הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חתירת פנדלאיי או BOR?

Aviv Krihely

משתמש מתחיל
146
30
נק' מוניטין:
316
146
30
שלום,

אני כרגע בתכנית ss, ובמקום קלין אני עושה חתירה באימון b, עד עכשיו הייתי עושה מתח והחלטתי לעבור לחתירה עם מוט, על איזו חתירה אתם ממליצים? ולמה?

תודה.

תרגיל שעובד על כוח מתפרץ, לא כמו פאוורקלין אבל בכל זאת. חוץ מזה שאיתו כן תוכל לעשות התקדמות במשקלים, ולא כמו מתח שהוא תרגיל שמבוסס על משקל גוף (שמן הסתם עולה כל הזמן במשך התכנית ולכן רק לעשות אותו בלי הוספת המשקל נעשית בשלב מסוים לבלתי אפשרית).

מעטים המאמנים בחדר כושר מסחרי שילמדו אותך את התרגיל כמו שצריך
זאת אומרת שאפילו אני שאני לא מומחה גדול בטכניה של PC כניראה ילמד אותך טוב יותר ממאמן ממוצע בחדר כושר

• פותח/ת השרשור
אוקיי, והשאלה שלי היא עד כמה בעצם מסובך ללמוד את זה לבד? ואם ההבדל בין חתירה לבין קלין הוא מספיק משמעותי שיהיה שווה לי ללמוד...

אם אתה מסוגל ללמוד פאוורקלין, לך על זה. (תקרא את הפרק בספר, תראה את הDVD והסברים אחרים של מדריכים עם שם ביוטיוב)

למה החלפת את המתח מלכתחילה? בתוכנית הזאת יש מספיק עומס על הגב תחתון, לא חושב שזה הכי חכם להוסיף לכל הסקוואטים והדדליפט עוד חתירה. חוץ מזה, בתרגיל הזה מאוד קל להגיע לצ'יטינג בשלב כזה או אחר.

לגבי PC. לא בשמים ללמוד את זה לבד עם משקלים נמוכים. העניין הוא שמשקלים נמוכים לא באמת יקדמו אותך לאן שהוא, אז כדי שתפיק את המיטב מהתרגיל צריך לעבוד, לפחות בהתחלה, עם בנאדם שיודע מה הוא עושה. אני אישית חושב שמישהו שלא מתאמן לספורט מסוים (פוטבול, כדורסל, כדורגל וכו') לא צריך באמת להתעסק בתרגיל הזה. אבל אם אתה מתעקש לא חושב שחסר פה בקהילה חבר'ה שיכולים לאמן אותך.

• פותח/ת השרשור
מסכים איתך שיש מספיק עומס על הגב התחתון בכל התכנית הזו, משום מה ההתקדמות שלי במתח ממש איטית ובגלל זה חשבתי להחליף.
לפי דעתי אני ילך על פווארקלינס בתקווה ששם אני יראה תוצאות טובות יותר.

אני חושב שפווארקלין זה מיותר למי שלא ספורטאי.
עדיף תעשה מתח מאשר חתירה כי גם ככה העומס על הגב גבוה מאוד בתוכנית זה יפגע לך בהתאוששות אם אתה מתעקש אז תעשה רק באימון האחרון של השבוע.

• פותח/ת השרשור
שוב, אני מסכים לגבי העומס על הגב, הבעיה היא שמתח הוא תרגיל שלי לפחות קשה להתקדם בו.
יש הסבר לזה שפווארקלין מיותר למי שלא ספורטאי?

שוב, אני מסכים לגבי העומס על הגב, הבעיה היא שמתח הוא תרגיל שלי לפחות קשה להתקדם בו.
יש הסבר לזה שפווארקלין מיותר למי שלא ספורטאי?
זה לא יתן לך מסה כי המשקל קל מדי,זה כנראה לא ישפר את ההרמות האחרות שלך ואין לך מה לעשות עם האקספלוסביות שהתרגיל נותן אם אתה לא ספורטאי, למרות שאם אתה רוצה לשפר את הכוח המתפרץ/הקפיצה לגובה/מרחק או דברים דומים זה כן יכול לעזור.

• פותח/ת השרשור
הבנתי למה אתה מתכוון, אבל אפשר להשליך את הדברים שאתה אומר על כל תרגיל בתכנית בעצם, אף אחד לא באמת ״זקוק״ לכח אלא אם כן זה משמש אותו לענף ספורט או פעילות מסויימת, זה שזה לא יעזור לשאר ההרמות שלי זה כבר עניין אחר אבל אני גם חושב שאפשר להגיד את זה גם על המתח.
בכל אופן, תודה על העצה, אני חושב שאני דווקא כן יילך על הפווארקלין בסופו של דבר, נראה לי תרגיל מאוד מעניין ומתאגר וגם כיפי לביצוע, היו קצת חששות מהטכניקה המסובכת ובגלל זה שללתי את זה מראש, אני די בטוח שעם למידה טובה והשקעה יהיה בסדר.

תפרט מה קשה לך בהתקדמות במתח

אתה עושה עם משקל או רק משקל גוף?

בכל מקרה תשקל לפני המתח וככה תוכל להעריך את ההתקדמות בצורה מדויקת יותר.

לא הייתי מוותר על המתח

• פותח/ת השרשור
האמת אני לא מתכוון לוותר על המתח, אני הולך לעשות אותו בתור תרגיל עזר בסוף האימון, ככה שבתור תרגיל עזר ההתקדמות האיטית תיהיה פחות קריטית.
הגעתי לשמונה חזרות כפול שלוש סטים ואז החלטתי להוסיף משקל (5 ואז 7.5) ולהוריד לחמש חזרות, סגרתי את הסטים ומשקל גבוה יותר מזה לא הצלחתי פשוט להעלות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית