הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סומו דדליפט 190 ק"ג לרביעייה.

Leviathan

משתמש פעיל
756
225
נק' מוניטין:
2,184
756
225
האמת לא חשבתי שיעלה; אני קופץ 5 ק"ג בשבוע והיה לי היום יום חלש, כבר מ-140-150 ק"ג המשקל הפך בלתי נסבל וב-170 כבר בקושי עלה. ציפיתי ל-3 חזרות, קיבלתי 4, אז אני שמח. היה קשה מאוד.

אתה לא מרגיש שהגב נותן פחות עבודה בסומו ? אני שואל כי אני גם חושב על לעבור לסומו, אבל מבירור שעשיתי כולם קוטלים את המחשבה מהסיבה שזה יפגע בקצב עליה במסה, וכי זה ייתן עוד עבודה שתכביד על הרגליים ביחד עם סקוואטים כבדים.

אתה לא מרגיש שהגב נותן פחות עבודה בסומו ? אני שואל כי אני גם חושב על לעבור לסומו, אבל מבירור שעשיתי כולם קוטלים את המחשבה מהסיבה שזה יפגע בקצב עליה במסה, וכי זה ייתן עוד עבודה שתכביד על הרגליים ביחד עם סקוואטים כבדים.
אין פה שאלה של מרגיש או לא מרגיש. זו עובדה מכאנית-פיזיולוגית.
בסומו, הגב הרבה יותר אנכי, כבר מתחילת התנועה, ועל כן יש פחות כוחות גזירה עליו -> פחות עבודה
אין פה שאלה של מרגיש או לא מרגיש. זו עובדה מכאנית-פיזיולוגית.
בסומו, הגב הרבה יותר אנכי, כבר מתחילת התנועה, ועל כן יש פחות כוחות גזירה עליו -> פחות עבודה

• פותח/ת השרשור
בתיאוריה הגב עובד פחות בסומו, אבל בגלל שיש לי חוסר גמישות מוגזם, במקום להתחיל עם גב אנכי אני מתחיל עם גב יחסית מאוד אלכסוני כך שהוא עובד כמו שצריך [למרות שאני עושה עבודה כפולה, אבל ניחא].

תעשה כמוני .. מכיון שאני חזק יותר בסומו, אני מבצע רק סט אחד שלו ושאר הסים שלי הם דדליפט קלאסי, ז''א שאםלדוגמא באימון יש לי 190 דדליפט לחמישייה זה יראה משהו בסגנון של:
חימום עם דדליפט קלאסי
150*5 קלאסי
170*5 קלאסי
190*5 סומו .

גם אני לא בעד לעבוד לסומו לגמרי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית