ייעוץ אסטרוגן גבוהה ללא לקיחת סטרואידים

arielias

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
שלום.
אני בן 22 ומתאמן כבר שנתיים on and off.
רציתי להתחיל בקרוב סייקל ולכן ניגשתי לבדיקות דם אצל אנדוקרינולוגית כדי לוודא שהכל תקין.
חייב לציין שמעולם לא נגעתי בסטרואידים בחיי.
בבדיקות דם שלי יצא לי רמת אסטרדיול (אסטרוגן) מאד גבוהה
בפעם הראשונה יצא לי 204, בבדיקה חוזרת יצא 290 .
החלטתי באופן יזום לקחת טמוקסיפן, לקחתי 20 מג כל יום במשך 3 שבועות (טמוקסיפן של טבע לא חרטא) ובבדיקת דם כשבוע לאחר הכדור האחרון יצא לי 400 באסטרוגן!!
רצוי לציין שרמת הטסטוסטרון שלי תקינה (בין 15-23 בבדיקות השונות)
פרוקלטין תקין אבל קרוב לגבול עליון, באמת שאין לי מושג מה לעשות האנדוקרינולוג האדיוט שהלכתי אליו אמר שאין ממה לדאוג ושזה הכל בגלל שאני אוכל הרבה חלבון ? (נשמע הגיוני?!)
אשמח לעזרה ממבינים בלבד.

אולי אתה קונה תוספי תזונה מהאינטרנט עם סטרואידים http://www.thealternativedaily.com/fda-warning-steroids-found-in-one-vitamin-b-supplement/
letrozol 2.5MG של BP הם טוענים שבבדיקות התרופה הזאת הורידה 42% מהאסטרוגן הטבעי אצל צעירים ומעלה את הטסטוסטרון
הבעיה שהתרופה יקרה רציתי להביא אותה אבל לא היה משתלם לי.
זה הציטוט:
increase LH levels to a 339 and 323% in the young and the elderly, respectively and Testosterone by 146 and 99%, respectively

שלום.
אני בן 22 ומתאמן כבר שנתיים on and off.
רציתי להתחיל בקרוב סייקל ולכן ניגשתי לבדיקות דם אצל אנדוקרינולוגית כדי לוודא שהכל תקין.
חייב לציין שמעולם לא נגעתי בסטרואידים בחיי.
בבדיקות דם שלי יצא לי רמת אסטרדיול (אסטרוגן) מאד גבוהה
בפעם הראשונה יצא לי 204, בבדיקה חוזרת יצא 290 .
החלטתי באופן יזום לקחת טמוקסיפן, לקחתי 20 מג כל יום במשך 3 שבועות (טמוקסיפן של טבע לא חרטא) ובבדיקת דם כשבוע לאחר הכדור האחרון יצא לי 400 באסטרוגן!!
רצוי לציין שרמת הטסטוסטרון שלי תקינה (בין 15-23 בבדיקות השונות)
פרוקלטין תקין אבל קרוב לגבול עליון, באמת שאין לי מושג מה לעשות האנדוקרינולוג האדיוט שהלכתי אליו אמר שאין ממה לדאוג ושזה הכל בגלל שאני אוכל הרבה חלבון ? (נשמע הגיוני?!)
אשמח לעזרה ממבינים בלבד.
תעלה את בדיקת הדם ותוכל לקבל התייחסות רצינית. אתה רושם מספרים ללא יחידות ועל-אף שאני מניח למה התכוונת זה גורם לי לחוש כאילו ייתכן וקיים בלבול מסויים.
הטיפול העצמי באמצעות נולבה הוא לא מומלץ (בלשון המעטה). ישנם דרכים טובות בהרבה להשיג שליטה ממושכת ברמות אסטרוגן.
האם אתה חש בסימפטומים המעידים על אסטרוגן גבוה?

• פותח/ת השרשור
תעלה טת בדיקת הדם ותוכל לקבל התייחסות רצינית. אתה
רושם מספרים ללא יחידות ועל-אף שאני מניח למה התכוונת זה גורם לי לחוש כאילו ייתכן וקיים בלבול מסויים.
הטיפול העצמי באמצעות נולבה הוא לא מומלץ (בלשון המעטה). ישנם דרכים טובות בהרבה להשיג שליטה ממושכת ברמות אסטרוגן.
האם אתה חש בסימפטומים המעידים על אסטרוגן גבוה?

היחידות הן PMOL\L, אני לא יודע איזה סימפטומים אני אמור להרגיש אך יש לי ג'ינו, בכללי אני קצת חרדתי ועייף מאד, המשקלים שלי באימונים לא עולים אך אני מצליח לגדול יחסית יפה במאסת השריר.
יש לי הרבה כאבי ראש ואני מתעורר המון פעמים בלילה, חלק מהפעמים הם לשירותים
חייב לציין כמה דבריםשאני לא בטוח שרלוונטיים אך אציין אותם בכל זאת: אני לא אוכל סויה ונמנע לחלוטין ממאכלים בעלי פיטו אסטרוגנים , משתמש באבקת חלבון כמו כולם, יש לי קצת עודף משקל אך לא רציני לתקופת מאסה.
תמונה מצורפת:
estradiol.jpg

אולי אתה קונה תוספי תזונה מהאינטרנט עם סטרואידים http://www.thealternativedaily.com/fda-warning-steroids-found-in-one-vitamin-b-supplement/
letrozol 2.5MG של BP הם טוענים שבבדיקות התרופה הזאת הורידה 42% מהאסטרוגן הטבעי אצל צעירים ומעלה את הטסטוסטרון
הבעיה שהתרופה יקרה רציתי להביא אותה אבל לא היה משתלם לי.
זה הציטוט:
החלק הראשון של מה שכתבת פשוט לא קשור לשרשור בשום צורה. הלינק הוא לכתבה על מוצר שהתיימר להכיל ויטמין B12 ולמעשה הכיל צירוף של Dymethazine ו-Superdrol שניים מהסטרואידים האוראליים החזקים ביותר הקיימים כיום.
בחלק השני הזכרת AI (לטרו). אחת השיטות הסלקטיביות להורדה של רמות אסטרוגן ע"י שיתוק אנזים הארומטאז.

היחידות הן PMOL\L, אני לא יודע איזה סימפטומים אני אמור להרגיש אך יש לי ג'ינו, בכללי אני קצת חרדתי ועייף מאד, המשקלים שלי באימונים לא עולים אך אני מצליח לגדול יחסית יפה במאסת השריר.
חייב לציין כמה דבריםשאני לא בטוח שרלוונטיים אך אציין אותם בכל זאת: אני לא אוכל סויה ונמנע לחלוטין ממאכלים בעלי פיטו אסטרוגנים , משתמש באבקת חלבון כמו כולם, יש לי קצת עודף משקל אך לא רציני לתקופת מאסה.
תמונה מצורפת: צפה בקובץ המצורף 13983
כל הבדיקות יצאו גבוהות, אפילו מאוד, יש לך ג'ינו, סימפטומים תואמים. תפנה לרופא מומחה (לא אידיוט), ערוך פרופיל הורמונלי מלא :

Test Free, Test Total, LH, FSH, DHEA-Sulfate, Progesterone, Prolactin

לאחר מכן יהיה לשניכם נקודת פתיחה עדיפה לבירור סוגיית האסטרוגן הגבוה. במקביל בדוק את עניין הג'ינו.

• פותח/ת השרשור
כל הבדיקות יצאו גבוהות, אפילו מאוד, יש לך ג'ינו, סימפטומים תואמים. תפנה לרופא מומחה (לא אידיוט), ערוך פרופיל הורמונלי מלא :

Test Free, Test Total, LH, FSH, DHEA-Sulfate, Progesterone, Prolactin

לאחר מכן יהיה לשניכם נקודת פתיחה עדיפה לבירור סוגיית האסטרוגן הגבוה. במקביל בדוק את עניין הג'ינו.
יש לך המלצה לרופא ספציפי? הלכתי לרופא פרטי שילמתי 1000 שקל והוא זה שנתן לי תשובה כזו מוזרה לגבי עניין החלבון

תמונה מצורפת: צפה בקובץ המצורף 13983

קודם-כל תנשום עמוק, הקפיצה באסטרוגן שחווית היא בגלל שלקחת טמוקסיפן.
עכשיו תגיד לי, "אבל מה קשור, זה אמור להוריד אסטרוגן, לא?"
לא! אתה לקחת SERM - התפקיד של טמוקסיפן הוא להיות אגוניסט לרצפטורים ברקמות ייעודיות.

במילים פשוטות - חסמת את יכולת ישיבת האסטרוגן החופשי ברקמות בחזה ומנעת גינקומסטיה.
אבל הגוף שלך כאפקט בומרנג העלה את רמות האסטרוגן. בד"כ בPCT אנחנו שמחים שיהיו לנו רמות מעל הנורמה של אסטרוגן כי אלה בתורם יעודדו הפרשת גונדטרופינים רבים יותר ובסופו של דבר רמות טסטוסטרון גבוהות יותר.
בקיצור, אתה חיפשת להשתמש בלטרוזול או אנסטרוזול להורדת הרמות ולא בSERM.

לגבי הרמות וגינקומסטיה (ג'ינו) -

כיצד הגעת למסקנה שיש לך ג'ינו? האם זה מאושר וודאי ? כי ניתן בקלות לטעות ולחשוב שמשהו הוא כזה כשהוא באמת לא.

בנוסף, הייתי דווקא מבצע בדיקת PSA עקב ההשתנות התכופות שאתה מתאר כדי לקבל תמונה טובה יותר.
מאוד מעניין גם יהיה לראות ערכים של TSH ובכלל פרופיל הורמונלי מלא כפי שהוזכר.

אל עדיין תקפץ למסקנות ואל תצרוך שום תרופה סתם.

• פותח/ת השרשור
קודם-כל תנשום עמוק, הקפיצה באסטרוגן שחווית היא בגלל שלקחת טמוקסיפן.
עכשיו תגיד לי, "אבל מה קשור, זה אמור להוריד אסטרוגן, לא?"
לא! אתה לקחת SERM - התפקיד של טמוקסיפן הוא להיות אגוניסט לרצפטורים ברקמות ייעודיות.

במילים פשוטות - חסמת את יכולת ישיבת האסטרוגן החופשי ברקמות בחזה ומנעת גינקומסטיה.
אבל הגוף שלך כאפקט בומרנג העלה את רמות האסטרוגן. בד"כ בPCT אנחנו שמחים שיהיו לנו רמות מעל הנורמה של אסטרוגן כי אלה בתורם יעודדו הפרשת גונדטרופינים רבים יותר ובסופו של דבר רמות טסטוסטרון גבוהות יותר.
בקיצור, אתה חיפשת להשתמש בלטרוזול או אנסטרוזול להורדת הרמות ולא בSERM.

לגבי הרמות וגינקומסטיה (ג'ינו) -

כיצד הגעת למסקנה שיש לך ג'ינו? האם זה מאושר וודאי ? כי ניתן בקלות לטעות ולחשוב שמשהו הוא כזה כשהוא באמת לא.

בנוסף, הייתי דווקא מבצע בדיקת PSA עקב ההשתנות התכופות שאתה מתאר כדי לקבל תמונה טובה יותר.
מאוד מעניין גם יהיה לראות ערכים של TSH ובכלל פרופיל הורמונלי מלא כפי שהוזכר.

אל עדיין תקפץ למסקנות ואל תצרוך שום תרופה סתם.
תודה רבה על ההתייחסות, הבהרת לי הרבה דברים
הג'ינו אושר ע"י אנדוקרינולוגית וכירורג ויש לי אישור לניתוח אך אני לא ממהר לעשות אותו בגלל האסטרוגן אני חושש שהוא יחזור.
פרופיל הורמונלי מלא:
1.jpg 2.jpg
יש לציין שזו הבדיקה הראשונה של האסטרדיול ובבדיקות הבאות זה רק עלה ועלה עד ל 400..
הטסטוסטרון TOTAL יצא פעם אחרי זה 18 ופעם אחרונה 21
מחלות רקע שיש לי: חוסר אנזים G6PD, טלסמיה מינור (המוגלובין נמוך, כדוריות דם קטנות ואליפטיות בקצת מהנורמה, חומצה פולית נמוכה, וספירת דם גבוהה במקצת מהנורמה כנראה הגוף מפצה על גודל כדוריות הדם (כך הסבירה לי רופאת המשפחה)

תודה רבה על ההתייחסות, הבהרת לי הרבה דברים
הג'ינו אושר ע"י אנדוקרינולוגית וכירורג ויש לי אישור לניתוח אך אני לא ממהר לעשות אותו בגלל האסטרוגן אני חושש שהוא יחזור.
פרופיל הורמונלי מלא:
צפה בקובץ המצורף 14004 צפה בקובץ המצורף 14005
יש לציין שזו הבדיקה הראשונה של האסטרדיול ובבדיקות הבאות זה רק עלה ועלה עד ל 400..
הטסטוסטרון TOTAL יצא פעם אחרי זה 18 ופעם אחרונה 21
מחלות רקע שיש לי: חוסר אנזים G6PD, טלסמיה מינור (המוגלובין נמוך, כדוריות דם קטנות ואליפטיות בקצת מהנורמה, חומצה פולית נמוכה, וספירת דם גבוהה במקצת מהנורמה כנראה הגוף מפצה על גודל כדוריות הדם (כך הסבירה לי רופאת המשפחה)

טוב, קודם-כל תלסמיה זו מחלה שאני מכיר באופן קרוב, לא עליי באופן אישי אמנם. אתה מהעדה הטריפוליטאית? כי זה בד"כ נפוץ שם.
הבעיה העיקרית עם המחלה זה דווקא ככל הנראה העמידות לאינסולין, הרבה מהחולים מפתחים סוכרת בשלבים מאוחרים של החיים.

בכל אופן, לפי הבדיקות שמוצגות אכן קיימת בעיה הורמונלית ורמות הטסט' שלך עולות יחד עם רמות האסטרוגן.
בהתחשב בעובדה שהתופעה גובה ממך מחיר פיזי מסוים (ג'ינו) והוא לא בר ויכוח אלא אושר ע"י כירורג, אין מקום להתעלם מהממצאים.

עם-זאת, חשוב לומר, אין יותר מדיי מה לעשות בעניין רמות האסטרוגן באופן כללי מאחר וזו לא מחלה או משהו שיש לטפל בו באופן כרוני.
נטילת כדורים לא יפתרו את בעיית ההמרה אלא רק יעצרו אותה למשך נטילת התכשיר. ניתוח גינקומסטיה הוא משהו שכדאי לשקול כבר עכשיו, ברגע שרוב הרקמה תוסר, האפשרות של חזרה היא קטנה מאוד ויש סיכוי טוב לשיפור ערכי אסטרוגן באופן כללי.

נערך לאחרונה:
שאלה כללית (ואולי קצת קשורה למצב שלך)
מה הגובה שלך ומה גובה האח/אחות (במידה ויש) וגובה ההורים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית