הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונה בצבא

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
אז ככה, היום בבוקר נשקלתי, לחרדתי אני כבר 79.4. ירדתי כבר 4 קילו מאז הגיוס (חודשיים). ועכשיו הקצב הרבה יותר מהיר (זה היה 2 קילו לפני 2-3 שבועת). כפי שזה נראה עד סיום הקורס שלי (5-6 שבועות) אני עתיד לרדת עוד איזה 3-4 קילו. עכשיו מגיעה השאלה - האם יש לי טעם לתגבר את התזונה שלי בצבא (להביא ש"ש ללילה וכו') כדי לא לרדת במשקל, למרות שאני עובד 5/3/1 עם 2 אימונים בשבוע (בסופ"ש) או שהשמירה על המשקל מיותרת לי ואולי גם עדיף לי להמשיך לרדת כמו שאני יורד עכשיו כדי שיהיה לי לאן לעלות כשאני אתחיל את הסדיר.
לגבי המשקלים שלי אם זה רלוונטי או משהו אני שומר יפה מאד על הדדליפט והפרס - אפילו שובר שיאים, הבנץ' ירד טיפה, והסקוואט קרס לחלוטין. אבל זה הגיוני כשאני כל הזמן רץ וכל החרא שאני עושה בצבא שפשוט מזיין לי את הרגליים.

טירונות? אין לך יותר מדי סיכוי לעלות, אתה גם משתמש בהמון אנרגיה והתזונה באמת לקוי. אתה יכול להביא עוגיות ש"ש \ טונה ועוד דברים, אבל עד כמה זה יעזור אני לא חושב. כדי לך לנצל את התקופה הזאת לרדת קצת ואז בסדיר יהיה לך קל יותר (הרבה יותר אפשרויות)

םאתה תרד והרבה מנסיון אין דרך לעצור את זה תגמור את הקורס ואז במידה ואתה ביומיות תתאמן במידה ולא חכה לגמור את השלוש שנים חחח

די כבר עם הבלבולי שכל
בטירונות לא משנה איפה.
יש בבוקר גבינות בלי הגבלה.
סלטים ולחם.
צהורים בשר שאתה יכול לקחת וחזור שוב ושוב כל פעם עם צלחת חדשה .
וערב כמו בוקר עם ביצים....די לבכות .

די כבר עם הבלבולי שכל
בטירונות לא משנה איפה.
סלטים ולחם.

ממ בוא ננתח את מה שאמרת
סלטים- כמעט וחסר קלוריות
לחם- נגמר מהר ואין מספיק לכולם+ אין יותר מידי ערכים שצריך, לחם בכמויות זה סתם זבל.
בשר או יותר נכון "בשר" זה בדרך כלל עוף (שכמעט חסר קלוריות), נדיר להתקל בבקר, + ברוב המקומות לא נותנים יותר ממנה אחת (80-100 גרם).
ביצים- נחמד אבל לא מספיק.

בקיצור עם התפריט ה"עשיר" הזה הוא לא יגיע רחוק אז מותר לבכות.

ולפותח האשכול, כשהייתי במצב שלך פשוט התרכזתי בלדחוף כמה שיותר חלבון ולנסות לרדת בא"ש בצורה דרסטית ולעבוד על האסתטיות שלי כמה שאפשר (גם אני באתי מליפטינג אז לא עניינה אותי ממש הצורה שלי או האסתטיות אבל זה מה יש וניסיתי להפיק את המיטב מהמצב).
בהצלחה

ממ בוא ננתח את מה שאמרת
סלטים- כמעט וחסר קלוריות
לחם- נגמר מהר ואין מספיק לכולם+ אין יותר מידי ערכים שצריך, לחם בכמויות זה סתם זבל.
בשר או יותר נכון "בשר" זה בדרך כלל עוף (שכמעט חסר קלוריות), נדיר להתקל בבקר, + ברוב המקומות לא נותנים יותר ממנה אחת (80-100 גרם).

ולפותח האשכול, כשהייתי במצב שלך פשוט התרכזתי בלדחוף כמה שיותר חלבון ולנסות לרדת בא"ש בצורה דרסטית ולעבוד על האסתטיות שלי כמה שאפשר (גם אני באתי מליפטינג אז לא עניינה אותי ממש הצורה שלי או האסתטיות אבל זה מה יש וניסיתי להפיק את המיטב מהמצב).
בהצלחה

צודק......בהצלחה ..אלוהים ישמור 🤡

דפקה בטירונות יש יותר מאשר סדיר.
אוכל ! לא זמן אלה אוכל !
קילו פחמימות, 50ג חלבון זה מה שיש בטירונות...מנת בשר בטירונות שווה ל - 20ג חלבון מסכנים. ברוב הפעמים אי אפשר לקחת עוד מנה, ואם כן אז רק עוד אחת. כמה גבינה כבר אתה יכול לאכול כל יום, גביע? זה עוד 20ג חלבון. אדם רגיל יצטרך בין 150 ל - 200 אם הוא בחיטוב, זה יותר מ 20 ביצים להשלים לכמות הזאת. לא ריאליסטי.

די כבר עם הבלבולי שכל
בטירונות לא משנה איפה.
סלטים ולחם.

הלוואי וככה היה נראה האוכל בטירונות שלי.

גבינות- 1 לאדם במקרה הטוב. ובכלל לא תמיד יש.
בשר בצהריים- אפשרי לעשות איזה טריק ולצאת עם 2 מנות, אבל זה בדר"כ לא
קורה שמים לב.
בערב אין ביצים, יש רק בבוקר, וזה ביצה 1 לאדם.

חוץ מזה, שבדר"כ גם אין זמן לאכול..
בקיצור טירונות זה חרא. ירדתי 6 קילו בחודשיים 🙁

• פותח/ת השרשור
םאתה תרד והרבה מנסיון אין דרך לעצור את זה תגמור את הקורס ואז במידה ואתה ביומיות תתאמן במידה ולא חכה לגמור את השלוש שנים חחח
אני אתאמן בסדיר כמו שצריך אני פשוט מתעניין מה הייתם ממליצים לי בקורס עכשיו לחודש הקרוב מהחשש הזה של איבוד המסה והכח שלי בגלל הירידה הזאת במ"ג.

די כבר עם הבלבולי שכל
בטירונות לא משנה איפה.
סלטים ולחם.

ממ בוא ננתח את מה שאמרת
סלטים- כמעט וחסר קלוריות

בהצלחה

יש לי גבינה חופשי בארוחות בוקר וערב ואני זולל איזה 500-800 גרם גבינה בארוחה. חלבון האמת הוא פחות הבעיה שלי, הבעיה היותר חמורה היא פשוט המחסור בעוד קלוריות. יש לי איזה 150 גרם חלבון מלא ביום +- בד"כ שזה לא כזה נורא בכלל. פשוט אני דוחף כמו חזיר בארוחות אבל עדיין יש רק 3 ארוחות. אז הדילמה היא האם להביא אוכל ללילה כדי לדחוף עוד קצת קלוריות ולמתן את הירידה או האם לא שווה לי בכלל לעשות את זה כי השמירה הזאת סתם תשמין אותי ממחסור באימונים ולא תתרום לי ואז אולי עדיף לי באמת להמשיך עם הירידה הזאת ו"להתחטב" כדי לתת בראש בסדיר ויהיה לי לאן לעלות חזרה (מתכנן בינתיים עדיין להישאר באותה קטג' משקל כי אחרת אני עולה לקטג' של הגן חחח..)

הטיפ שלי פשוט לאכול כמו בן אדם מה שבלך כמה שבלך ולא לפוצץ את עצמך בכוח באוכל מגעיל ולא לחשוב על זה שאתה מאבד כוח ופשוט לסיים את הקורס ולחכות שתגיע לסדיר ותוך חודש כולה כוח יחזור ותיהיה יותר חזק, זה מה שאני עשיתי ב3 חודש הראשונים בצבא, חוץ מ10 יום שהייתי במעצר היה שם אוכל נדיררררררר ובמגורים הרמתי דלאים אם סלאים חחח

• פותח/ת השרשור
הטיפ שלי פשוט לאכול כמו בן אדם מה שבלך כמה שבלך ולא לפוצץ את עצמך בכוח באוכל מגעיל ולא לחשוב על זה שאתה מאבד כוח ופשוט לסיים את הקורס ולחכות שתגיע לסדיר ותוך חודש כולה כוח יחזור ותיהיה יותר חזק, זה מה שאני עשיתי ב3 חודש הראשונים בצבא, חוץ מ10 יום שהייתי במעצר היה שם אוכל נדיררררררר ובמגורים הרמתי דלאים אם סלאים חחח
אני לא סובל כל כך מהאוכל. דווקא יש אצלי אידית אז זה לא כזה נורא. אני אוכל כמה שאני מצליח אבל בגלל כל הפעילות הגופנית והעובדה שיש רק 3 ארוחות אני יורד במג.. מה לעשות...
בכל מקרה אני נראה לי אוותר באמת על הש"ש וכל זה, נרד לי ל75 קילו עם הקורס הזה ונרביץ מסה טובה חזרה ל82.5 😃
אגב קיריל, כמה המשקלים שלך ירדו בטירונות שלקח לך חודש להחזיר אותם?. לפני שבוע קרסתי עם 182 סקוואט... אפילו סינגל לא יצא לי מזה..

אני לא סובל כל כך מהאוכל. דווקא יש אצלי אידית אז זה לא כזה נורא. אני אוכל כמה שאני מצליח אבל בגלל כל הפעילות הגופנית והעובדה שיש רק 3 ארוחות אני יורד במג.. מה לעשות...
בכל מקרה אני נראה לי אוותר באמת על הש"ש וכל זה, נרד לי ל75 קילו עם הקורס הזה ונרביץ מסה טובה חזרה ל82.5 😃
אגב קיריל, כמה המשקלים שלך ירדו בטירונות שלקח לך חודש להחזיר אותם?. לפני שבוע קרסתי עם 182 סקוואט... אפילו סינגל לא יצא לי מזה..

כוח זה אלמנט שקשה לאבד וגם אם מאבדים הוא חוזר מאד מהר, יותר ממה שאתה חושב.
אחרי שלושה חודשים כבר שברתי את כל השיאים הקודמים שלי (הייתי בהכשרה של כמעט שנה, לא יכלתי לעשות שום דבר מעבר למתח).

• פותח/ת השרשור
כוח זה אלמנט שקשה לאבד וגם אם מאבדים הוא חוזר מאד מהר, יותר ממה שאתה חושב.
אחרי שלושה חודשים כבר שברתי את כל השיאים הקודמים שלי (הייתי בהכשרה של כמעט שנה, לא יכלתי לעשות שום דבר מעבר למתח).
עד כדי כך? ובאמת שנה לא נגעת בברזלים?

לא יודע איפה אתה אבל מניח שלא בקרבי, אז אם אתה רוצה לשמור על מה שיש לך (או אפילו להתקדם בסופ"שים), תשתדל לדחוף כמה שיותר אוכל בכל ארוחה שם ולהביא איתך אבקת חלבון שתשלים לך לכל יום.

• פותח/ת השרשור
לא יודע איפה אתה אבל מניח שלא בקרבי, אז אם אתה רוצה לשמור על מה שיש לך (או אפילו להתקדם בסופ"שים), תשתדל לדחוף כמה שיותר אוכל בכל ארוחה שם ולהביא איתך אבקת חלבון שתשלים לך לכל יום.
זה מה שאני עושה, ואין לי צורך באבקת חלבן אני מקבל מספיק. הבעיה שלי היא שבכל זאת יש לי גבול לכמה אני מסוגל לאכול..

כל עוד אתה לא יורד במשקל, אוכל מספיק חלבון (אתה בטוח?) ומתאמן לפחות פעמיים בשבוע, אתה יכול להתקדם.

מהניסיון שלי, אפשר לדחוף אימון חרטא באמצע השבוע (ספרינטים, סקוואטים עם אנשים, לחיצת קיטבגים וכו') ולעשות שני אימוני עצימות בחמישי ושבת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית