עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בעקרון פרס במוט זה הגרסא המורכבת ללחיצת כתפיים עם הדמבלים,
מורכב כמעט תמיד יותר טוב,
אבל לדעתי אם חשוב לך עבודה מאוד ספציפית על הכתף קידמי, אז הדמבלים יכול להיות עדיף במקרים כאלה,
אבל עבודה עם מוט יותר מורכבת ובכך תורמת יותר לגדילה של גוף עליון, שרירים נוספים עובדים כמיצבים, ויש יותר בקרה ונוחות על ההתקדמות במשקלים.
אז אני אישית עובד הרוב עם המוט, אבל מידי כמה אימונים עושה עם דמבלים כדי לגוון, ובמקרים נדירים אני עושה גם וגם(די מיותר)
אני גם מעדיף את המוט,אבל כל מה שרשמת זה שטויות(אל תעלב)
גם לחיצה בדאמבלים זה תרגיל מורכב... נראה לי שאתה לא יודע מה זה תרגיל מורכב
דווקא עם מוט יהיה יותר טוב לכתף הקדמית.וגם אי אפשר לקבוע שמוט עדיף לגדילה של פלג גוף עליון
ממש לא נכון, קודם כל מורכב זה תרגיל שבו כמה שרירים פועלים, גם בדמבלים עובדים כמה שרירים, בעיקר הכתף קידמית והיד אחורית,
אבל מוט בכל זאת נחשב יותר מורכב בגלל הסיבה שהוא מתבצע בעמידה - שככה שרירי הגב מייצבים ויש יותר לחץ של משקל,
ושאני אומר דמבלים אני מתכוון בישיבה
אני אוהב לשלב, גם מוט וגם דאמבלים.אהלן חברים, מה מבין התרגילים המועדף עליכם ולמה?
שיכנעת אותי לגבי זה שעדיף לבצע עם מוט מאשר משקולות יד, וזה שבעמידה עדיף לבצע יותר מישיבה(פחות עומס על הגב התחתון ויותר עבודת יצוב של שרירים הרגליים) אבל תסביר לי למה אני צריך לבצע את האובראד פרס תמיד כתרגיל ראשי יותר מאשר לחיצה?עם מוט, בעמידה כמובן - אפשר להשתמש במשקל כבד יותר, שליטה טובה יותר בהתקדמות (אלא אם כן בחד"כ שלך יש שפע דאמבלים במשקלים שונים).
אפשר לשלב בהמשך עבודה עם דאמבלים כתרגיל עזר, אבל הבסיס צריך להיות פרס עם מוט.
אגב, מילטרי פרס היא גרסא הרבה יותר strict של הלחיצה שאתה רואה בדר"כ (overhead press), אני מניח שהתכוונת ל-OHP ולא למילטרי.
תרגיל מורכב זה תרגיל שיש תנועה ביותר ממפרק אחד רצוני,לא שכמה שרירים פועלים,גם תרגיל הפרפר מערב כמה שרירים,אבל התנועה היא רק במפרק רצוני אחד(הכתף)
בדאמבלים יש לך דווקא פחות עבודה של הכתף הקדמית כי התנועה היא מצד הגוף ויש לך פחות אלמט של כפיפת כתף.במוט אומנם גם יש לך הרחקת כתף,אבל יש גם טיפה אלמנטים של כפיפה.
אם תעשה עם מוט אז השרירים שייצבו בגב הם זוקפי הגו,בגלל שהמוט מלפנים והוא רוצה לכופף לך את עמוד השידרה.אם תעשה עם דאמבלים אז השרירים שייצבו הם האלכסונים כי המשקולות בצידי הגוף והם רוצים לעשות לך כפיפה צידית של עמוד השידרה
שיכנעת אותי לגבי זה שעדיף לבצע עם מוט מאשר משקולות יד, וזה שבעמידה עדיף לבצע יותר מישיבה(פחות עומס על הגב התחתון ויותר עבודת יצוב של שרירים הרגליים) אבל תסביר לי למה אני צריך לבצע את האובראד פרס תמיד כתרגיל ראשי יותר מאשר לחיצה?
מה רע בלשנות את התרגיל ללחיצת כתפיים מדי פעם? הרי היתרון של אובראד על הלחיצת כתפיים זה שיש בו יותר עבודה על החזה העליון, אבל הלחיצת כתפיים מנצח בכך שהוא נותן לי עבודה יותר מרובה על הסופרספינטוס ועל הכתף התיכונה.