הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דעה על תפריט חיטוב

• פותח/ת השרשור tapuz
  • פורסם בתאריך

tapuz

משתמש מתחיל
4
1
נק' מוניטין:
1
4
1
אימוני כוח, 5-6 פעמים בשבוע
אירובי 25 דק' 6 פעמים בשבוע

בנתיים ירדתי 2.5 קילו בשבועיים
מה דעתכם ?

קבצים מצורפים

• חיטוב.JPG
    חיטוב.JPG
    KB 65.8 · צפיות: 280
ממתי למישהו פה יש הסמכה להביע דעה לגבי תפריט תזונה?
גם למאמני חדר כושר אסור להביע דעה.
בפירוש אמרו לנו שהקורסים לא הופכים אותנו לתזונאים \ דיאטנים.

אם יש פה מישהו עם תואר בתזונה, שיביע את דעתו.
אנשים כאן חושבים שאם הם יודעים מה זה חלבון ומה זה פחמימה אז מותר להם לבנות תפריט.
זה הרבה מעבר לפחמימה וחלבון, לא סתם לומדים את זה 4-6 שנים בלימודים אינטנסיביים.

^ מזה טרול חדש? נרשמתי לדיון לעוד תגובות של הבחור.
שתהיה לך תעודה בתזונה אז תבנה תפריט תזונה למי שאתה רוצה 😃
זה נגד החוק לבנות תפריט תזונה, גם למאמני כושר אומרים בפירוש לא לתת תפריטי תזונה כי הם לא תזונאים.
הם למדו בסיס כדי לענות על שאלות בסיסיות, לא כדי לבנות תפריטי תזונה.
נניח שאתה בונה למישהו תפריט תזונה וקורה לו משהו מסיבה כזו או אחרת, אתה הנאשם.

שתהיה לך תעודה בתזונה אז תבנה תפריט תזונה למי שאתה רוצה
זה נגד החוק לבנות תפריט תזונה, גם למאמני כושר אומרים בפירוש לא לתת תפריטי תזונה כי הם לא תזונאים.
הם למדו בסיס כדי לענות על שאלות בסיסיות, לא כדי לבנות תפריטי תזונה.
נניח שאתה בונה למישהו תפריט תזונה וקורה לו משהו מסיבה כזו או אחרת, אתה הנאשם.

הוא לא ביקש שיבנו לו, הוא בנה, והוא מבקש חוות דעת. זה פורום ייעוץ ולא פורום מקצועי וההחלטה אם לקחת עצה של מישהו או לא יושבת על אותו אדם ועל אותו אדם בלבד.. אם אני אגיד לך לאכול 3000 גר' חלבון ואתה תקשיב לי, אז כשייקרה לך משהו זאת אשמתך בלבד.

ולעניין, לדעתי הכמות קלוריות שלך נמוכה מדי, כתוב שם הBMR שלך שהוא 1900 אבל ה RMR הוא כפול 1.2 כך שזה באזור ה2200.
ואתה אוכל 1500 שרק זה כבר גרעון של 700, ועוד עושה המון אירובי. אתה סתם סובל לדעתי ובנוסף אתה עלול להתקע בהמשך.
דבר שני כמות החלבון שלך נמוכה מדי לדעתי בזמן ירידה במשקל מה שאומר שלטווח הארוך אתה עלול לא לשמור על מסת השריר שיש לך.

אני הייתי מעלה אותך לאזור ה200 חלבון ואזור ה70 שומן, זה יצא לך באזור ה1900 קלוריות +\- ככה אתה תהיה בגרעון של 300 + האירובי שיגדיל לך לדעתי משמעותית (לא הייתי מתחיל עם כל כך הרבה אירובי, עדיף לעשות מה שעובד וכשנתקעים להוסיף אירובי \ להוריד קלוריות (מהפחמימה))

הוא לא ביקש שיבנו לו, הוא בנה, והוא מבקש חוות דעת. זה פורום ייעוץ ולא פורום מקצועי וההחלטה אם לקחת עצה של מישהו או לא יושבת על אותו אדם ועל אותו אדם בלבד.. אם אני אגיד לך לאכול 3000 גר' חלבון ואתה תקשיב לי, אז כשייקרה לך משהו זאת אשמתך בלבד.
כל עוד הבהרת לו את הכלל, מצויין.
--
רק יש לי שאלה לכל מי שגולש בפורום הזה :
על פי איזו הסמכה אתם מייעצים לאנשים לגבי תפריט תזונה?

כל עוד הבהרת לו את הכלל, מצויין.
--

אין צורך להבהיר את הכלל
http://www.lbs.co.il/help/terms ולהרבה אנשים כאן אין הסמכה, אבל המון ידע אישי מקריאת מאמרים ומחקרים מדעיים וגם ניסיון אישי.

על פי אותה הסמכה לפיה מייעצים בקשר לאימונים, תוספים, פציעות ושאר ירקות.

ממתי למישהו פה יש הסמכה להביע דעה לגבי תפריט תזונה?
גם למאמני חדר כושר אסור להביע דעה.
בפירוש אמרו לנו שהקורסים לא הופכים אותנו לתזונאים \ דיאטנים.

אם יש פה מישהו עם תואר בתזונה, שיביע את דעתו.
אנשים כאן חושבים שאם הם יודעים מה זה חלבון ומה זה פחמימה אז מותר להם לבנות תפריט.
זה הרבה מעבר לפחמימה וחלבון, לא סתם לומדים את זה 4-6 שנים בלימודים אינטנסיביים.
ממתי סמכות שווה ידע? חצי מהאנשים פה בפורום (בעצם, הרבה יותר) מבינים פי כמה וכמה מכל מדריך וינגייט שסיים את הקורס ואף פעם לא נגע במשקולות. אז יופי שיש לו סמכות, אבל מדריך שלא יודע לבצע/ללמד סקוואט בצורה נכונה (רמז, וינגייט לא מלמדים כמו שצריך), הוא לא מדריך. דרך אגב, זה תופס לכל תחום בחיים...
חוץ מזה, אנשים באים לפה מיוזמתם מסיבות שלהם (ויש סיבות להגיע לפורום הזה לבקש עזרה), ככה שאין פה שום בעיה..

אימוני כוח, 5-6 פעמים בשבוע
אירובי 25 דק' 6 פעמים בשבוע

בנתיים ירדתי 2.5 קילו בשבועיים
מה דעתכם ?
חסר לך הרבה שומן בתפריט. בנוסף, 1500 קלוריות לגבר ששוקל 84 קילו זה הרעבה... תוסיף עוד לפחות 30-40 גרם שומן, מקסימום תוסיף עוד טיפה אירובי למרות שאני לא בטוח שאתה צריך. מוזר לי שה-RMR שלך נמוך מ-2000 לדעתי הוא יותר, תחשב עוד פעם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית