הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבי גב אחרי סקוואט שנשארים לאורך כמה ימים

• פותח/ת השרשור alexss
  • פורסם בתאריך

alexss

משתמש פעיל
599
31
נק' מוניטין:
77
599
31
שלום,
אני מתאמן 8 חודשים במכון ולפני חודש קיבלתי תוכנית חדשה שכוללת בתוכה סקוואט חופשי עם מוט.
בהתחלה זה לא ממש עשה לי כאבים אבל בזמן האחרון, שבועיים אחרונים התחיל לכאוב לי הגב אחרי סקוואט (גב תחתון) וזה כאב שלא עובר אחרי יום אלא לוקח כשבוע עד שזה עובר.

לדעתי הגב שלי מספיק חזק כי המאמן לא היה מביא לי סתם את התרגיל, היה לי לפני זה 3 תוכניות שהוא בנה לי את כולם אז הוא מכיר אותי הכי טוב....

בנוסף היום כשעשיתי ועוד פעם כאב לי ביקשתי ממדריך שיראה אם אני עושה נכון והוא אמר שכן...

מה אתה מייעצים לעשות או האם למישהו הייתה את הבעיה בעבר ואם הוא פתר אותה אשמח לדעת איך.

תודה!

אז ככה:
1) תעלה סרטון שלך מבצע סקואט ממספר זוויות שונות כדי שנוכל להעריך עד כמה הטכניקה נכונה

2)כאבי גב לא בהכרח מסמנים פציעה הגב הוא שריר לכך דבר ויתכן וזה דומס או שריר חלש והוא מורגש יותר מהאחר אבל ללא סרטון לא נדע.

3) תרשום בבקשה את התוכנית אימונים שלך

• פותח/ת השרשור
אז ככה:
1) תעלה סרטון שלך מבצע סקואט ממספר זוויות שונות כדי שנוכל להעריך עד כמה הטכניקה נכונה

2)כאבי גב לא בהכרח מסמנים פציעה הגב הוא שריר לכך דבר ויתכן וזה דומס או שריר חלש והוא מורגש יותר מהאחר אבל ללא סרטון לא נדע.

3) תרשום בבקשה את התוכנית אימונים שלך

נרשמתי לאורטופד, הוא יוכל לתת לי את התשובה המדוייקת ביותר נכון?

אורטופד יוכל לעזור לך אבל במידה והמקרה שלך הוא טכניקה לקויה, הדבר החיד שהוא יוכל לעזור לך בו הוא טיפול בנזק שנגרם, בכל מקרה אתה תצטרך לוודא שהטכניקה שלך טובה.

• פותח/ת השרשור
אורטופד יוכל לעזור לך אבל במידה והמקרה שלך הוא טכניקה לקויה, הדבר החיד שהוא יוכל לעזור לך בו הוא טיפול בנזק שנגרם, בכל מקרה אתה תצטרך לוודא שהטכניקה שלך טובה.

99% שזה לא המצב משום שבפעם הראשונה שעשיתי המדריך ראה איך אני עושה והוא אמר לי שאני עושה טוב ובפעם האחרונה ביקשתי ממנו עוד פעם להסתכל והוא אמר שהטכניקה טובה מאוד ואין לו עצות לשיפור.

99% שזה לא המצב משום שבפעם הראשונה שעשיתי המדריך ראה איך אני עושה והוא אמר לי שאני עושה טוב ובפעם האחרונה ביקשתי ממנו עוד פעם להסתכל והוא אמר שהטכניקה טובה מאוד ואין לו עצות לשיפור.

תתפלא אבל הרבה מדריכים בחדר הכושר לא יודעים את הטכניקה בעצמם כמו שצריך. כשאני התחלתי לעשות סקוואטים, המדריך עטף לי את המוט במגבת כדי שלא"ישתפשפו לי הכפתיים" ואמר לי לעמוד בפישוק צר ורגליים מקבילות. סביר להניח שאם הייתי מקשיבה לו ועושה כך עד עכשיו, משהו יום אחד היה נשבר. בקיצור, תלמד באינטרנט את הטכניקה, תסתכל על סרטונים, כי יכול להיות שהמדריך שלך לא לימד אותך טוב וזה מה שדפק אותך, עובדה, איך שהתחלת סקוואטים התחיל לכאוב לך.

בעקרון האפשרויות הם
או שהשריר חלש מייצבי הגו
או שהטכניקה לא נכונה
או שהתחלת ישר עם עומס של משקלים ונפח גבוהה מידי.

וזה שהוא מאמן שלך ורשם לך תכניות ובטח מציף אותך עם ידע הכל טוב ויפה, אבל בתאכלס רוב המאמני חדר כושר הם מאמנים לא טובים, אני לא אומר שגם שלך כי אני לא מכיר אותו אבל עובדתית זה ככה אז תיקח בחשבון שאולי הוא טועה

אני אומר בלב שלם שאין אדם אחד בקורס חד״כ בוינגייט שעשיתי שבאמת יודע איך לעשות סקוואט.

לזה שמעליי אפעם אל תזלזל באחר ואני תמיד אומר שחוזר הידיעה לעשות סקוואט והפחד ממנו זה בגלל רופאים ומאמרים ללא שום בסיס שאומרים שזה פוגע בגוף(שלא נדבר על גדילה)
שנית אולי זה דומס אולי פציעה כמו שאמרו חבריי לפניי תעלה סרטון תעבוד על המייצבים שלך ותלך לבדיקה הכל יכול להיות..
מה שבטוח פציעה זה לא מכיוון שאם היית נפצע מסקוואט היה לך כאבי תופת.
בברכה CoRoNa

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית