
13
1
GO-ACTIVE
אהלן חברה !
יש לי מספר שאלות הן בקשר לתפריט תזונה שלי והן בקשר לתוכנית האימונים :
1. לאחרונה עברתי לתוכנית AB ויש לי מספר תרגילים שגורמים ללחץ חזק בחזה ..
אני לא יודע אם כך אמור להיות או שאני עובד לא נכון .
למשל : יש לי תרגיל לדו ראשי- מוט W בישיבה .. או למשל מקבילים - מרגיש לחץ ממש חזק בחזה ( והתרגיל עצמו עובד על תלת ראשי )
2. יש לי בטן חופשי , ואני לא יודע איזה תרגילים להוסיף לעצמי .. כפיפות בטן רגילות נראות לי פשוטות נורא , הן גם קלות מדי ואני רוצה לשפר את התרגילים ולאתגר את עצמי .. יש תרגילים מומלצים ?
3. אני מגיע 4 פעמים בשבוע , ואני לא יכול יותר מדי ( עיסוקים אחרים ) . בגלל התוכנית AB אני יוצא גמור מהאימונים , ובגלל זה אין לי כוח לעשות אירובי . עכשיו אני חושש מכך שהסיבולת לב ריאה שלי תיחלש , או שזה יפגע לי ביכולות ריצה .. איזה פתרון יכול להיות לי?

עכשיו בקשר לתזונה ..
אני לא יודע איך לקרוא לזה - בין אם דיאטה ובין אם חיטוב .. אני רוצה לבנות לעצמי תוכנית תזונה , ולנסות לעמוד בה.
אני מוסיף כאן דברים , ואם יש משהו שאני יכול לוותר עליו , אשמח אם תייעצו לי.

בוקר - בננה+שתי פרוסות לחם קל+2-3 כפות גבינה לבנה/קוטג' 5% שומן

עשר- לחמניה+חומוס/גבינה לבנה/קוטג'/חביתה/נקניק/לאבנה ..

צהריים- אורז/קוסקוס/תפוח"א/פסטה+ירקות מבושלים ( אפונה,שעועית .. )+ חזה עוף/בשר ( לא יודע כמה גרם .. בדר"כ נתח חזה בגודל כף יד פחות או יותר )

ביניים- 2-3 תמרים+5 אגוזי מלך+5 שקדים ( לא קלויים ) ( חשוב לציין , לפעמים אני שם את הביניים לפני הצהריים ואז אוכל צהריים מאוחר יותר .. יש עם זה בעיה ? )

ערב- סלט ירקות+2-3 פרוסות לחם קל/3-4 קרקרים מחיטה מלאה + גבינה לבנה/קוטג' + שוקו ( שוקולית+חלב 3% )

לפעמים אם אני רעב אחרי הארוחת ערב אני מוסיף לעצמי קלמנטינה/תפוז

זו פחות או יותר תפריט התזונה האידיאלי שלי .. אני בדרכ משתדל לשמור עליו אבל הממתקים הורגים אותי ..
אני חייב למצוא דרך להיגמל אבל זה צריך לבוא ממני , כי שום טיפ לא יעזור לי לסתום את הפה ..

זה פחות או יותר מה שאני צריך , ויש לי רק עוד שאלה אחת אחרונה :
קראתי משהו שאם שותים מים קרים במהלך ארוחה חמה , או אחריה זה לא טוב ..
מדוע ? מה הנזקים ? ובמהלך היום מותר לשתות מים קרים ?

1. לאחרונה עברתי לתוכנית AB ויש לי מספר תרגילים שגורמים ללחץ חזק בחזה ..
בתוכניות אימון וחלופות לתרגילים אני לא שולט, אבל ניראלי שמשהו לא טוב, חכה עם זה לתגובה ממישהו אחר כאן באתר.

2. יש לי בטן חופשי , ואני לא יודע איזה תרגילים להוסיף לעצמי .. כפיפות בטן רגילות נראות לי פשוטות נורא , הן גם קלות מדי ואני רוצה לשפר את התרגילים ולאתגר את עצמי .. יש תרגילים מומלצים ?
אם אתה עושה בטן חופשי ומחפש לקרוע את עצמך, קח את זה אני שם לך לינק לסרטון ביוטיוב זה סוג של מדריך כזה, אתה עושה בטן עם זה..זה 8 דק' בטן בראבק, יש לך הדגמה וגם תשמע באוזניות זה נותן לך את הקצב שבו אתה צריך לעשות

אני לא יודע איך לקרוא לזה - בין אם דיאטה ובין אם חיטוב .. אני רוצה לבנות לעצמי תוכנית תזונה , ולנסות לעמוד בה.
חיטוב = דיאטה

בוקר - בננה+שתי פרוסות לחם קל+2-3 כפות גבינה לבנה/קוטג' 5% שומן
עשר- לחמניה+חומוס/גבינה לבנה/קוטג'/חביתה/נקניק/לאבנה ..
צהריים- אורז/קוסקוס/תפוח"א/פסטה+ירקות מבושלים ( אפונה,שעועית .. )+ חזה עוף/בשר ( לא יודע כמה גרם .. בדר"כ נתח חזה בגודל כף יד פחות או יותר )
ביניים- 2-3 תמרים+5 אגוזי מלך+5 שקדים ( לא קלויים ) ( חשוב לציין , לפעמים אני שם את הביניים לפני הצהריים ואז אוכל צהריים מאוחר יותר .. יש עם זה בעיה ? )
ערב- סלט ירקות+2-3 פרוסות לחם קל/3-4 קרקרים מחיטה מלאה + גבינה לבנה/קוטג' + שוקו ( שוקולית+חלב 3% )
לפעמים אם אני רעב אחרי הארוחת ערב אני מוסיף לעצמי קלמנטינה/תפוז
קח יום טיפוסי ותכניס למחשבון הזה : http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx
ותרשום כאן את הערכים ככה:

חלבון:
פחמימה:
שומן:
סה"כ קלוריות

שים לב שיש שוני רציני בין לשים בבלחמניה חומוס\חביתה\נקניק\גבינה - הם לא שווים מבחינת ערכים תזונתים וגם לא מבחינה קלורית

אבל זה צריך לבוא ממני , כי שום טיפ לא יעזור לי לסתום את הפה
בדיוק

קראתי משהו שאם שותים מים קרים במהלך ארוחה חמה , או אחריה זה לא טוב ..
מדוע ? מה הנזקים ? ובמהלך היום מותר לשתות מים קרים ?
איפה קראת את זה?

• פותח/ת השרשור
בתוכניות אימון וחלופות לתרגילים אני לא שולט, אבל ניראלי שמשהו לא טוב, חכה עם זה לתגובה ממישהו אחר כאן באתר.

ממתין ..

אם אתה עושה בטן חופשי ומחפש לקרוע את עצמך, קח את זה אני שם לך לינק לסרטון ביוטיוב זה סוג של מדריך כזה, אתה עושה בטן עם זה..זה 8 דק' בטן בראבק, יש לך הדגמה וגם תשמע באוזניות זה נותן לך את הקצב שבו אתה צריך לעשות

יש כאן מספר תרגילים .. אפשרי לחלק אותם יום יום ? ( אני בא ראשון שני , רביעי חמישי .. ככה שאני מחלק חצי חצי )

חיטוב = דיאטה

סבבה

קח יום טיפוסי ותכניס למחשבון הזה : http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx
ותרשום כאן את הערכים ככה:

חלבון: 88 גרם
פחמימה: 238 גרם
שומן: 66 גרם
סה"כ קלוריות 1932

שים לב שיש שוני רציני בין לשים בבלחמניה חומוס\חביתה\נקניק\גבינה - הם לא שווים מבחינת ערכים תזונתים וגם לא מבחינה קלורית

אני אתחשב בזה

בדיוק

איפה קראת את זה?

לא זוכר , עברתי על זה ברפרוף איפשהו ..

• פותח/ת השרשור
אלה הערכים של תפריט יומי פחות או יותר :
חלבון: 88 גרם
פחמימה: 238 גרם
שומן: 66 גרם
סה"כ קלוריות 1932

תתחיל מלקרוא איך להרכיב תפריט תזונה, כי זה פשוט לא נכון מה שאתה אוכל..יש לך מעט מדי חלבון ויותר מדי פחמימה..מה שאתה עושה כרגע אתה אולי תיהיה רזה יותר, אבל אתה פשוט תאבד שריר, בעיקר אם אתה עושה אירובי כמו ריצה

Back
למעלה תחתית