ייעוץ תזונה בצבא

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
אז ככה, היום בבוקר נשקלתי, לחרדתי אני כבר 79.4. ירדתי כבר 4 קילו מאז הגיוס (חודשיים). ועכשיו הקצב הרבה יותר מהיר (זה היה 2 קילו לפני 2-3 שבועת). כפי שזה נראה עד סיום הקורס שלי (5-6 שבועות) אני עתיד לרדת עוד איזה 3-4 קילו. עכשיו מגיעה השאלה - האם יש לי טעם לתגבר את התזונה שלי בצבא (להביא ש"ש ללילה וכו') כדי לא לרדת במשקל, למרות שאני עובד 5/3/1 עם 2 אימונים בשבוע (בסופ"ש) או שהשמירה על המשקל מיותרת לי ואולי גם עדיף לי להמשיך לרדת כמו שאני יורד עכשיו כדי שיהיה לי לאן לעלות כשאני אתחיל את הסדיר.
לגבי המשקלים שלי אם זה רלוונטי או משהו אני שומר יפה מאד על הדדליפט והפרס - אפילו שובר שיאים, הבנץ' ירד טיפה, והסקוואט קרס לחלוטין. אבל זה הגיוני כשאני כל הזמן רץ וכל החרא שאני עושה בצבא שפשוט מזיין לי את הרגליים.

עד כדי כך? ובאמת שנה לא נגעת בברזלים?

אם הדיוק חשוב לך אז עשרה חודשים בדיוק לא נגעתי בברזלים, רק מתח מקבילים.
אתה תתפלא כמה מהר כל המשקלים יחזרו לך, אני זוכר שגם אני דאגתי כשהייתי במצבך וזה תיסכל אותי.
אל תדאג כשתגיע לסדיר יהיה יותר טוב ותחזור מהר למה שהיית

• פותח/ת השרשור
כל עוד אתה לא יורד במשקל, אוכל מספיק חלבון (אתה בטוח?) ומתאמן לפחות פעמיים בשבוע, אתה יכול להתקדם.

מהניסיון שלי, אפשר לדחוף אימון חרטא באמצע השבוע (ספרינטים, סקוואטים עם אנשים, לחיצת קיטבגים וכו') ולעשות שני אימוני עצימות בחמישי ושבת.
אני כן יורד במשקל, זאת הבעיה שלי שאני תיארתי באשכול הזה חח. ואני עובד ע"פ 5/3/1 בשישי ושבת.
כן אני בטוח על החלבון. אני לא מקבל את ה175 גרם חלבון מלא שיהיה לי אידיאלי, אבל רוב הזמן אני מקבל באזור ה120-150. קילו-קילו וחצי בערך של סקי/קוטג' ביום... תוסיף לזה ביצים שיש לנו מלא (שבוע שעבר היה לי יום שאכלתי 14 ביצים - 6 או 7 מתוכם עם צהוב והשאר בלי) ואם אני בחדר אוכל לקראת סוף הארוחה (שזה קורה בד"כ) מתחילים לחלק את המנה העיקרית חופשי, היה לי יום שדחפקתי איזה 250 גרם חזה עוף למשל. בשורה התחתונה - עם חלבון אני דיי מסתדר.
לגבי האימון חרטא - אני מספיק עושה את זה בשותף עם הריצות, הספרינטים השכיבות שמיכה וחארטות כאלה שאנחנו עושים בלי סוף (השם ירחם על הכתפיים שלי :S )
בכל מקרה האמת שהדדליפט והפרס שלי מתקדמים כמו שרשמתי, אבל נפילה רצינית מאד בסקוואט...

איפה אתה משרת בסוף?
מ.צ

אם הדיוק חשוב לך אז עשרה חודשים בדיוק לא נגעתי בברזלים, רק מתח מקבילים.
אתה תתפלא כמה מהר כל המשקלים יחזרו לך, אני זוכר שגם אני דאגתי כשהייתי במצבך וזה תיסכל אותי.
אל תדאג כשתגיע לסדיר יהיה יותר טוב ותחזור מהר למה שהיית
וואו יפה מאד. אפשר לשאול כמה היו המשקלים שלך? כי אם היה לך איזה סקוואט של 100 זה לא חכמה לחזור אליו...

אני כן יורד במשקל, זאת הבעיה שלי שאני תיארתי באשכול הזה חח. ואני עובד ע"פ 5/3/1 בשישי ושבת.
כן אני בטוח על החלבון. אני לא מקבל את ה175 גרם חלבון מלא שיהיה לי אידיאלי, אבל רוב הזמן אני מקבל באזור ה120-150. קילו-קילו וחצי בערך של סקי/קוטג' ביום... תוסיף לזה ביצים שיש לנו מלא (שבוע שעבר היה לי יום שאכלתי 14 ביצים - 6 או 7 מתוכם עם צהוב והשאר בלי) ואם אני בחדר אוכל לקראת סוף הארוחה (שזה קורה בד"כ) מתחילים לחלק את המנה העיקרית חופשי, היה לי יום שדחפקתי איזה 250 גרם חזה עוף למשל. בשורה התחתונה - עם חלבון אני דיי מסתדר.
לגבי האימון חרטא - אני מספיק עושה את זה בשותף עם הריצות, הספרינטים השכיבות שמיכה וחארטות כאלה שאנחנו עושים בלי סוף (השם ירחם על הכתפיים שלי :S )
בכל מקרה האמת שהדדליפט והפרס שלי מתקדמים כמו שרשמתי, אבל נפילה רצינית מאד בסקוואט...

מ.צ

וואו יפה מאד. אפשר לשאול כמה היו המשקלים שלך? כי אם היה לך איזה סקוואט של 100 זה לא חכמה לחזור אליו...

אני לוחץ מעל הראש יותר ממשקל הגוף שלי (אני לא ילדה)...

• פותח/ת השרשור

מ.צ

צריך להבין ש50 גרם חלבון זה חשוב וחבל להפסיד את זה.

אם אתה יורד במשקל, אז אתה לא אוכל מספיק.
אני הייתי מביא לחם ושמן זית מהבית (שזה הגיינר שלי), מפוצץ את הלחם בשמן זית, שם תבלינים שגם הבאתי מהבית והייתי מגיע בקלות ל4K גם בשטח.

• פותח/ת השרשור
צריך להבין ש50 גרם חלבון זה חשוב וחבל להפסיד את זה.

אם אתה יורד במשקל, אז אתה לא אוכל מספיק.
אני הייתי מביא לחם ושמן זית מהבית (שזה הגיינר שלי), מפוצץ את הלחם בשמן זית, שם תבלינים שגם הבאתי מהבית והייתי מגיע בקלות ל4K גם בשטח.
אל תשכח שגם בקושי יש אימונים אז לא צריך
חלבון כמו בשגרת אימונים .. עכשיו גם כבר מאוחר מדי אני סוגר שבת ואז יש עוד 3 שבועות ולסדיר. אני פשוט אמשיך עם מה שאני עושה עכשיו וזהו..

בהכשרה אין גישה.. מנסים לארגן לי וזה לא הולך יותר מדי

לא שואל על עכשיו, שואל על אז..

תוך חודשיים וחצי כבר דחקתי יותר מהמ.ג שלי מעל הראש (הכוונה שהחזרתי הכל ויותר בחודשיים וחצי)

אני לא סובל כל כך מהאוכל. דווקא יש אצלי אידית אז זה לא כזה נורא. אני אוכל כמה שאני מצליח אבל בגלל כל הפעילות הגופנית והעובדה שיש רק 3 ארוחות אני יורד במג.. מה לעשות...
בכל מקרה אני נראה לי אוותר באמת על הש"ש וכל זה, נרד לי ל75 קילו עם הקורס הזה ונרביץ מסה טובה חזרה ל82.5 😃
אגב קיריל, כמה המשקלים שלך ירדו בטירונות שלקח לך חודש להחזיר אותם?. לפני שבוע קרסתי עם 182 סקוואט... אפילו סינגל לא יצא לי מזה..
לא הייתי חזק כמוך לפני הצבא הייתי ברמה של SSניק ממוצע ששקל סוף מאסה 95 מאוד שמן סינג ב סקוואט HD 180 ככה שירד הרבה התלחתי הכל מהתחלה .אחרי 4-5 אחרי הטירנות קורס ועד שבסדיר התחלתי לצאת לאפטרים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית