הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פיצולים מתקדמים, מול תוכניות בתדירות גבוהה דיון פתוח

• פותח/ת השרשור imomri
  • פורסם בתאריך

imomri

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
אני יודע שהנושא נטחן לא מעט, אבל מן הראוי שהוא ייטחן גם כאן; מה גם שיהיה שרשור מסודר עם הבעד והנגד.

זה הולך ככה
תהליכי היפרטרופיה נמשכים בשריר לא יותר מ72 שעות (בגדול, בלי לתפוס אותי בחצי שעה). פיצולים גדולים (ABCDE וכו') לא מתיישבים עם ההיגיון הזה, היות ויש כאן המון זמן אבוד.

מצד שני, ברמה המקצוענית (אני מדבר על פיתוח גוף טבעי - חומרים לא מעניינים כאן) החבר'ה יושבים על פיצולים כאלה.

באופן אישי, את התוצאות הטובות ביותר שלי עד היום השגתי בABCABCX. יש לציין שלא ביצעתי תרגילים כבדים (סקוואט, דדליפט) שמצריכים התאוששות עצבית ארוכה יותר. אני מבצע אותם היום, ויושב על ABCDE במאסה. ההתקדמות לא רעה בכלל (עלייה של 12 ק"ג, שבועיים וחצי)...

מה החוויות שלכם מפיצולים שונים? תמיד נראה שיש כאן פער בין ה'שטח' והתיאוריה. השאלה היא אם הוא קיים, ואם כן ממה הוא נובע...?

רק אל תבלבל שינוי שנובע מפיריודיזציה מושכלת לשינוי שנובע מהמושג שכל כך אוהבים בחד"כ ברחבי הארץ - "גיוון".
במקרה הראשון השינוי ישרת את המטרה שלך, במקרה השני מדובר בסתם ירייה באפלה.

פיריודיציה זה בעצם גיוון מושכל?

גיוון מושכל זה סוג של פריודיזציה ,יש שינויים בדברים שהם לא גיוון מושכל (תקופות מנוחה למשל) שנכללים בהגדרה.

The sun קשה לומר, מבחינת כוח, אאל"ט המחקרים מראים שבתוכניות של פעמיים בשבוע צריך לשנות משהו כל שבועיים או קצת יותר, כדי שמערכת העצבים לא תסתגל, מבחינת מסה כשמתחשבים במחקרים על עכברים ועל ההבדל במהירות ההסתגלות בין הרקמה שלהם לשלנו, גם יוצא בערך פרק זמן של בין שבועיים לשלוש כדי ליצור התקדמות אידאלית.

זה עדיין לא אומר הרבה ,כי המחקרים לא בהכרח רלוונטיים למתקדמים בתוכניות אחרות מאלו שניסו והקפיצה מעכברים לבני אדם לא בהכרח מדייקת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית