הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כוח בהקשר למאזן קלורי.

OverPower

משתמש קבוע
1,633
13
נק' מוניטין:
3,519
1,633
13
האם יש קשר בין המאזן הקלורי היומי לבין תפקוד הכוח?

ז''א, האם יהיה שינוי במשקלי העבודה אם יהיה לי מאזן קלורי נייטרלי, מאזן קלורי חיובי של 500 קלוריות, ומאזן קלורי חיובי של 1000 קלוריות? תודה וחג שמח 🤪

אם תאכל בפלוס של 4000 קלוריות אתה מן הסתם תתחזק, כי משקל הגוף שלך יעלה - בין אם משומן, נוזלים או שריר.
השאלה המתבקשת היא האם אתה מוכן לגדול בלי להתחשב באיזה אופן יעלה המשקל, כי הרבה אנשים לא מוכנים להראות גדולים בלי צורה (למרות שזה מתבקש אצל PL)

• פותח/ת השרשור
אני צריך להתחזק בלי לעלות במשקל (WL)

ללכן אני רוצה להיות במקסימום כוח תוך כדי העלאת מינימום משקל :S

אז תשאר על פלוס קלורי מינימלי, אתה תמצא אותו תוך כדי ניסוי וטעייה של חודש-שניים.

מוכנסים יותר נוזלים לתא השריר ועקב כך יש גירוי יתר של סיבי השריר ולכן עולים יותר בכוח ואז בעקיפין במידה ובמאזן חיובי עולים גם במסת השריר (שוב הסבר שיטחי כדי להבין לא ממש רוצה להיכנס ל CP , ATP ושאר ה*** האורגני)

כוח הינו תרגום מכאני של עבודה אלקטרו-ביו-כימית של שרירי השלד.

אם תהיה ירידה בצריכתן של אבות מזון חיוניים,מינרלים וויטמינים וכן ירידה בסה"כ ההכנסה הקלורית (במסגרת יומית,שבועית...) אז מיליון ואחד דברים.
צריכה עודפת של קלוריות תגרום לליפוגנזה (אגירה של עודפי מזון - גלוקוז וחומצות שומן ברמה מטבולית בסיסית),תחושת כבדות וירידה בביצועים (כמובן תלוי ביכולת העיכול האינדיבידואלית של כל אדם ואדם).

אתה מתכוון שיש תחושה כזאתי בזמן הקרוב לארוחה? או בכללי לאורך כול היום?

כי לפי מה שאתה טוען בחיטוב אנשים צריכים להיות יותר אנרגטיים 😵

איך הסקת את זה ? ממתי בחיטוב אתה מקבל את כל אבות המזון בצורה האופטימלית? (האממ פחממות , מאגרי גליקוגן חצי ריקים)

מצב אופטימלי זה מסה/נטראלי שמאגרי הגליקוגן מלאים או לפחות קרוב לכך , בחיטוב זה בדיוק ההפך (בהנחה שאנחנו מדברים על תפריטים לאנשים שרוצים לשמור על השריר שלהם ומרובי חלבונים)

ממש לא יודע איך הגעת לזה ובכל זאת..

אני מדבר על תחושת כבדות ועייפות במהלך כל היום על אחד כמה וכמה כאשר נאכל ארוחה כבדי לפני האימון עצמו.
המצב האופטימאלי הינו האיזון אליו גופנו ישאף בלאו הכי (הומיאוסטזיס) - צריכה יומית\שבועית מסודרת של מקרו ומיקרו נוטריאנטים (פחמימות,שומנים,חלבונים\ויטמינים ומינרלים).

ממש לא יודע איך הגעת לזה ובכל זאת..

אני מדבר על תחושת כבדות ועייפות במהלך כל היום על אחד כמה וכמה כאשר נאכל ארוחה כבדי לפני האימון עצמו.
המצב האופטימאלי הינו האיזון אליו גופנו ישאף בלאו הכי (הומיאוסטזיס) - צריכה יומית\שבועית מסודרת של מקרו ומיקרו נוטריאנטים (פחמימות,שומנים,חלבונים\ויטמינים ומינרלים).

אתה מתכוון לאכילה לפי התיאבון? יענו הset point של כול מתאמן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית