הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנץ' בשיפוע שלילי

R o n 2 5 6

משתמש מתחיל
173
0
נק' מוניטין:
66
173
0
היום בחד"כ,שני אנשים עבדו על הבנץ' השלילי ואמרו כל מיני דברים שנשמעו לי כמו שטויות:
-בשיפוע שלילי החזה התחתון עובד יותר,והוא שריר יותר חזק
-נראה לי שגם הגב משתתף בתנועה

איזה שרירים באמת משתתפים בתנועה?
ממה שנראה לי,חזה,כתפיים(לוקחות חלק יותר חזק בווריאציה הזאת) ויד אחורית

אותם שרירים כמו בחזה הרגיל, מה שאולי מתאפיין זה הדומיננטיות של הכתפיים שאולי טיפה פחות עובדות.

בשיפוע שלילי נכנס הגב (לטיסימוס דורסי) יחד עם החזה לכן מרימים יותר משקל ביחס לשיפועים אחרים, ביחס לחזה עליון הכתפיים פחות דומינטטיות.

דרך אגב,זו גם הסיבה שאנשים עושים הקשתה של הגב בלחיצת חזה במשקלים שגבוהים להם .הם מערבים את הלטיסימוס. לפעמים, בלי לדעת....

הבעיה בתרגיל הזה שטווח התנועה מתקצר ביחס לבנץ' רגיל, מצד שני אתה יכול להרים יותר משקל. בכל מקרה אין סיבה לעשות את זה אם אתה מסוגל לעשות בנץ' רגיל

בשיפוע שלילי נכנס הגב (לטיסימוס דורסי) יחד עם החזה לכן מרימים יותר משקל ביחס לשיפועים אחרים, ביחס לחזה עליון הכתפיים פחות דומינטטיות.

זה נכון אבל זו לא הסיבה שאתה מרים יותר. הסיבה היא הזוית שנוצרת בין תחילת שריר החזה בסטרנום לבין הכתף והיד.

איזו זוית נוצרת ומה הקשר?
לטיסימוס דורסי זו הסיבה העיקרית שאתה יכול להרים יותר משקל בשיפוע שלילי כי יש מוערבות של עוד מישור (הורזונטלי (קירוב אופקי) + קורונלי (קירוב) ), כאשר לטיסימוס דורסי הינו שריר גדול הרבה יותר ודומיננטי [בקשר של כוח] מדלטויד (כתף) לדוגמא בניגוד לשיפועים אחרים ולכן אפשר להרים משקל רב יותר.

איזו זוית נוצרת ומה הקשר?
לטיסימוס דורסי זו הסיבה העיקרית שאתה יכול להרים יותר משקל בשיפוע שלילי כי יש מוערבות של עוד מישור (הורזונטלי (קירוב אופקי) + קורונלי (קירוב) ), כאשר לטיסימוס דורסי הינו שריר גדול הרבה יותר ודומיננטי [בקשר של כוח] מדלטויד (כתף) לדוגמא בניגוד לשיפועים אחרים ולכן אפשר להרים משקל רב יותר.

וואלה שאתה אומר את זה ככה, נראה לי שאתה צודק.

זזתי להגיד לריפטו שהוא טעה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית