הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון טכניקה בסקוואט

yoanshimoni

משתמש מתחיל
124
12
נק' מוניטין:
12
124
12
התחלתי SS לפני שבועיים בערך אבל אני עדיין לא בטוח בתרגיל ועוד לא רץ עם המשקלים כי אני בכלל לא בטוח בטכניקה שלי ומרגיש איתה עדיין לא שלם לגמרי ויש לי כאבי גב שמלבים אותי כך שאני לא רוצה להחמיר אותם בגלל טכניקה לקויה. דרך אגב הייתי בסמינר כח של אביב ואופק והיה באמת אדיר תרם לי המון, הייתי שמח לביקורת מכם.
סרטון 1:

סרטון 2:

בסרטון ה-2 הזווית לא כל כך טובה, תודה מראש.

נערך לאחרונה:
התחלתי SS לפני שבועיים בערך אבל אני עדיין לא בטוח בתרגיל ועוד לא רץ עם המשקלים כי אני בכלל לא בטוח בטכניקה שלי ומרגיש איתה עדיין לא בטוח לגמרי ויש לי כאבי גב שמלבים אותי כך שאני לא רוצה להחמיר אותם בגלל טכניקה לקויה. דרך אגב הייתי בסמינר כח של אביב ואופק והיה באמת אדיר תרם לי המון, הייתי שמח לביקורת מכם.
סרטון 1:

סרטון 2:

בסרטון ה-2 הזווית לא כל כך טובה, תודה מראש.

אוקיי, כמה דברים:
ראשית, אכן שמים לב שאתה לא בטוח בעצמך, כפי שכתבת.

לגופו של ענין, הדבר הראשון שצד את עיניי הן סדר המפרקים שעובדים בתרגיל. שים לב שהתנועה שלך, בכל החזרות, נראית גלית.
נראה בבירור שהמפרק הראשון שאתה מתחיל לסגור, הוא הברך, כאשר מה שצריל להיות הוא, שכל התנועה מתחיחה ממפרק האגן - לאחור ולמטה. רק לאחר מכן הברך אמורה להתחיל להיסגר.

האמת שאני לא מבין לגמרי מה אתה מתכוון, מה הכוונה מתחילה להיסגר? הרי בירידה הברך נשלחת קדימה והאגן אחורה לא?
כן ולא.
השאלה היא מהיכן מתחילה התנועה והתשובה היא שהיא צריכה להתחיל במפרק האגן - שאמור להשלח לאחור ולמטה. רק לאחר מכן, הברך מתחילה להסגר.

לך ושב על כסא בסלאו מושן ושים לב מה קורה לאגן ולברך.

• פותח/ת השרשור
כן ולא.
השאלה היא מהיכן מתחילה התנועה והתשובה היא שהיא צריכה להתחיל במפרק האגן - שאמור להשלח לאחור ולמטה. רק לאחר מכן, הברך מתחילה להסגר.

לך ושב על כסא בסלאו מושן ושים לב מה קורה לאגן ולברך.
אבל כשאני עושה את התנועה עם האגן לגמרי בהגזמה אני מרגיש כאילו אני אפול אחורה, זה אומר שצריך להקטין את השיפוע בגב כדי לאזן?

• פותח/ת השרשור
אף אחד לא אמר בהגזמה.
זה אומר שתיכנס ליוטיוב וץחפש mark rippetoe sqaut
האמת שאת הסרט ראיתי כמה פעמים וגם את הספר קראתי, את מה שרצוי אני בערך מבין אבל לא תמיד יודע להרגיש מה אני עושה בדיוק בתרגיל, בכל מקרה אני אנסה ליישם תודה.

קודם כל, זה לא רע.
אתה צריך להשחרר את הברכיים האגן יחד.לא להגיע למצב שהשוקיים שלך הולכות אחורה לפני שאתה משחרר את הברך.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, זה לא רע.
אתה צריך להשחרר את הברכיים האגן יחד.לא להגיע למצב שהשוקיים שלך הולכות אחורה לפני שאתה משחרר את הברך.
אה הבנתי, אז לשלוח את הברכיים קצת קדימה בתחילת הירידה יחד עם תנועה של האגן אחורה ולמטה?

אני מוציא לצדדים, הן הולכות קדימה מעצמן.
לא ממש נכון.
יש הבדל בין LB ל-HB, כאשר באחרון, בהיותו קרוב יותר לסקוואט קדמי, אכן הברכיים זזות בו קדימה יותר. אולם ב-LB הברכיים כמעט ולא זזות קדימה (אכן, בשני המקרים, הן זזות לצדדים, במקביל לכפות הרגליים). אולי רק בסוף התנועה, כאשר קרובים לתחתית ניתן לראות תזוזה של הברכיים קדימה.

@Tom
@MikeRozner

לא ממש נכון.
יש הבדל בין LB ל-HB, כאשר באחרון, בהיותו קרוב יותר לסקוואט קדמי, אכן הברכיים זזות בו קדימה יותר. אולם ב-LB הברכיים כמעט ולא זזות קדימה (אכן, בשני המקרים, הן זזות לצדדים, במקביל לכפות הרגליים). אולי רק בסוף התנועה, כאשר קרובים לתחתית ניתן לראות תזוזה של הברכיים קדימה.

@Tom
@MikeRozner

צ"ל הפוך. בתחילת התנועה ברכיים יוצאות, ושאר התנועה במותן.
ברך שהולכת קדימה בתחתית זה שימוש במבנה הברך כדי לקפוץ, ועומס לא נחוץ בעיני.

• פותח/ת השרשור
מאמן שמומחה בתחום זה הרבה כסף וכבר הייתי ב3 אימונים עם מישהו ובסמינר, הטכניקה כל כך גרועה שאי אפשר להמשיך ולהשתפר עם הזמן לבד?

מאמן שמומחה בתחום זה הרבה כסף וכבר הייתי ב3 אימונים עם מישהו ובסמינר, הטכניקה כל כך גרועה שאי אפשר להמשיך ולהשתפר עם הזמן לבד?

היא בכלל לא גרועה. תמשיך להעלות סרטונים וכל פעם תן דגש למה שמעירים לך.

סע.

• פותח/ת השרשור
היא בכלל לא גרועה. תמשיך להעלות סרטונים וכל פעם תן דגש למה שמעירים לך.

סע.
סבבה אחי תודה, ואפשר לדעתך להעלות משקלים ולרוץ עם זה או לדעתך להמשיך לעבוד במשקל נמוך כי כרגע אני עושה משקל שיחסית קל לי ויכול להתקדם יותר. בגדול הפחד העיקרי שלי בתרגיל הוא החמרה של כאבי גב תחתון שקיימים אצלי בלי קשר.

סבבה אחי תודה, ואפשר לדעתך להעלות משקלים ולרוץ עם זה או לדעתך להמשיך לעבוד במשקל נמוך כי כרגע אני עושה משקל שיחסית קל לי ויכול להתקדם יותר. בגדול הפחד העיקרי שלי בתרגיל הוא החמרה של כאבי גב תחתון שקיימים אצלי בלי קשר.

אתה עושה SS? תעבוד לפי התוכנית.
אם כבר כואב לך ואתה עובד בטכניקה טובה, אז להוסיף משקל לא יביא לעוד כאב. מצד שני, אולי זה יכול לעזור לך ולהפחית בכאבים (מתייחס יותר לדדליפט, שלגב שלי עושה פלאים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית