הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע פוסט חדש בבלוג שלי המדריך למתחיל, איך אני יודע שתוכנית האימונים שלי טובה ?

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך

moo

משתמש על
13,041
803
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
59,934
13,041
803
פוסט חדש בבלוג שלי חלק 1 מ5 עם הסברים על מושגים ואיך לבנות אימון יעיל תהנו

המדריך למתחיל, איך אני יודע שתוכנית האימונים שלי טובה ?

תוכנית אימונים צריכה להתחשב במגוון רחב של אלמנטים, כושר גופני מורכב ממספר גורמים כגון: כוח, סיבלות, אירובי, זריזות, מהירות, גמישות קורדינציה וכו'. חלק מהאלמנטים ניתן לאמן ולשפר תוצאות בצורה מהירה וחלק הם דברים שמוטמעים בתקופת הילדות כמו קורדינציה. חלקם מצריכים אימון מתמיד ושימור אחרת נעלמים כמו גמישות. אלמנט המהירות (תנועה בקו ישר) הוא לרוב נקבע גנטי וניתן לשפרו ע"י אימונים פליאומטריים ואימוני כוח לחיזוק השרשרת האחורית (posterior chain) ואילו זריזות (שינוי כיוון, תנועה שהכיוון שלה משתנה) ניתן לשפר ע"י אימונים יעודיים לדוגמא תרגיל 3 קונוסים (3 cone drill) או 20-yard shuttle. שיפור ביכולת אירובי וסבולת זהו תהליך יחסית מהיר ולא אגע בו בפוסט הנוכחי.

1465114_551553331605589_2106352577_n.jpg

המשך בלינק:

http://rancohenpt.wordpress.com/2014/01/15/המדריך-למתחיל-איך-אני-יודע-שתוכנית-האי/

שיפור ביכולת אירובי וסבולת זהו תהליך יחסית מהיר ולא אגע בו בפוסט הנוכחי.
אני לא יודע למה אתה קורה תהליך יחסית מהיר, אבל מעריכים כי השיפור ביכולת אירובית נמשך כ-7 שנים וניתן לראות רצים גם הרבה מעבר לגיל 40 שממשיכים להשתפר. אני חושב שזה מאוד שונה מאימוני כוח.

• פותח/ת השרשור
לא מדבר על ספורטאי עילית
בנאדם ממוצע שיתאמן בפעילות אירובית יגיע לרמה סבירה + די מהר

• פותח/ת השרשור
תודה, זה המטרה
אשמח אם תשתפו
אשמח אם תגיבו
יש גף של Q&A אם יש שאלות אשמח אם תשאלו שם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית