הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ טונה במים במקום אומגה 3

• פותח/ת השרשור VaxenN
  • פורסם בתאריך

VaxenN

משתמש מתחיל
33
0
נק' מוניטין:
0
33
0
אם אני אוכל טונה במים באופן סדיר (בלי הגזמה כן?) 4-5 פעמים בשבוע, יש צורך לתסף אומגה 3?

נכבדי, הכי פשוט או לתסף באומגה 3, או לאכול הרבה סלומון או הכי פשוט להוסיף לדונה כף גדושה של זרעי צ'יה - פי 6 אומגה 3 מדג סלמון וממש לא יקר כ 35 ש"ח ל 300 גרם ומספיק לחודש התכוונתי להוסיף לדנונה

מאיפה הנתון הזה? אני יודע ש40% מצריכת הדגים בישראל היא מדגים שגדלים בבריכות ובכלובים, אבל טונה לא מגדלים פה, לפחות בינתיים. ב 2011 דובר על כוונה לבדיקת היתכנות, לא ידוע לי מה עלה בגורלה.
באתר של משרד החקלאות
עכשיו בדקתי והנתון התעדכן לשליש וזה כבר לא 40%

באתר של משרד החקלאות
עכשיו בדקתי והנתון התעדכן לשליש וזה כבר לא 40%
באתר של משרד החקלאות כתוב ששליש מדגי הטונה הנצרכים מגודלים בארץ? לינק או ציטוט יועילו כאן.

באתר של משרד החקלאות כתוב ששליש מדגי הטונה הנצרכים מגודלים בארץ? לינק או ציטוט יועילו כאן.
אתה צודק ידידי.
לא יודע מה קרה לי כשקראתי את זה
זה שליש מסך כל הדגים
סך כל הדגים שניצרכים בארץ הוא 70 אלף טון ( משום מה התייחסתי למילה טון בתור טונה )

נערך לאחרונה:
נכבדי, הכי פשוט או לתסף באומגה 3, או לאכול הרבה סלומון או הכי פשוט להוסיף לדונה כף גדושה של זרעי צ'יה - פי 6 אומגה 3 מדג סלמון וממש לא יקר כ 35 ש"ח ל 300 גרם ומספיק לחודש התכוונתי להוסיף לדנונה

בזרעי צ'יה אין DHA או EPA, אלא ALA (חומצה אלפא לינולנית) - ההמרה בגברים מ-ALA ל-DHA או EPA היא פחות מ-5% (רפרנס א',רפרנס ב').

ב-100 גרם זרעי צ'יה יש פחות או יותר 18 גרם ALA, מה שמתורגם ל-0.9 גרם של EPA+DHA, אבל גם קרוב ל500 קלוריות.

סתם בשביל ההמחשה, בשביל להגיע לכמות האומגה 3 שאני צורך ביום (3 גרם) מזרעי צ'יה אני אצטרך לאכול 300+ גרם זרעים ויותר מ-1500 קלוריות.

לא שזרעי צ'יה זה רע חלילה, אבל קשה להגיע לכמות הנדרשת של EPA+DHA ממקורות צמחיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית