הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תיסוף שמן דגים בדיאטות דלות פחמימה

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
בהנחה שבדיאטות דלות פחמימה (כדוגמא קיצונית - AD) צורכים מין הסתם המון שומן מסוגים שונים (שמן זית, אבל גם אגוזים, פשתן וכו'), מדוע בעצם יש צורך/המלצה לתסף במקביל בשמן דגים/אומגה 3?

אם כבר נשאל מוקדם יותר, אשמח להפנייה מתאימה...

מסיבה פשוטה שבדיאטה כמו AD אם אתה לא צורך זרעי פשתן ו/או דגי ים צפוניים, אתה לא מקבל מספיק חומצות שומן מסוג אומגה 3 והרוב יגיע רק מאוגה 6 ו-9.

• פותח/ת השרשור
האמת שבקצת מחשבה נוספת אתה צודק, רועי. בסופו של דבר זה רק ענין של יש או אין מספיק אומגה 3 בדיאטה.

מבקש ממנהל כלשהו כאן לנעול תאשכול המטופש הזה בכדי לצמצם נזקים

כי הגוף לא יודע לייצר אומגה 3 לכן צריך לקבל את זאת מהתזונה, מאזן האומגה 3 ל6 גבוה בתזונה המערבית, צריכה של אומגה 3 בצורה מרוכזת (אלא אם אתה אוכל דגים מסוגים ספיצים ולא טונה בשימורים לא נקרא, למרות שבארה"ב יש טונות עם תיסוף של אומגה 3 שזה נחמד).

כי הגוף לא יודע לייצר אומגה 3 לכן צריך לקבל את זאת מהתזונה, מאזן האומגה 3 ל6 גבוה בתזונה המערבית, צריכה של אומגה 3 בצורה מרוכזת (אלא אם אתה אוכל דגים מסוגים ספיצים ולא טונה בשימורים לא נקרא, למרות שבארה"ב יש טונות עם תיסוף של אומגה 3 שזה נחמד).

אתה רואה צורך בלתסף באומגה 3 אם בנאדם אוכל 3 מנות דג סלמון של 150-200 גרם ועוד 2 כפות זרעי פשתן על בסיס יום יומי?

בשומן של האגוזי מלך יש 5% אומגה3
באגוזי מלך יש 65% שומן
כלומר אם תאכל ביום כוס חד פעמית מלאה עד סוף החיספוס זה 60 גרם אגוזים ויש שם 2 גרם אומגה
זה יספק לך את כל האומגה3 שאתה צריך ביום

וזה מקור שומן מעולה לחיטוב\מאסה מכל סוג
כמובן שאתה יכון לגוון עם שמן קנולה שהוא מכיל 3% אומגה3
אפשר גם עם שמן זית אבל הוא מכיל קצת פחות מ 1% אומגה3 אבל יותר קל לצרוך כמות שלו

אומגה 3 זה התוסף תזונה הכי טוב שיש, כל אדם לדעתי חייב לשלב אותו בתפריט היומי שלו

בשומן של האגוזי מלך יש 5% אומגה3
באגוזי מלך יש 65% שומן
כלומר אם תאכל ביום כוס חד פעמית מלאה עד סוף החיספוס זה 60 גרם אגוזים ויש שם 2 גרם אומגה
זה יספק לך את כל האומגה3 שאתה צריך ביום

וזה מקור שומן מעולה לחיטוב\מאסה מכל סוג
כמובן שאתה יכון לגוון עם שמן קנולה שהוא מכיל 3% אומגה3
אפשר גם עם שמן זית אבל הוא מכיל קצת פחות מ 1% אומגה3 אבל יותר קל לצרוך כמות שלו

אתה טועה כאן ובגדול! אתה מסתכל רק על האומגה 3, אבל צריך להתסכל על היחסים גם בין האומגה 6 לאומגה 3 ובאגוזי מלך יש יחסים על הפנים 1:10 לטובת האומגה 6.

לפי מה שאתה אומר אסור לאכול בכלל אגוזי מלך (הם מכילים 51% אומגה 6) לך תאזן את זה עם אומגה3 😣
ואז אם תאזן את זה עם אומגה3 אתה 'תמות' מהרעלת אומגה3
עודף אומגה3 מחריך מצבי סכרת ופוגע מאוד בקרישת דם לעומת זה שעדיין לא נימצאו שום ממצאים שליליים לעודף אומגה 6

אומגה3 צריך לצרוך בכמות מספיקה אבל לא יותר מידי (לא מעבר ל 4 גרם או משהו כזה) ואתה לא ממש יכול להגביל אומגה 6 כי בכל השמנים יש כמווית של זה
(שמן קנולה זה 30%~ לדוגמא וזית זה כמעת 10%~ ובוטנים-חמאת בוטנים זה 30% מהשומן)
אז לפי דבריך אם אני צורך את אלו אני צריך לבלוס חצי קופסא אלספה ביום 😲

נערך לאחרונה:
תגיד אתה בסדר
לפי מה שאתה אומר אסור לאכול בכלל אגוזי מלך (הם מכילים 51% אומגה 6) לך תאזן את זה עם אומגה3 😣
ואז אם תאזן את זה עם אומגה3 אתה 'תמות' מהרעלת אומגה3

אומגה3 צריך לצרוך בכמות מספיקה אבל לא יותר מידי (לא מעבר ל 4 גרם או משהו כזה) ואתה לא ממש יכול להגביל אומגה 6 כי בכל השמנים יש כמווית של זה
(שמן קנולה זה 30%~ לדוגמא וזית זה כמעת 10%~ ובוטנים-חמאת בוטנים זה 30% מהשומן)
אז לפי דבריך אם אני צוראל את אלו אני צריך לבלוס חצי קופסא אלספה ביום 😲

מה זה קשור למה שעניתי?!
רק דבר אחד צריך להיות ברור! לא להסתמך על אומגה 3 מאגוזי מלך כי זה לא חכם.
בשביל אומגה 3 עדיף לפנות למקורות שבהם יש יחס לטובת האומגה 3 כמו סלמון, סרדינים, פשתן וכדורי אומגה 3.
כל הקטע בעולם המערבי שבכל חרא יש אומגה 6 בכמויות אז מה אתה מה שאתה עושה בעצם זו "עבודה ערבית" אתה אוכל אומגה 6 בשביל לקבל אומגה 3, מה ההגיון בזה?

אבל גם ככה מה שלא תאכל אתה תישאר עם אותו יחס

נגיד וצרכת 2-3 גרם (שזה המומלץ) אומגה3

כמעת כל מקור שומן שתיבחר שמתאים לתזונה יומית יש בו כמויות של אומגה6 אז אתה נישאר עם אותו יחס כמו שתאכל אגוזי מלך

אבל גם ככה מה שלא תאכל אתה תישאר עם אותו יחס

נגיד וצרכת 2-3 גרם (שזה המומלץ) אומגה3

כמעת כל מקור שומן שתיבחר שמתאים לתזונה יומית יש בו כמויות של אומגה6 אז אתה נישאר עם אותו יחס כמו שתאכל אגוזי מלך

לא מסכים....
אם אתה צורך ביום נניח 60 ג' שמן ומקבל אותו מהמקורות הבאים:

6 כדורי אומגה 3
2 כפות שמן זית
כף טחינה
חצי אבוקדו

אתה יכול להשוות את היחס של הרכיבים הבאים ל- 90 ג' אגוזי מלך? מה גם שיש לך כאן גיוון בין אומגה 3/6/9

אבל דיברתי על 60 גרם וזה לא כל המקורות שומן ביום

למשל אני צורך גם 30 גרם חמאת בוטנים+20 גרם שמן זית+10 גרם קנולה+20 גרם שומן מגבינות\בשרים וגם כל שאר המזונות שיש בהם גרמים בודדים

יוצא יחס סביר לגמרי

אבל דיברתי על 60 גרם וזה לא כל המקורות שומן ביום

למשל אני צורך גם 30 גרם חמאת בוטנים+20 גרם שמן זית+10 גרם קנולה+20 גרם שומן מגבינות\בשרים וגם כל שאר המקורות שיש בהם גרמים בודדים

אתה אתה באמת קיצוני בתפריט שלך אתה צריך גם להקפיד אילו קבוצות שומן לצרוך ובאילו יחסים די מיותר לצרוך 30 ג' חמאת בוטנים + 30 ג' אגוזי מלך ובמקום האגוזי מלך להכניס שמן זית צריך גם פה לתכנן ולא לדחוף כל שומן...הקיצר חבל על הויכוח, אגוזי מלך זה חרא מקור לאומגה 3 .

אתה רואה צורך בלתסף באומגה 3 אם בנאדם אוכל 3 מנות דג סלמון של 150-200 גרם ועוד 2 כפות זרעי פשתן על בסיס יום יומי?
אתה אוכל 3 מנות דג של 150-200 גרם ביום? חיים יפים.
בכל מקרה זה מספיק ואפילו מעבר, הייתי אומר שהזרעים מיותרים.

אם אני אוכל בערך 150 גרם אגוזי מלך ביום, לוקח 10 כמוסות אומגה שלוש וכף שמן פשתן ביום זה משווה לי את היחסים??

די נסחפתם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית