הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רגישות למוצרי חלב וכאבי בטן רציניים

• פותח/ת השרשור p0st
  • פורסם בתאריך

p0st

משתמש פעיל
393
3
נק' מוניטין:
80
393
3
שלום לחברי הפורום,

בתקופה האחרונה (כחודש ימים) אני סובל מכאבי בטן ממש רצינים ומציקים, לרוב מלווים בצורך ללכת לשירותים וברוב הפעמים מדובר בשילשולים. יש לי קצת נפיחות/גזים (סוג של כאילו אני מנופח ולא מצליח להשתחרר מזה) הכאבי בטן הולכים ובאים. הלכתי לרופא ואמר שכנראה יש קלקול קיבה ונתן איזהשהוא כדור שניסיתי, לא יודע אם בדיוק עזר כי הכאבים הפסיקו ליום יומיים, אבל הם חוזרים, כמו שאמרתי הולך ובא.

העניין הוא כזה, אני אוכל כבר במשך שנה כל יום קופסא אחת של קוטג' + 500 עד 750 גרם גבינה לבנה + כ 3-4 כוסות חלב. שוב מציין שממש כל יום המוצרים האלה נאכלים בקביעות.

העניין הוא שכאבי הבטן הללו החלו בערך בחודש-חודש וחצי האחרון.

אני לא יודע לאן לשייך את הבעיה מאחר ואני אוכל את הדברים הללו זמן רב, מצד שני לא עשיתי שום שינויים מהותיים אם בכלל בתזונה/אורח חיים בזמן האחרון. ממש הכל אותו הדבר, חוץ מהכאבים העזים האלו שהחלו...

במחשבה הגיונית נראה כי זה כמות לא קטנה של מוצרי חלב ביום, האם יכול להיות שפתאום זה התחיל להשפיע ונוצרה סוג של רגישות או משהו בגוף לכמות הזו ולכן הגוף מגיב כך?

אשמח לעזרה...

תודה רבה לכם..

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן, זה יכול להיות. יש דרך פשוטה לבדוק...

אשמח אם תציין אך אוכל לבדוק? אם התכוונת בפשטות להפחתה במוצרי החלב, WELL... ביומיים-שלושה האחרונים הורדתי את קופסאת הקוטג' לחלוטין ומינון הגבינה הלבנה ירד לכ- 300-400 גרם. לגבי החלב, כוס אחת או 2

עד כה לא עזר, כרגע יש לי כאבים שממש מפריעים.

תודה לך,

• פותח/ת השרשור
כן, התכוונתי שתימנע לגמרי ממאכלים חלביים למשך כמה ימים - לדעתי אחרי שבוע תוכל לדעת אם זה הגורם לבעיה.

המנעות מוחלטת פשוט תנטרל את מקור החלבון העיקרי שלי במהלך היום, לעשות זאת לשבוע ימים ינטרל את הגוף מחלבון כמעט לחלוטין, מאחר וכהשלמה למוצרים הללו אני פשוט אוכל עוד איזה 200 גרם חזה עוף (כמקור חלבון) וכמובן שאר המאכלים שיש במהלך היום שמהם נכנסים עוד גרמים של חלבון....

המנעות מוחלטת פשוט תנטרל את מקור החלבון העיקרי שלי במהלך היום
אתה לא יכול למצוא תחליף למשך שבוע אחד? בשר, ביצים, דגים, קטניות, אבקת חלבון... כולה שבוע (אולי אפילו פחות, אני לא תזונאי וסתם זרקתי "שבוע").

• פותח/ת השרשור
אתה לא יכול למצוא תחליף למשך שבוע אחד? בשר, ביצים, דגים, קטניות, אבקת חלבון... כולה שבוע (אולי אפילו פחות, אני לא תזונאי וסתם זרקתי "שבוע").

אני לא אוהב בשר כלל פרט לחזה עוף, אנסה אולי להוסיף פסטרמה נניח במקום הגבינות, וכמובן ביצים (שחכתי לציין שאני אוכל 3 ביום)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית