הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע יש יותר מדרך אחת לעשות סקוואט וזאת אחת הסיבות

yonizarkh

מנהל פורום פציעות
1,671
696
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
2,640
1,671
696
כבר שנים שאני מנסה להסביר שלא כולם עושים סקוואט באותה צורה , ולא בגלל "שהם לא מספיק גמישים" או ש"אין להם מספיק מוביליות במפרק הירך" , והנה מאמר שמביא גם אילוסטרציה גרפית.

http://themovementfix.com/the-best-kept-secret-why-people-have-to-squat-differently/#

חייבים לקבל את העובדה שיש וריאביליות במבנה האנטומי של מפרק הירך בין מתאמנים , ולא לייחס כל ביצוע שאינו זהה לטכניקה "האופטימלית" של ריפטו ושות' לבעיה של רקמה רכה (שריר/גיד/רצועות וכו')

ועדיין ימליצו לאנשים עם באטווינק לעשות מתיחות...

לא הבנתי באיזה תמונה הוא מתייחס לאצבעות החוצה. למיטב הבנתי הזווית של האצבעות צריכים לקבוע ע"י אורך הירך.

• פותח/ת השרשור

לא הבנתי באיזה תמונה הוא מתייחס לאצבעות החוצה. למיטב הבנתי הזווית של האצבעות צריכים לקבוע ע"י אורך הירך.

התמונה הרלוונטית היא תמונה מספר שלוש.
הכוונה היא בעצם למנח ANTEVRSION / RETROVERSION של ראש הפמור בתוך האצטבולום.
מה שמשפיע על סיבוב הטיביה ומיקום האצבעות (intoeing /out toeing) שבאים לתקן.

ככה זה נראה במבט מלמעלה (שים לב לזווית שצבועה באדום):
http://1.bp.blogspot.com/-qmCOBpd16...s400/femoral+anteversion+and+retroversion.PNG

הכתבה מנסה לתת פשרה למלחמה בין סקוואט רחב לצר? או שיש עוד וריאציות שהכתבה רוצה לתת?

מה זאת אומרת?
ונגיד ויש לי ירך מאוד ארוכה ?

זה אומר שאני לא צריך לדאוג בקשר לבאט ווינק שלי?
יש!!!
אבל בכל מקרה מתיחות ולהתגלגל על פואם רולר זה כיף אז למה לא?

אני כבר הבנתי לבד שהבעיה שלי היא היא היפר אקסטנשן ולא רוחב רגליים, ולא ברכיים גולשות.
אני לא מחפש טכניקה מושלמת, אני מחפש טכניקה שלא תכאיב לי ולא תגרה לי את הפציעה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית