הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ מסה דלת פחמימות

• פותח/ת השרשור The100
  • פורסם בתאריך

The100

מושעה
387
13
נק' מוניטין:
6
387
13
שלום אני גרע שוקל 57.5 קילו 1.705 מטר ו11% שומן האם אני יכול לעשות מסה דלת פחמימות ושהיא תהייה יעילה או שיותר יעיל בשבילי לעשות מסה רגילה ואז חיטוב?

אין מסה ללא פחמימות חבר, עליך להיות במאזן קלורי חיובי, שנובע בין היתר מפחמימות.

בנית לך כבר תפריט?

לפי מה שאני יודע אפשר לעשות גם מסה עם משהו כמו 150-200 גרם פחמימה..זה לא הכי דל שיש..אבל אתה צריך את הפחמימות האלה למסה

לפי הנתונים שלך אתה מתאמן מתחיל, אין לך מה להתעסק בשטויות כאלה תעשה מסה כמו שצריך..

לפי הנתונים שלך אתה מתאמן מתחיל, אין לך מה להתעסק בשטויות כאלה תעשה מסה כמו שצריך..

לא שמתי לב למשקל..תתחיל לאכול ועזוב אותך מדל פחמימה..

• פותח/ת השרשור
לא שמתי לב למשקל..תתחיל לאכול ועזוב אותך מדל פחמימה..
אני מתחיל (חודש בחדר כושר) אני רוצה אבל להגיע למטרה שלי כמה שיותר מהר ובצורה כמה שיותר יעילה (אין לי בעיה להשקיע כדי להגיע למטרה)
חשבתי שלעשות מסה דלת פחמימות זה הפתרון הכי טוב
אז בשביל להבין אתם אומרים שיהיה יותר יעיל לעשות נגיד (סתם זרקתי מספרים) חודש חסה ואז חודש חיטוב מאשר לעשות חודשיים מסה דלת פחמימות?

לפי מה שאני יודע אפשר לעשות גם מסה עם משהו כמו 150-200 גרם פחמימה..זה לא הכי דל שיש..אבל אתה צריך את הפחמימות האלה למסה
מה זה משנה 200 פחמימה או 350?

כי אם הוא רוצה לעשות מסה הוא צריך להיות במאזן קלורי חיובי. ההבדל בין 200 גרם פחמימה ל-350 גרם פחמימה הוא 600 קלוריות. אם הוא לא צורך את הקלוריות האלו מפחמימות הוא יכול להביא אותן או ע"י אכילת 66 גרם שומן יותר ממה שהוא תכנן מה שפחות מומלץ או ע"י אכילת 150 גרם חלבון יותר ממה שהוא כבר אמור לאכול (114 גרם = משקל גוף * 2) מה שמביא אותו ל-264 גרם חלבון על משקל גוף של 57, קצת יותר מפי 4.5 ממשקל הגוף.
וזהו ;)

• פותח/ת השרשור
כי אם הוא רוצה לעשות מסה הוא צריך להיות במאזן קלורי חיובי. ההבדל בין 200 גרם פחמימה ל-350 גרם פחמימה הוא 600 קלוריות. אם הוא לא צורך את הקלוריות האלו מפחמימות הוא יכול להביא אותן או ע"י אכילת 66 גרם שומן יותר ממה שהוא תכנן מה שפחות מומלץ או ע"י אכילת 150 גרם חלבון יותר ממה שהוא כבר אמור לאכול (114 גרם = משקל גוף * 2) מה שמביא אותו ל-264 גרם חלבון על משקל גוף של 57, קצת יותר מפי 4.5 ממשקל הגוף.
וזהו ;)
אז מה אתה אומר לעשות?

ללכת לקרוא ב kilogram.co.il את המדריך השלם לעלייה במאסת שריר ואת SS שאלות ותשובות, ולחזור לכאן אחרי זה עם שאלות שכנראה לא יהיו לך.

בכל מקרה - אתה מתחיל. אל תתעסק בשטויות, תעבוד חזק, תישן טוב, תאכל מספיק ואתה כבר תהנה מהתוצאות 😃

וזהו ;)
למה זה פחות מומלץ?
מסכים עם יהושע. למה דווקא להשלים מפחמימה? הוא יכול להשלים את זה משומן ופחמימה

הגוף שלך דורש פחמימה על מנת למלאות מאגרי גליקוגן בשריר, שנחוצים על מנת להיות אנרגטי באימונים
מה שכן, אפשר להוריד את כמות הפחמימה למשל מ400 לאיזור ה200-250 ולהעלות את כמות השומן באופן כזה שישלים את הקלוריות, לדעתי זה יכול להיות אפקטיבי באופן מסויים ואפילו יעיל.

הגוף שלך דורש פחמימה על מנת למלאות מאגרי גליקוגן בשריר, שנחוצים על מנת להיות אנרגטי באימונים
מה שכן, אפשר להוריד את כמות הפחמימה למשל מ400 לאיזור ה200-250 ולהעלות את כמות השומן באופן כזה שישלים את הקלוריות, לדעתי זה יכול להיות אפקטיבי באופן מסויים ואפילו יעיל.
בדיוק, אז אנחנו מסכימים. אין יתרון ב-400 פחמימה וניתן להשלים משומן.

בדיוק, אז אנחנו מסכימים. אין יתרון ב-400 פחמימה וניתן להשלים משומן.
בסה"כ השלמת קלוריות
מעל כמות מסויימת של פחמימות זה כבר פחות לגיטימי למילוי מאגרים ויותר בשביל הקלוריות

מה זה משנה 200 פחמימה או 350?

אני אישית מעדיף מסה עם לא יותר מ200-250 פחמימה..בגלל שהייתי ממש שמן בעבר כילד ולא סובל את התחושת נוזלים הזאת שיש עלי אחרי שאוכל הרבה פחמימה..בגלל שראיתי שהוא ממש רזה..אז תתחיל לאכול וכמה שיותר..

למה פחות מומלץ? בעקרון זה דיי סובייקטיבי לגביי אבל אני מרגיש (כנראה פסיכולוגית) הרבה יותר טוב פיזית לאחר ארוחה שכללה כמות רבה של פחמימות לעומת ארוחה שכללה יותר שומן. מה גם, שבתור שמן לשעבר קשה לי מאוד עם אכילת הרבה שומן ככה שלי לפחות - זה פחות מומלץ.

באופן כללי נראה שאין בעיה אבל עדיין קשה לי פסיכולוגית עם אכילת שומן על פני פחמימות - גם אם זה רק בגלל השם.

חשוב גם לציין שלדעתי - הרבה יותר קל להישאר שבע במשך היום בעזרת אכילה של 200 גרם פחמימה מה שמתבטא בד"כ בהרבה יותר אוכל לעומת 66 גרם שומן שיכול פשוט להיות שמן שנספג בשניצל או בשר פחות רזה וכו'.

Back
למעלה תחתית