הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע כתבה על מחקר חדש בנושא אינדקס גליקמי ואימוני סיבולת

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך
מעדיף לעשות אותו בארה"ב.
זה לא עוד 5 שנים? אתה תקבל פטור מכמה קורסים, אבל היה עדיף להכניס את השלישי עם השני ביחד ולגמור תוך 5 שנים במקום לעשות 7 (או משהו כזה). או שזה עובד אחרת אם מגיעים מקנדה?

יש לי קצת בעיה עם המחקר, בעצימות של 65% מ vo 2Max, משך הפעילות אמור להיות כמעט אין סופי. לצורך השוואה מרתון רצים בעצימות של 75-80% מ vo2Max. ולמיטב ידיעתי בעצימות כזאת מקור האנרגיה העיקרי יהיה מאגרי שומן ולא הגליקוגן.
כך שהזמנים שצוינו כהגעה ל'התשה' מאוד מוזרים.

בנוסף, הפרש בין 48 דקות ל 67 דקות, גבוה מדי בשביל להיות סביר ואפקט של מוטיבציה נראה לי מאוד מרכזי הרבה מעבר לאוכל.

• פותח/ת השרשור
זה לא עוד 5 שנים? אתה תקבל פטור מכמה קורסים, אבל היה עדיף להכניס את השלישי עם השני ביחד ולגמור תוך 5 שנים במקום לעשות 7 (או משהו כזה). או שזה עובד אחרת אם מגיעים מקנדה?
זה עוד 3-4 שנים. בקנדה זה עוד 2-3. אבל עדיף לגוון במוסדות אקדמאיים.

יש לי קצת בעיה עם המחקר, בעצימות של 65% מ vo 2Max, משך הפעילות אמור להיות כמעט אין סופי. לצורך השוואה מרתון רצים בעצימות של 75-80% מ vo2Max. ולמיטב ידיעתי בעצימות כזאת מקור האנרגיה העיקרי יהיה מאגרי שומן ולא הגליקוגן.
כך שהזמנים שצוינו כהגעה ל'התשה' מאוד מוזרים.

בנוסף, הפרש בין 48 דקות ל 67 דקות, גבוה מדי בשביל להיות סביר ואפקט של מוטיבציה נראה לי מאוד מרכזי הרבה מעבר לאוכל.
אין סופי? תנסה אתה ותגיד לי כמה אתה מצליח. התשה זה התשה והסטיית תקן לא הייתה כזאת גדולה. ובעצימות כזאת שניהם מתכלים.
מוטיבציה? על ידי מי?

יש מושג שנקרא critical power, ההספק הממוצע הגבוה ביותר שאפשר להחזיק בו למשך זמן נתון.
CP12 יהיה הממוצע ל-12 דקות והוא גם ייחשב להספק המקביל ל- VO2MAX, ההספק המקביל ל-65% מ- VO2Max יהיה CP240 , כלומר 4 שעות וזה הנחה מקלה. פעילות של 4 שעות היא די מקבילה ל"אין סוף". וכמו שכתבתי ריצת מרתון שאורכת לרץ חובב 3 שעות ומעלה מתבצעת ב-75% מה- VO2Max ואת זה כבר עשיתי כמה פעמים 😃

לגבי המוטיבציה, אני קצת ספקן כי שינוי של כ-50% ביכולת נובע משינוי תזונתי כזה או אחר, זה פשוט הבדל גבוה מדי, לדעתי זה מצביע על איזה שהוא קושי בביצוע המבחן הראשון לעומת השני ואני הייתי חושד פה במוטיבציה של המתאמנים או הסתגלות לטסט.

• פותח/ת השרשור
עם יכולת הסקת המסקנות שלך, GI נמוך נותן יותר מוטיבציה.
ואין ראשון או שני, זה רנדומלי והנבדקים לא ידעו מה אמורות להיות תוצאות המחקר...קראת את המחקר בכלל?

מחקר מעניין, אבל דבר אחד שלא ברור
אם אוכל לצורך הדוגמא את הסופגנייה עם הדבש ואשתה את המשקה ממש לפני האימון, האם ארוחה כזאת לא תביא לי יותר אנרגייה מהקערת קורנפלקס?

• פותח/ת השרשור
מדובר על ארוחה של שלוש שעות לפני. לא על pre-workout. צריך לבדוק ולראות, יכול להיות שתהיה נפילת סוכר תוך כדי גם. אבל זה לא נושא המחקר.
שלא לדבר על זה שנראה לי שתקיא אם תאכל את זה חצי שעה לפני אימון.

עם יכולת הסקת המסקנות שלך, GI נמוך נותן יותר מוטיבציה.
ואין ראשון או שני, זה רנדומלי והנבדקים לא ידעו מה אמורות להיות תוצאות המחקר...קראת את המחקר בכלל?
אין סיבה לרדת לפסים אישיים.
רשמתי את ההערות שלי על סמך לא מעט נסיון בתחום הסבולת, אם מבחינתך הן לא רלוונטיות. אז מבחינתי זה בסדר גמור.

מחקר מעניין, אבל דבר אחד שלא ברור
אם אוכל לצורך הדוגמא את הסופגנייה עם הדבש ואשתה את המשקה ממש לפני האימון, האם ארוחה כזאת לא תביא לי יותר אנרגייה מהקערת קורנפלקס?
כדאי לזכור שהמחקר מדבר על אימוני סיבולת כך שהרלבנטיות שלו לאימוני התנגדות לא ברורה (גם אם נתעלם מכך שהוא נערך על נשים לא מאומנות).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית